Ateizm de bir inanç mıdır ?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Bir arkadaşımızın yazdığına binaen foruma da sormak istedim , bakalım ne düşünüyorsunuz. Buyrun efenim;

Şu an vicdanima sulh-u kerem isleyecek en sabit inanc,
Adalet anlayisinin güclünün elinde oldugu.
Salt örnek verecek olur isek;....
Boslugu siz doldurun.

Xerath birazdan darwinin kemiklerini sizlatacak. Yerimi aldim bekliyorum.

Tanrının olmadığına inanmak, bir inançsa inançtır o zaman.

Diger türlü muhabbet at'a tapmaya kadar gidebilir. Sevmiyorum bu konuları.

Arkadaşlar saygı çerçevesinde tartışalım , sonra "neden tartışamıyoruz" konuları açılıyor. Lütfen

extinction bir tartışsaydık, daha tartışmaya başlamadan uyarıyı da iliştirmişsin :)
İnanmama duygusunun temelinde de inanç vardır. O bakımdan ateizm dini inanç olmasa da bir inanma durumudur.

Ateizm bir inanç değil düşünce biçimidir (benim görüşüm).

Ateizmle evrim inancı arasında bi bağlantı yoktur

Evrim inancı diye bişey yok Evrim teoridir. Ateizm dinler gibi yaradilisi değil büyük patlamayı ve evrimi referans alır. Ateizm, büyük patlama ve evrim teorisi arasinda bağlantı vardır. Daha detaylı bilgiyi ordinaryüs profesör right or left hand xerath dan alabilirsiniz

Peki ben diş perisine inanmıyorum , öyleyse diş perisine inanmama inancına mı sahibim ? Diş pericisisimiyim? Gelin hep birlikte inançların ne yaptıklarını bir gözden geçirelim neder siniz inanç kelimesi nedir.?

- ateizmin kuralları yoktur, ateist olmak için yerine getirmeniz gereken bir ritüel yoktur.
- ateizim her hangibi kurallar çerçevesinde uygulanması gerekilen ve kutsal bir kaynağı olan bir oluşum ya da din değildir.
-ateistlerin sosyal yaşamı ateizme göre düzenlenmez. bir çok inancın aksine ateizm ateistlerin nasıl giyinmesi gerektiğine, diğer insanlarla bilhassa karşı cinsle münasebetinin nasıl olması gerektiğine dair bir şey demez. zaten dediğim gibi ateizmin yazılı ya da geleneksel herhangi bir kuralı yoktur.
-ateizm öldükten sonra ne olduğuyla da ilgilenmez. bir çok ateist ölümün nihai son olduğuna ve bundan sonra hiçbir şey olmadığını düşünür. ama ruh denen şeyin bizim elektromanyetik izimiz olduğuna ve biz öldükten sonra bunun tam anlamıyla oradan kaybolmadığına falan inanan ve kendini ateist olarak tanımlayan insan da var tanıdığım. diğer ateistlerin umrunda değildir bu insana münafık demezler.

Evrim inancı diye bişey yok Evrim teoridir. Ateizm dinler gibi yaradilisi değil büyük patlamayı ve evrimi referans alır. Ateizm, büyük patlama ve evrim teorisi arasinda bağlantı vardır. Daha detaylı bilgiyi ordinaryüs profesör right or left hand xerath dan alabilirsiniz

Evrimi reddetmek akıl işi değil
Bütün canlılar aynı hücrelerden varolmuştur
Büyük patlamaların başlangıç öncesi yaratılıştır

Alaturka bi sus allasen.

Peki ben diş perisine inanmıyorum , öyleyse diş perisine inanmama inancına mı sahibim ? Diş pericisisimiyim? Gelin hep birlikte inançların ne yaptıklarını bir gözden geçirelim neder siniz inanç kelimesi nedir.?

- ateizmin kuralları yoktur, ateist olmak için yerine getirmeniz gereken bir ritüel yoktur.
- ateizim her hangibi kurallar çerçevesinde uygulanması gerekilen ve kutsal bir kaynağı olan bir oluşum ya da din değildir.
-ateistlerin sosyal yaşamı ateizme göre düzenlenmez. bir çok inancın aksine ateizm ateistlerin nasıl giyinmesi gerektiğine, diğer insanlarla bilhassa karşı cinsle münasebetinin nasıl olması gerektiğine dair bir şey demez. zaten dediğim gibi ateizmin yazılı ya da geleneksel herhangi bir kuralı yoktur.
-ateizm öldükten sonra ne olduğuyla da ilgilenmez. bir çok ateist ölümün nihai son olduğuna ve bundan sonra hiçbir şey olmadığını düşünür. ama ruh denen şeyin bizim elektromanyetik izimiz olduğuna ve biz öldükten sonra bunun tam anlamıyla oradan kaybolmadığına falan inanan ve kendini ateist olarak tanımlayan insan da var tanıdığım. diğer ateistlerin umrunda değildir bu insana münafık demezler.

Mesela bu saydıklarının aksi olarak inanan insanlara yobaz derler.
Herhangi bir inancı olmamasına rağmen inanan insanların dinlerini eleştirmekten geri kalmazlar.
Mesela yukarıda bahsettiğin açıklamaların temelinde bile inananlara eleştiri söz konusu.

Bana göre ülkemizde ne din tam anlamıyla yaşanıyor ne de dinsizlik. İlla ki birilerine sataşmamız, inandıklarımızı dikte etmemz gerek.
Sözüm meclisten dışarı, üzerine alınma sakın.

Hiç bir konuda anlaşamadığım babam ile alaturkanın bot olduğu konusunda hem fikiriz.
Yahu dostum , öyle çarpıcı şeyler yazıyorsun ki yönünü ne tayin ediyor anlam veremiyorum. ?
Hani ironi yapıyor gibi de gözükmüyorsun , hani bir taraf seç de bizi de düşündürme be mübarek...
Yani çok afadersin affına mahcuben dinden döndüysen bu dönüş olmamış , ama dinden dönücek anda loading yarıda kesilmişte sürüm eksik dosya hatası veriyor tarzında davranma lütfen. Güncellemesi yarıda kalmış ateist gibisin be kadam.
ala'turka

Son düzenleme:
Mesela bu saydıklarının aksi olarak inanan insanlara yobaz derler.
Herhangi bir inancı olmamasına rağmen inanan insanların dinlerini eleştirmekten geri kalmazlar.
Mesela yukarıda bahsettiğin açıklamaların temelinde bile inananlara eleştiri söz konusu.

Bana göre ülkemizde ne din tam anlamıyla yaşanıyor ne de dinsizlik. İlla ki birilerine sataşmamız, inandıklarımızı dikte etmemz gerek.
Sözüm meclisten dışarı, üzerine alınma sakın.

Tam olarak söylemek istediğim bu. İnanan insanlara saldırmayı ateizm saniyor adamlar. Dinlere, inanislara saldırmayı ateizm sanıyorlar. Hay ağzına sağlık

Geri