Ateistlere Karşı Olan Tutumumu Değiştiren Bir Video

Konu sahibi son olarak 36 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
[YOUTUBE]kUTQLWGG-ik[/YOUTUBE]

Onların inandığı şeylerin de bir mantık üzerine kurulu olduğunu anladığım videodur bu. Paylaşmak istedim. Ahsen TV'ye de teşekkürler.​

Helal olsun adama sabırla, terbiyesini bozmadan cevap veriyor

s-c7b7add5a013fcc395d08ed63a421c968c6b2204.jpg

Kim buna benziyor :D

Çocuk nasil efendi ya, o yanındakilere ben olsam kadin halimle iki tane yapistirirdim.

Bi dini bi de siyasi konularda maalesef dinlemeyi bilmiyoruz.
Dikkatimi çeken yönü yine senelerce ibadet etmiş birinin sonradan ateist olması.
Fazla okuyor araştırıyor sonra birileri de soğutuyor.

çocuk sağlam yalnız belli ama bizimkiler hala kelime oyunu yapıyor :D neyse ikindi okunacak şimdi abdestim bozulmasın :D

Selamlar sevgili Jose Chilavert

Bu videoyu bir yıl önce ilk paylaşıldığında da izlemiştim, şimdi de sayende hatırlamak için tekrar izledim.

Öncelikle, bu büyük bir erdemdir, teşekkür ederim.
Ayrıca kendi yazdığın yazıda "Onların inandığı şey" diye bir şeyden bahsetmişsin (Bu arada ben de Ateist birisiyim, belki bilmeyen vardır). Söz konusu Bilim ise, inanıp inanmaya durumu yoktur, bilme bilmeme vardır. Kavramları yanlış yerde kullanmamak gerek. Bilim inanç değildir çünkü, gerçekliktir. "Bilmek" ten gelir, dolayısıyla "İnanmak"tan gelen inanç ibaresi ile ifade edilmesi, pek doğru sonuçlar doğurmaz. Ama neyse, terimlere pek fazla takılmayalım, sadece farkındalık oluşturmak için belirtmek istedim.

Fakat şimdi birazcık videoya değinmek istiyorum. Genç, biraz heyecanlı (haklı olarak), bu yüzden de tartışırken konunun dağılmasına engel olamıyor (tabii bunda tartıştığı ortamın da çok büyük bir etkisi var, orası ayrı) , biraz daha konunun gidişatına sahip çıkması gerekirdi. Daldan dala çok fazla atladı, önce konuyu dine getirdi, sonra Big Bang'e getirdi, biraz da felsefi yönden eksik olduğu için şu tipik "Ya Varsa?" argümanını cevaplayamadı. Vs. vs. bir çok eksiklikler var, ama yine de o ortama rağmen iyiydi.

Yazım biraz uzun olacak galiba ama üzgünüm. Neyse, yazmaya başladım bir kere.
Benim videodan hariç bir şekilde, değinmek istediğim nokta var, o da Evrim.
Evrim, sadece bir BİLİMDİR. Evet, sadece bu. Bunun üzerinden Evrim'i Ateistlerin veya başka herhangi bir kesimin aracı olarak göstermek yanlış olur. Bilim Genel-Geçerdir. Yani, herkes içindir.

Şahsen, Evrim Teorisi ortaya atılmamış olsaydı bile, yine ben kendi sebeplerimden dolayı bir Tanrı'nın olmadığını düşünecektim. Benim Evrim'e ihtiyacım yok. Tanrı var mı/yok mu gibi konular bilimsel değil, felsefi konulardır. Ben de işin olması gereken kısmındayım. Felsefi boyutundayım.

Ha eğer sorarsan, herhangi bir Tanrı'nın var olduğunu düşünseydin de yine Evrimci olur muydun? Tabii ki evet.
Hatta hiç zorlanmazdım bile, cevabım da hazır olurdu. Nasıl bir savunma yapardın diye soracak olursan, şöyle ki;

Sevgili Jose, Big Bang ile Tanrı'nın çeliştiğini düşünüyor musun? "Ne alaka?" diyeceksin değil mi? "Big Bang Tanrı'nın, (daha doğrusu sana göre Allah'ın) evreni yaratış şeklidir. Niye çelişsin ki?" diyeceksin. Evrim için de aynı savunmayı yapabilirsin "Nasıl Big Bang ile Tanrı çelişmiyorsa, Evrim ile de Tanrı çelişmez diyebilirsin. Evrim, Tanrı'nın insanı belli aşamalardan geçirerek yaratma sürecidir. Sorun yok". diyebilirsin. Bu kadar kolay aslında. :)

