Atatürk’ün en çok sevilen fotoğrafı

Konu sahibi son olarak 1509 gün önce görüldü

Gözlerime bak, gördüğün istikrar ilerleyeceğin yolda hedefin olsun.

Der gibi bakmış sevgili Atatürk..

@juju akit başlık: "gözlükleri 10 asgari ücret değerinde"

Hocam siz kaos çıkarmazdınız pek hele ki bu konuda ;d

atam dümdüz dururken bile karizmaymış. "ben buradayım" diye bağırmadığı tek bir kare, asil gözükmediği tek bir fotoğraf yok. hangisini atsam ötekine haksızlık olur. yemek yerken çekilmiş fotoğraflarında bile yakışıklı adam. yani şimdi ismini anarak konuyu kirletmek istemiyorum ama bir de pkklı itlerin kürtlerin atası dedikleri sümküre sümküre röportaj veren dağ ayısına bak. ulan bir insan hayvan gibi sümkürdüğü mendille niye gözlerini siler ya? neyse.

juju'nun paylaştığı kareler 1911-1912 civarı trablusgarp savaşı'ndan olması lazım, 30'lu yaşlarının başları, en yakışıklı olduğu halleri. plesk gibi ben de kalpaklı fotoğraflarını ayrı bir seviyorum. ama en çok sevdiğin dersen artık ununu elemiş eleğini asmış, florya'da manevi kızıyla zaman geçirdiği o mutlu, huzurlu halleri derim.

Son düzenleme:
thumbnail

gözlerindeki o keskinliği gülüşüyle yumuşatan, her şeyiyle çok bambaşka biriymiş atamız. bir insana attığı adımlar bile bu kadar mı yakışır? kombinleri inanılmaz güzel, şu şıklığı bir daha göremedi gözlerimiz. en doğal hallerinde bile şıklığı eksik olmuyor.
bir sürü fotoğrafını da çok beğeniyorum ama böyle daha doğal haliyle olduğu, gülümsediği fotoğrafları ayrı bir seviyorum. içim ısınıyor.
1653506692301.png

Geri