Ateizm

Konu sahibi son olarak 183 gün önce görüldü
Ateizm; tüm tanrılara ve ruhsal varlıklara olan metafizik inançları reddeden ve var olan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir felsefi düşünce akımıdır.​
Bakınız: Ateist.​

Bu konuda da takılan olursa bana sorabilir. Nacizane anlatırım.

ateizmi değil de ateyizleri seviyorum ya. nası güldürüyolar ha. iyi güldürüyolar yalnız.

Sürekli saygıdan bahseden insanların saygı göstermediği düşünce biçimini ifade eden tek kelimelik sözcük.

Yeni nesilin heves ettiği ama hiçbir bilgiye sahip olmadığı konu.

Tüccar mantığına karşıdır ya varsa, demez.
Çok geniş tarihi, kültürel, bilimsel ve felsefi temelleri olan ateizmi sadece tanrının ve dinlerin reddi olarak tanımlamak da ayıp olur.
Organize dine veya herhangi bir ilaha olan inanca doğrudan karşıtlığı işaret ederken çekinik olmayan ateistleri başlık altında görmek isterim.
Hem felsefe hem bilim barındıran agnostik ateizm görüşüne sahip kişileri de. (Kuvvetle muhtemel yok öyle biri ama olabilir de)

Tanrı inancının ve buna bağlı inanışların reddidir.

Burada iki temel yaklaşım söz konusu olabilir. Birisi tanrının var olduğunun gösterilemeyeceğini ve bu sebeple tanrı fikrinin reddedilmesi gerektiğini söylüyor olabilir.

Diğeri, tanrının var olmadığının gösterilebileceğini düşünüyor olabilir.

Her ikisinde de ortak nokta tanrının reddidir.

Ateizm, felsefi bir akım değildir. Ortak bir dünya görüşü, politik görüşü yada değerler sistemi yoktur. Örneğin; bir marksist, bir üniversite profesörü veya başka bir kimse dünyayı ve olayları farklı yorumlayabilir ama hepsi sadece ateizm noktasında buluşabilir.

Satanizm değildir.
ve Ataist/Ataizm de değildir. Başlıktaki gibi Ateist/Ateizmdir.
Teizmin zıddıdır yani.

Çogaldılar, kimisi saygılı kendi içinde kimisi canavarlaşıp sağa sola saldırıyor içinizde evrim geçirseniz ya

Nedense öcüymüş gibi yaklaşılıyor ateistlere. Bazı müslümanlardan kat kat daha iyi.

Ateizm ben tanrıya inanmıyorum deyip olunabilecek bir şey değildir. Ateizm sorgulayarak, araştırarak rastlantıları reddetmektir. İşin komedisi ise biyoloji fizik kimya hakkında zerre bilgisi olmadan ben ateistim diyenlerdir.

Şahsi görüşüm; sorgulayıp, araştırıp, öğrenen ve öğrendiğini çevresine aktarmaya çalışan kişiye ateist denir.

Ayrıca bir herkes birbirinin inancına saygılı olmalıdır. Bunun islamiyetle, budizmle alakası yok birey olmakla alakalıdır.

her bünye kaldıramaz ateist olmayı, zordur, heleki bu ülkede.

önce kendine sonra insanlara dürüst olabileceksen ateist olabilirsin.

Ulan dunyadaki butun bilim adamlari bir araya gelse bir hucreyi uretemiyorsunuz kalkmis bide Allah ın varlığını sorguluyorsunuz

Geri