Aslında harika da bir argüman olur bu, çevrede bu kadar ipimle kuşağım .. .. havasında gezen, "Evrim ile Yaratılış çelişir." tarzında sloganvari söylemler öne süren o kadar çok Ateist var ki, sen "Evrim, Allah'ın insanı yaratma şeklidir. Niye çelişsin?" dediğinde, sana cevap veremeyecek ve kusura bakma ama "mal" gibi kalacaklardır. Ateistlere karşı çok sinirliyim, 3 haftadır forumda konusunu açmayı planlıyorum ama vakit bulamıyorum, Türkiye'de Ateistlerin Acınası Durumu diye bir konu açacağım, beklerim. Şimdi içeriğinden bahsedip spoiler vermeyeyim. :)

Evrim'in, Yaratılış ile çeliştiğini düşünmeyen Müslüman kişiler, forumda da var, yanılmıyorsam KöLe idi. Umarım o da konuya intikal eder. Felsefe camiasında da var çelişmediğini düşünenler, mesela Caner Taslaman. "Bir Müslüman Evrimci Olabilir Mi?" diye kitabı da var.

Ben Evrim konusunda yüzeysel soruları cevaplayabilecek kadar yeterli olduğumu düşünüyorum. Soran olursa cevap verebilirim.

Neyse çok uzun oldu, uzatmayayım. Cevap yazdığında devam ederiz. :hi:

Yok savanda önüne çalı gelmiş de dikelmiş de..benimki de dikeliyo ama gelecek nesillere aktaramıyorum. Şimdi kanat çırpmaya başlasak 1000 sene sonra uçabilir miyiz.? Bu ateizlerde hiç kafa yok. Okumuyorlar. Oysa yazıyo bunlar kuranda. Gözleri var gormezler. Oysa görmek isteyenler için sayısız deliller vardır. Allah iman kuran versin. Allah hidayet eylesin. Umarım bu arkadaş da bir an önce doğru yolu bulur ve secde eder

Sunnilik dininin iki üç tane karaktersiz temsilcisi ile saygılı bir ateist tartışmış.. Ateizmden hoşlanmam yalnız inkarcı bir zihniyet ile inandığını söyleyip şirk içinde olan bir zihniyet arasında ayrım yapmak gerekirse, insanı olarak ateistler biraz daha iyi gibi.. Edip yüksel bu sunucunun gerçek foyasını daha önce çıkarmıştı zaten, o yüzen tavrının gericiliğine şaşırmadığımı ifade etmeliyim..

Çakma Osmanlı torunları.. :)

[YOUTUBE]SrESldq2-Kk[/YOUTUBE]​

Yalnız çocuğun karakterli olmasını tüm ateistlere nismet etmemek lazım.. Bireysel bir şey bu.. Çok kötü saygısız ateistlerde tanıyorum çünkü.. Ama şunu da ifade etmek lazım, Şiilik Sunnilik gibi dinlerde Kuran'daki İslam'ı inkar konusunda en az ateist ve deistler kadar şiddtli ve kötü tavırlar içerisindeler..

Selamlar sevgili Jose Chilavert

Benim videodan hariç bir şekilde, değinmek istediğim nokta var, o da Evrim.
Evrim, sadece bir BİLİMDİR. Evet, sadece bu. Bunun üzerinden Evrim'i Ateistlerin veya başka herhangi bir kesimin aracı olarak göstermek yanlış olur. Bilim Genel-Geçerdir. Yani, herkes içindir.

Şahsen, Evrim Teorisi ortaya atılmamış olsaydı bile, yine ben kendi sebeplerimden dolayı bir Tanrı'nın olmadığını düşünecektim. Benim Evrim'e ihtiyacım yok. Tanrı var mı/yok mu gibi konular bilimsel değil, felsefi konulardır. Ben de işin olması gereken kısmındayım. Felsefi boyutundayım.

Ha eğer sorarsan, herhangi bir Tanrı'nın var olduğunu düşünseydin de yine Evrimci olur muydun? Tabii ki evet.
Hatta hiç zorlanmazdım bile, cevabım da hazır olurdu. Nasıl bir savunma yapardın diye soracak olursan, şöyle ki;

Sevgili Jose, Big Bang ile Tanrı'nın çeliştiğini düşünüyor musun? "Ne alaka?" diyeceksin değil mi? "Big Bang Tanrı'nın, (daha doğrusu sana göre Allah'ın) evreni yaratış şeklidir. Niye çelişsin ki?" diyeceksin. Evrim için de aynı savunmayı yapabilirsin "Nasıl Big Bang ile Tanrı çelişmiyorsa, Evrim ile de Tanrı çelişmez diyebilirsin. Evrim, Tanrı'nın insanı belli aşamalardan geçirerek yaratma sürecidir. Sorun yok". diyebilirsin. Bu kadar kolay aslında. :)

