Ateist gençler neden ...

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti

Senin tam onayın olmadan ateist olamam diye onay bekliyordum,şuan çok duygulandım :D
tamam listeyi gönderiver halledeyim,iletişime geçeyim hemen :T:
bi lokmacık canın var elimde kalacaksın :D

Vaaay, gizli ateist.
Gizli ajan gibi. Coool :cigaraci:

Pusuda bekliyomuş ya la :D

kardeş sen çok yanlış gelmişsin.keşke forumu biraz tanımaya çalışsaydın.bu forumda bu tür konularla ateist üyeler, seni ezer..hepsi ateizm üzerine yüksek lisans yapmış kültürlü arkadaşlar =) o yüzden hiç gerek yok bu tür konulara, gerilme ; ) aç googleyi öğren.

Kültür, bilim ve bilgi konusunda size on basar diyeceğim ateist arkadaşlarım var.
Genelleme yanlış olmuş.
Zira benim tanıdığım bi çok ateist bilimsel yaklaşıyor.
Onları savunduğum için söylemiyorum, zira müslümanım. Ama bok atmaya da gerek yok.

Ateist gençler neden bilimsel açıklama yapmazda islamda bu böyle şu şöyle . Bu saçma, böyle şey olur mu hiç ? gibi islamiyeti kötüleyerek yada açık bulmaya çalışarak insanların ateist olacağını sanar ?

Genelde bu ateist gençler bilimsel hiçbir araştırma yapmaz, primatların gelişim sürecini bile bilmez. Sadece belli evrimcileri isim olarak bilirler.

Sizce ?

bu konuyu tartışmaya bile gerek yok , ateistler araştırmazmış :D:D

aşırı önyargınız mantığınızı parçalamış ne yazıkki:D

ateistleri araştırmadan açılan abuk sabuk bir konu daha:D:D:D:D

bu konuyu tartışmaya bile gerek yok , ateistler araştırmazmış :D:D

aşırı önyargınız mantığınızı parçalamış ne yazıkki:D

ateistleri araştırmadan açılan abuk sabuk bir konu daha:D:D:D:D

Hayatımda o kadar ateist tanıdım ki. Senin şu sözlerine gülmekten zor yazıyorum. Ayrıca bu konuyu iyi analiz etseydin araştırmayan sırf havalı, farklı görünmek için ateist olanları kast ettiğimi anlardın. Vesselam.

iclerindeki huzursuzlugu baska nasil gidercekler ona buna bulasmadan. Bir seye karsi geldiklerinde kendilerini dogru sanip arkasinda durmalari onlar icin daha kolaylasacak.

allahın varlığını kanıtlayan bilimsel müslüman örneği:

-bak şimdi şu lambayı görüyor musun?
*evet.
-o lambayı ne yakıyor.
*elektrik.
- peki o lambayı yakan elektriği görebiliyo musun?
*eşşeeeedü

Buna katılmıyorum ateistlerin çoğu kendilerince araştırma yapanlardan oluşur, araştırdıkları için akıllarına uymayan şeyi yani dinleri reddeder zaten. Her dinin kendi kuralları ve sorumlulukları vardır, bunlar kendilerine uymuyor ise ve onlar için mantıksız ise ateist olurlar. Bir şeyi reddetmek için de onu araştırmak lazımdır , yani üzgünüm ama etrafımdaki inançlılardan daha fazla araştıranlar ateistlerdir.Onların kafa yorduğu kadar bizim inançlı insanımız kafa yorsa idi bazı şeylere,eminim bugün ateistliği seçen bir sürü kişiyi din hakkında daha yumuşak hale getirebilirdik

Sizin konularınız da hiçbir gerçekçilik görmüyorum.
Yani bir Ateist e neden diye soramazsın.
Sana Yaratıcını göster, der.

Tanıdığım hiç bir ateist islamiyeti kötülememektedir,aksine seviyeli bir şekilde eleştirmektedir.Ve hepsi de birbirinden araştırmacı,akıllı kimliği olan insanlar.Tek bir açıklamaya bağlı kalmaz,aksine bir cümleyi okur,cümle içindeki manayı bile araştırır.Ben daha duymadım ki bir ateistin konuyu kestirip attığını.Bir kere bile duymadım ki Allah'a inanıyor diye insan hırpaladığını.
Seni kendi dünyasına çekmeye çalışmaz,sorarsan cevaplar,''ben inanmıyorum,sen de inanma'' demez,yaptırımlara inanmaz,özgürlükçü bir düşünce besler.
En önemlisi saygılılardır,hoşgörülülerdir.Kendilerine uymayan düşünceye karşı ''çarpılacaksın!'' diye saldırmazlar.
Özenti içeren ateistlik,yorumum dışıdır.

Reel hayatta tanıdığım hiç bir ateistin yanımda dinime kitabıma ALLAH'ıma hakaret ettiğini hatırlamam ki zaten buna cesaret edecek kadar aptal da değillerdir .. Lakin sosyal medyada bunun tam tersi sayıp söven ağır hakaretlerde bulunan ateler de gördüm ..

bu dunya tanri adina katledilen insanlara bir cehennemdir..

bence en önemli tartışılması gereken konu Müslümanlıktır.

Kur'an da bile diğer dinlere diğer inançlara saygılı olunması gerektiği yazılırken, insanların Müslüman olmayanlara küçük gören tavırlarla bakması ne alaka?

Kul hakkı yiyenleri, hırsızlık yapanları Tevrat, Zebur, İncil ve Kur'an da bile kötü olarak gösterilmiştir.

Ya daha çok şey yazıcamda, önce Müslümanım diye geçinen insanlar hakkında konuşun ;)

Saygılar.

Benim ateist dostlarım var , iftar soframa oturup , ezan sesiyle suyunu yudumlayan .
Öylelerine can verilir.
Burada denk geldiklerim gibi (onlar zaten kendini bilir)
Saldıran , aşağılayan olmadılar hiç.
Ateizmi sadece İslamiyeti karalamak olarak yaşayanlar var maalesef.

Ateistler her zaman bir gelişim, ilerleme süreci içerisindeler belli bir kurala, normlara bağlı olmayan insanlarlar yeni-ateistler diye hitap edilen ilk evre yapılan tanımlamaya uyarlar. Her ateistin ilk evresidir bu aslında. Sorgular ve mantığı bir yaratıcının varlığını reddeder ve reddetmek ile kalır uzunca bir süre. Sonra bunu sindiremez, kolaya kaçtığını düşünür ve tüm dinlerin kitaplarını okumaya başlar, sorgulamaya, alternatif yaratılış teorilerine yönelir. Bu noktada işte din adamı Edip Yüksel'in tabiriyle "Entellektüel Ateistler" dediğimiz gruba evrilirler ve inanın yapılan her tartışmada mantık ekseninde dertlerini anlatabilecek birikime sahiplerdir. Örnek için bkz : Celal Şengör, Sevan Nişanyan .

Genellemelerden kaçınınız efendim, fikrinizi savunmak adına karalamak yerine siz de araştırınız.

Buna ateist gençler cevap versin akslakslas

8DaNPQ.jpg

Geri