Ates almaya mi geldin ?

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Anlami ziyaretini kisa tutan hemen gitmek isteyen kisi icin soylenilir. Cabuk gidiyorsun ayol nereye demek gibi bir sey....
Deyimin hikayesi soyle ; eskiden kibrit yokmus, ates sonunce komsuya gidilirmis ates almaya, ates sonmeden de hemen gidilirmis... Ates alma deyimi iste o devirden kalma arkadaslar, aksini iddia eden fetocudur. Bu konuyu da sagciya solcuya, hatta koronaya getirirseniz oyarim.....

Sana da günaydın W

• Beğen
Tepkiler: W
Olayı yanlış biliyorsunuz. Adam, yan komşusuna gider. Komşu iri memeli bir milftir. "ilişkiye istekli misin" anlamında "ohh, ateşin var mı?" der. Amacı, o ateşi söndürmektir. Ama kadın işi aptallığa vurur ve "ah tabii buyrun" der ve çakmak uzatır. Adamin da morali bozulur ve orada daha fazla kalmanın anlamsız olduğunu düşünür ve çeker gider.

bazen yalandan da denir... sanki geldiğine çok mutluymuşuz da hemen gitmesine kırgınmışız gibi davranmak zorunda kalabiliriz, azıcık gururu varsa asla kalmaz tabii.

Her zaman buralardayim. Başka deyim atasözü falan varsa anlamını merak ettiğiniz, yardımcı olurum. Merakınızı giderim, ohhh..

Hepiniz yanlış biliyorsunuz, çok eskilerde 40 yaşlarında yakışıklı, 1.90, fit, doktor, at gibi bir abi yaşarmış, bu abi bekarmış ve uyurgezermiş ve uyurgezer olduğu için hemen hemen her gece uykuya daldıktan sonra yok mu bana artık bir eş diye kapı kapı gezermiş mahalleyi, mahalleli de bu adama alıştığı için artık, gece kapıyı açıp bu adamı gördüklerinde “abi napıyorsun, AT eş almaya mı geldin” der… zamanla tabii ateşe döner…

bu konuyu bari mundar etmeyim dedim kendimi zor tutdum ama ben napim benden erken davranip konunun atasini almislar
közü kalmis

asıl siz yanlış biliyorsunuz. aydınlatayım mı sizi şimdi..

ço..ok eski zamanlarda, moğol kabileleri arasında evlilik amacıyla kullanılırmış bu söz.
yetişkin genç erkeğin olduğu kabile, büyükleriyle beraber yetişkin genç kızın olduğu kabileye giderler.
genç kızın olduğu kabilenin reisi de, gelenleri bir ritüel olarak at ve eş almaya mı geldiniz diyerek karşılarmış. hem kabilenin genç ve güzel kızını, hem de atını alırmış.
at ev eş zamanla ateş olarak evrimleşmiş.
tarih kitaplarında asla bulamazsınız bu bilgileri. bu kıyağımı da unutmayın..

Hepiniz yanlış biliyorsunuz.
Bundan 1.5 milyon yıl önce ilk ateşi bulan ilkel insanın ateşi pazarlama stratejisi ile doğmuş ve günümüze kadar ulaşmış bir deyimdir.
Ayrıca o ilkel insan iyi kazanç yapmıştır ve tarihte ilk steakhouse restoranını açan kişi olarak kayıtlara geçmiştir. Sayesinde eti pişirerek yemeye başladığımız için 20'lik dişlerimiz zamanla işlevini yitirip damaklarımızda, yamuk yumuk çıkmaya başlamıştır. Nesiller boyu ızdıraba neden olacak bir halt yemiştir yani.

Ateş kelimesini at ve eş olarak ayırmaya çalışmak cahilliktir.

Ah bir ateş ver sigaramı yakayım
Sen salın gel ben bacaklara bakayım
Bilirsin zaten, uzun olur efelerin direği..

Bu şiirden de anlayabildigimiz gibi ateş ateştir. Aksini iddia eden tirrektir.

• Üzgün
Tepkiler: W
Yorumlara bak skj şimdi ne yazsam eksik kalır.. Bana "covid 19 belirtileri arasında ateş yer almaktadır" demek kalmış......

1500'lü yıllardan bahane sözlük konu başlığı: zırt pırt ateş almaya gelen kadının asıl amacı

Misafirliği kısa tutarım ve gelenlerden de aynı inceliği beklerim.:)
"Ateş almaya mı geldin?" diye hiç sormam çünkü en sevdiğim misafir tipidir.

Geri