Aslında harika da bir argüman olur bu, çevrede bu kadar ipimle kuşağım .. .. havasında gezen, "Evrim ile Yaratılış çelişir." tarzında sloganvari söylemler öne süren o kadar çok Ateist var ki, sen "Evrim, Allah'ın insanı yaratma şeklidir. Niye çelişsin?" dediğinde, sana cevap veremeyecek ve kusura bakma ama "mal" gibi kalacaklardır. Ateistlere karşı çok sinirliyim, 3 haftadır forumda konusunu açmayı planlıyorum ama vakit bulamıyorum, Türkiye'de Ateistlerin Acınası Durumu diye bir konu açacağım, beklerim. Şimdi içeriğinden bahsedip spoiler vermeyeyim. :)

Evrim'in, Yaratılış ile çeliştiğini düşünmeyen Müslüman kişiler, forumda da var, yanılmıyorsam KöLe idi. Umarım o da konuya intikal eder. Felsefe camiasında da var çelişmediğini düşünenler, mesela Caner Taslaman. "Bir Müslüman Evrimci Olabilir Mi?" diye kitabı da var.

Ben Evrim konusunda yüzeysel soruları cevaplayabilecek kadar yeterli olduğumu düşünüyorum. Soran olursa cevap verebilirim.

Neyse çok uzun oldu, uzatmayayım. Cevap yazdığında devam ederiz. :hi:

Dediklerinize katılmak biraz zor görünüyor. Evrim teorisinin doğruluğunu kabul etmek Tanrı kavramını çürütmez ama teist inançları çürütür.
Her tanrı inancı bünyesinde dini barındırmak zorunda değildir. Ancak dünyadaki inançlıların büyük çoğunluğunun belli bir dinin bünyesinde tanrı inancını yaşadığı gerçeğini görmezden gelemeyiz.

Diğer bir deyişle peygamberi olan, kutsal bir kitabı bulunan dinlerin halihazırda bir yaratılış öyküsü var. Evrim teorisi de bu yaradılış öyküsü ile çelişir.

Örneğin ülkemizde yaygın olan din İslamiyet'tir. Siz milyarlarca yıl önce sudaki hidrokarbonların bir araya gelip aminoasitleri oluşturduğu ve canlılığın ilk tohumunu attığını, ardından zamanın ve mekanın etkisiyle daha kompleks canlıların meydana geldiğini, maymunsu insanlardan türediğimizi, sudaki balıklara kadar ortak atalara sahip olduğumuzu vs gibi argümanları dindeki yaradılış öyküleri ile nasıl bağdaştırabilirsiniz? Hayır, bağdaştıramazsınız çünkü o, ol demiştir ve olmuştur. Bizleri insan formunda yaratarak direkt dünyaya göndermiş ve sınava tabi tutmaktadır. Evrim teorisini kabul ettiğiniz vakit o yaratılış öykülerini ya değiştirmeniz yada o sayfaları oradan çıkarmanız gerekir. Bu da yine ciddi bir sorundur.

Argüman söylerken altını doldurmanız gerekir. Ateistlerle uğraşmak yerine, öfkenizi bilimsel verilere ve bunların ilerlemesine engel olan şeylere yöneltirseniz daha iyi bir iş yapmış olursunuz sevgili Flexor. Bu konuya dair yorumumu fazla uzatmayayım, zira anlayacağınızı düşünüyorum.

Bir ateist olarak çevremdeki inançlı kişilere hiç bir cevap veremiyorum çünkü beni dinleyip anlamak istemiyorlar. Her zaman standart sosyal medya saçmalıkları ile kafamı şişiriyorlar. En güzel cevabı annem veriyor en güzel de o dinliyor. İnanç inandım demekle olmuyor bunun farkına varın isterim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dediklerinize katılmak biraz zor görünüyor. Evrim teorisinin doğruluğunu kabul etmek Tanrı kavramını çürütmez ama teist inançları çürütür.
Her tanrı inancı bünyesinde dini barındırmak zorunda değildir. Ancak dünyadaki inançlıların büyük çoğunluğunun belli bir dinin bünyesinde tanrı inancını yaşadığı gerçeğini görmezden gelemeyiz.

Diğer bir deyişle peygamberi olan, kutsal bir kitabı bulunan dinlerin halihazırda bir yaratılış öyküsü var. Evrim teorisi de bu yaradılış öyküsü ile çelişir.

