Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
yok ondan demiyorum yani bunların hala tartışılması bile anlamsız geliyor bana yani Atatürk Müslüman değil sigara içiyormuş içki içmekten ölmüş alkolikmiş Din üzerine tartışmalar kim dindar kim değil Atatürk haindi değildi yani birbirine zıt kesimlerin hep bunu tartışmaları sürekli bana acı bir durum gibi geliyor iyi etmişsin paylaşmışsın asla sözüm yok sadece artık bu tartışmaların bitip bizi ileriye götürecek planları tartışmak gerektiğini savunuyorum sadece bu zıtlıkların bitmesini istiyorum saygılar..
Dediğiniz doğru.Zıtlıkların bitmesi lazım.Bunun için de bir şeyleri kabullenmek gerek.
Bu söylediğiniz iftiralar genelde cahil kesimden çıkan fikirler.Ben çok insan biliyorum Atatürk'ü sevmeyip,haddini bilerek düşüncesini belirten.
Yok alkolikmiş,müslüman değilmiş,hainmiş.''Sana ne geri zekalı? Sen alkol içmiyorsun,dinine çok bağlısın da,adamın yaptığının 100 de birini yapacak cesaretin var mı?'' diye sorası geliyor insanın.
Osmanlı Osmanlı diye bağırırlar,aradan bir kaç savaş sorsan,ilk kez duymuş gibi bakarlar.Vahdettin son zamanlarında ne yapmış desen,o kim diyecek insan var bu söylemlerin sahiplerinin arasında.
Hayır az biraz okusalar bilecekler,uymayan yerleri olur ona lafım yok.Ama bu tarz çamurlar çok basit ve rezilce.
Dediğiniz doğru.Zıtlıkların bitmesi lazım.Bunun için de bir şeyleri kabullenmek gerek.
Bu söylediğiniz iftiralar genelde cahil kesimden çıkan fikirler.Ben çok insan biliyorum Atatürk'ü sevmeyip,haddini bilerek düşüncesini belirten.
Yok alkolikmiş,müslüman değilmiş,hainmiş.''Sana ne geri zekalı? Sen alkol içmiyorsun,dinine çok bağlısın da,adamın yaptığının 100 de birini yapacak cesaretin var mı?'' diye sorası geliyor insanın.Bedelli için kredi kuyruğunda beklerler,cephelerde zaferler kazanmış adama laf söylerler.
Osmanlı Osmanlı diye bağırırlar,aradan bir kaç savaş sorsan,ilk kez duymuş gibi bakarlar.Vahdettin son zamanlarında ne yapmış desen,o kim diyecek insan var bu söylemlerin sahiplerinin arasında.
Hayır az biraz okusalar bilecekler,uymayan yerleri olur ona lafım yok.Ama bu tarz çamurlar çok basit ve rezilce.
Herhngi bir atifta bulunmadan sormak istiyorum.
Atatürk'ün Müslüman olmadigini dusunebilirim degilmi ? Bu bir hakaret degi neticede.
Ayrica Osmanliya karsida bir sempati besleyebilirim demi, dogrudur son donem resmen mason gibi padisahlar donemi lakin dunyaya hukm etmis bir ecdad var.
Osmanliya hakaretler yagdiran kemalistlerin varolmasida cok aptalca bir tavir degilmi ?
Yineliyorum sahsiniza bir atifta bulunmadan soruyorum.
-Osmanliya sempati duyma hakkim varmi ?
Evet kesinlikle, Osmanli osmanli diye aglamamakla beraber osmanliya sempati besliyorum, Ataturkle gecen 15 yillik Cumhuriyet donemi guzel yenilikler getirmisdir dogrudur.
''Atıfta bulunmuyorum'' ibaresine siz inandıysanız,benim için sıkıntı yok.Yanlış anlamayın,ben de bu cümlemle size atıfta bulunmuyorum.
Ve evet,Atatürk'ü yok sayıp Osmanlı Osmanlı diye ağlayan,Osmanlı'yı üste çıkaracağım diye saçma sapan cümleleri,kibar bir şekilde lanse edenler,Osmanlı'ya hakaret eden Atatürkçü kesimle denktir.
Onun dışında,zaten diğer postumda da yazdım dinsel yönden düşüncemi.Nasıl düşüneceğiniz size kalmış.
Tarihini tüm yönüyle ele alan her insan,bilinçli insandır.Yeter ki düşünce seviyesini ilkokul seviyesine indirmeyelim.
Saygılar.
Evet kesinlikle, Osmanli osmanli diye aglamamakla beraber osmanliya sempati besliyorum, Ataturkle gecen 15 yillik Cumhuriyet donemi guzel yenilikler getirmisdir dogrudur.
Suan Cumhuriyet kavrami ne derece uygulaniyor, sadece adi Cumhuriyet.
Saygisizlik noktasina gelmeden sevmedigimi dile getiririm sadece.
benden de saygilar yahu
Suan Cumhuriyet kavrami ne derece uygulaniyor, sadece adi Cumhuriyet.
Saygisizlik noktasina gelmeden sevmedigimi dile getiririm sadece.
benden de saygilar yahu
Aynı şekilde,benim de Osmanlı'ya asla hakaret etmeyen,aksine çok saygı duyan ama az sempati besleyen Atatürkçü bir tarafım vardır.
Evet haklısınız,şu anda Cumhuriyet'e sahip çıkan çok az bir kesim var,geri kalan sadece rejim ismi olarak bakıyor.
Farklı açılardan bakıyor olmamız,saygımızı koruduğumuz müddetçe,tartışabileceğimizi gösterir.Bunun için de teşekkür ederim ayrıca.
Saygılar.
Recep Tayyip Erdoğan okuyunca tabi bu telgrafı millet öyle inanır :p Bunu böyle kanıtlamak ne kadar kötü. Yine de paylaşım için teşekkürler. Ayrıca cumhurbaşkanına da teşekkürler. Öyle yada böyle bunu ifade etmesi cahil davranan bazı kesimleri bilgilendirmiy olur.
Şimdi Atatürk sevdalıları arttı mı acaba![]()
Hem doğru hem yanlış olma ihtimali olan iddia. Sherill'le söyleşisinden tanrı inancının olduğunu anlıyoruz ama Müslüman mıydı, Hristiyan mıydı, Agnostik miydi, yoksa Gomenis Ataist karışımı bir görüşü mü vardı orasını bilemeyiz. Fakat şu bir gerçek ki manevi anlamda zayıftı. İdeolojisini manevi dünyasından, inançlarından üstün tutmuştu. Bu bağlamda Atatürk'ün inanç meselesi daha çok tartışılır. "yeter yha daha tartışmayın" demek de gevezelikten başka bir şey değil.
Yanlış bir şey mi dedim![]()
Manevi anlamda zayıf değildi belki de. O zamanlar ülke din gösterisi ile kurtulacak değildi değerli veysel. Halka düşüncelerini, milli iradeyi aşılamak zorundaydı. Din bizim zayıf noktamız ve bunu profosyonelce saklayan koruyan birr kişilikti. Benim için manevi anlamda zayıf olması bir şey teşkil etmiyor. Hristiyan olsa yine severim. Mesela cumhurbaşkanımız manevi açıdan daha güçlü olabilir imanda ama milleti soydu yahu![]()
Hayır ben orda ironi yaptım. Bazı kesimler müslüman değil diye sevmiyordu şimdi bunu izlediklerinde sevmişler midir diye sordumOrdaki son cümle kafamı karıştırdı. Atatürk ü sende sevmiyorsun sanırsam