Ateist gençler neden ...

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Ateist gençler neden bilimsel açıklama yapmazda islamda bu böyle şu şöyle . Bu saçma, böyle şey olur mu hiç ? gibi islamiyeti kötüleyerek yada açık bulmaya çalışarak insanların ateist olacağını sanar ?

Genelde bu ateist gençler bilimsel hiçbir araştırma yapmaz, primatların gelişim sürecini bile bilmez. Sadece belli evrimcileri isim olarak bilirler.

Sizce ?

Ateist nasıl olunur ?

Onu geçtim adama niye Ateistsin desen çoğunun geçerli bir nedeni bile yoktur belki.

Malesef bir ateistin sallıyacağı konu değil. (fazlasıyla genelleme içeriyor)

Genelde bu ateist gençler bilimsel hiçbir araştırma yapmaz

Kesinlikle haklısın..
Alayının öğrendiği bir kaç cümle var .. Sabah öğle akşam ağızlarından düşürmezler..
Bunlara bunu öğretenler zaten zihinleri verimli çalışmasın diye sürekli bunları tekrarlamalarını istiyor..

Keske önce atestin ne olduğunu açıklayıp sonra bu konuyu açsaydınız:) daha faydalı olurdu

Gercek bir ateisti tanidim , arastirma vs yapmiyorlar sadece soracaklari ve seni dusundurebilecekleri noktalari biliyorlar ozlerinde zekiler ama surekli ayni yonlu dusunmekten koreliyor.

~
Ne parfümü be insan güven kokmalı..

Gercek bir ateisti tanidim , arastirma vs yapmiyorlar sadece soracaklari ve seni dusundurebilecekleri noktalari biliyorlar ozlerinde zekiler ama surekli ayni yonlu dusunmekten koreliyor. ~ Ne parfümü be insan güven kokmalı..
Bende geçen gördüm adam diyor ki peygamber nasıl ayı ikiye yarsın. Bunu kafaya takmış bütün kuranı hadisleri muteber kitapları fıkıhı vs çöpe atmış. Dediğin çok doğru.

Evrim teorisine inanmıyorum diyerek inancı teoriden ayırt edemeyen bir bilim kurulu başkanının olduğu bir ülkede böyle bir konuyu hoş görmek lazım sanırım

Yazmayacaktım ama en azından okuyucular için belki bir katkım olur diye birkaç şey söylemek istedim.
Ateistlerin bilimsel açıklamaları referans almadıkları uydurma bir söylemdir.
Tam tersine, ateistlerin büyük çoğunluğu(hiç yoktur dememek için büyük çoğunluğu diyorum) dünyayı ve yaşamı yorumlarken bilimi referans alır. Zaten ateizmin gelişmesinin temel etkeni de bilimdir. Din ve bilim taban tabana zıt olduğundan ve bilim geliştikçe olayları açıklamada tanrıya duyulan ihtiyaç azaldığından ateizmin söylemleri de gelişir ve gelişmiştir.
İslamiyet'e yönelik eleştirilere gelince ise, bu eleştiriler de son derece bilimsel olabilir ve bilimsel bir temele oturtulabilir. Bunun yanı sıra her ateist bulunduğu coğrafyada yaygın olan din üzerinden söylemlerde bulunabilir. Bunu yapmış olması onu yanlışlamaz veya tutarsızlaştırmaz. Türkiye'de yaşayan bir kimsenin durduk yere Hinduizm'i tartışması, Mormonları tartışması yada ilkel kabile dinlerinden söz etmesi de takdir edersiniz ki sıradışı olur. Kaldı ki bilimde ne kadar ileri bir ülkeyiz ki bilimsel tartışmalar üzerinden bu tartışmalar güncel hayatta yürüsün? Yoldan geçen bir adamla kuantum fiziği üzerinden "nedensiz evren" teorisini tartışmak günümüz koşullarında ne kadar somut ise sizin söylemleriniz de bu konuda o kadar somuttur.

bazen bir sanatın sanatçısının olabileceğini bile anlamazlar

Geri