Örneğin ülkemizde yaygın olan din İslamiyet'tir. Siz milyarlarca yıl önce sudaki hidrokarbonların bir araya gelip aminoasitleri oluşturduğu ve canlılığın ilk tohumunu attığını, ardından zamanın ve mekanın etkisiyle daha kompleks canlıların meydana geldiğini, maymunsu insanlardan türediğimizi, sudaki balıklara kadar ortak atalara sahip olduğumuzu vs gibi argümanları dindeki yaradılış öyküleri ile nasıl bağdaştırabilirsiniz? Hayır, bağdaştıramazsınız çünkü o, ol demiştir ve olmuştur. Bizleri insan formunda yaratarak direkt dünyaya göndermiş ve sınava tabi tutmaktadır. Evrim teorisini kabul ettiğiniz vakit o yaratılış öykülerini ya değiştirmeniz yada o sayfaları oradan çıkarmanız gerekir. Bu da yine ciddi bir sorundur.

Argüman söylerken altını doldurmanız gerekir. Ateistlerle uğraşmak yerine, öfkenizi bilimsel verilere ve bunların ilerlemesine engel olan şeylere yöneltirseniz daha iyi bir iş yapmış olursunuz sevgili Flexor. Bu konuya dair yorumumu fazla uzatmayayım, zira anlayacağınızı düşünüyorum.

Argümanım son derece sağlam. Dedim ki, Felsefi açıdan bir Teist Evrimci olabilir, Evrimi savunabilir. Yaratılış ile çelişmediğini düşünebilir. "Evrim, benim Yaratıcımın bir insanı aşamalardan geçirerek yaratma sanatıdır." diye savunma yapabilir dedim. Siz de çeliştiğini söylediniz.

Çeliştiğini söylediniz fakat, her Ateist'in diline pelesenk ettiği, bir Ateist stereotipi olan "Evrim ile Yaratılış çelişir." söylemini öne sürdünüz. Felsefi açıdan, Evrimin Tanrı'nın insanı yaratmasıyla niye çeliştiğini söyleyemediniz.

Zaten, neden Evrimin, Tanrı'nın insanı yaratmasıyla çeliştiğini söyleyemediğiniz için konuyu Tanrı'dan, dine indirgeyerek "Ama Kuran'da şöyle şöyle" tarzında yorum yaptınız.

Anlaşılan o ki, Tanrı'nın yaratışı ile niye çeliştiğine dair argümanınız yok.

O zaman gelelim dine. Bu konuda bir dindar ne gibi bir savunma yapabilir?
İlk insan Adem ve Havva'dır. Ee? Bunda ne var? Çeşitli sebeplerden dolayı, maymundan insana doğru geçişteki ilk canlılar, ilk insansı canlılar Adem ve Havva'dır. Buradan bakıldığında da bir çelişki yok.

Şimdi gelelim diğer "çeliştiğini düşündüğünüz" argümanlara. Sanırsam şunu demeye çalıştınız: "Evrimin önceki aşamaları, suda ilk canlının oluşması, balık atamız vs. bunlar yazmıyor Kuran'da" Peki, yazmak zorunda mı? Kuran, bir ansiklopedi mi? Kuran'da suyun kaç derecede kaynadığı, yer çekimi, evreni yöneten dört yasa vs. bunlar da yazmıyor ama tüm bunlar gerçekte varlar? Demek ki her şeyi yazmak zorunda değil. Kaldı ki, canlılığın sudan başlaması gibi olayların geçtiği ayetler de var Kuran'da. Daha da fazlasını öğrenmek isteyenlere, yukarıda kitabın adını verdim. Caner Taslaman - Bir Müslüman Evrimci Olabilir Mi? kitabı. Orada savunmasını gayet güzel bir şekilde yapmış.

Demem o ki, felsefi açıdan, yaratılış ile evrim çelişmez. Bir Teist, özellikle de bir Müslüman, saydığım çeşitli savunmaları yaparak çelişmediğini söyleyebilir. Bunda hiçbir sorun yok.

Peki ya bir Ateist olarak benim görüşüm nedir? Ben bir Ateist'im ve çeliştiğini düşünüyorum fakat niye öyle düşünüyorum? Öyle tipik, Ateistler arasındaki hakim stereotip tarzında "Evrim ile Yaratılış çelişir ağbi. Niye çelişir diye sormayın, orasını ben de bilmiyorum .d" söylemlerim yoktur.

Ha açıklar mıyım niye çeliştiğini? Hayır. Ateistler ne zaman gerçek anlamda şapkayı önlerine koyup, daha sağduyulu olaya yaklaşıp, işin ciddiyetinin farkına varıp, Ateizm'in Karikateist gibi düşük seviyeli sayfalardan ibaret olmadığını anlarlarsa, ancak o zaman açıklarım.

Evrim ile teizm arasında bir çelişki yoktur. Çelişki emriyoloji ve Kuran bilmeyen beyinlerdedir. Onlar iki namaz kıldırmayı bilmek ve üç beş kısa namaz suresi ezberlemekle ve uyduruk bir meal okumakla kendilerini dini alanda bilgili sanıp dursunlar..

Sonuçta cehaletin sonu yok ki..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri