Atatürk Ziyaretçi Defteri

• Kullanıcı Aden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Atatürk Köşesi
Konu sahibi son olarak 11 gün önce görüldü
Ulu Önder imkansızlıklar içinde ,emekle,şehit kanları ile bize açtığın aydınlık yolda önüne gelenin soyup talan ettiği bir haldeyiz.Kanı donmuş ve ülke menfaati umrunda olmayan ,vicdanların uyutulup ceplerin doldurulduğu,börtü böceğin yalan dolanla figüran olduğu dönemdeyiz.
Şehitlerimizin kemikleri sızlıyordur.Hala her gün şehit haberleri,anaların gözyaşları dinmiyor.

Sen olsan önce Millet derdin.Farkın çok büyük Atam.
Özleniyorsun,hep de özleyeceğiz.

Atam! Bu gece yine bomba patladı! Hemde senin adının verildiği havalimanında! 10 vatandaşımız öldü, belki sayıları artacak..İnşallah artmaz. Ülke öyle bir hale geldi ki bomba patladığı için devleti eleştirmek bile hainlik oldu. İnsanlar takım tutar gibi parti tutup bırakmadıkları müddetçe bakış açılarımız ve acılarımız aynı olmayacak gibi. Senin yaşamanı dilemediğim bir günüm yok..

Görüş ve düşüncelerinizi hakaret içermeden belirtirseniz sevinirim.

Ey büyük ATATÜRK,
açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime and içerim....
varlığım TÜRK varlığına armağan olsun...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE......

Mustafa Kemal Atatürk adı bile yeter kahramanlığına

Yavaş yavaş ilkelerimiz amaçlarımız yok oluyor, yok edilmeye çalışılıyor.Kurduğun düzen hiçe sayılarak kardeşi kardeşe öldürtüyorlar.Keşke şimdi olsaydın ahh keşkee.

Atam atam..
Sen kalkta ben yatam.

Ya işte böyle Atam, 30 ağustos da arada kaynayacak OHAL yüzünden..

Hayatı boyunca tek amacının sahip olduğu gücü maksimize etme anlayışla, büyük planlar yaparak başarılı olduğunu düşündüğüm bir insan. . :)

Ama bazende sormuyor değilim kendime, tüm bunlar olurken ya Atatürk çok zekiydi, ya da muhalifler ve halk çok aptal. .

İkisinden birisi kesinlikle bilmiyorum hangisi doğru kanımca birincisi :)
Başkomutanlık yasasında, süresiz uzatılması demokrasiden kopuşun başlangıcı oldu. .

Savaşı veren meclistir, kahramanı da, önderi de, Atatürk meclisin cepheye atadığı savaşı yönetmesi için görevlendirilmiş bir memurdur.

Cumhuriyeti ilan ettiği için saygı duyuyorum, ancak keşke daha çoğulcu daha demokratik temeller üzerine inşa etseydi..

Aslında burada suçlu da o değil suçlu Atatürk'ü siyasallaştrma işini başlatan Demokrat Partidir. .
Mesela İsmet İnönü'ye hep kötü derler, aslında o kadar kötü biri değildir. . :) Dekemalistleştirme işini başlatan kişidir kendisi. .

Zamanla Atatürk'ü toplum olarak daha doğru yere oturtacağımıza inanıyorum..

Ben sizin yalanlarınızla baş edemedim, bu bana dert olsun.
Ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim, bu da size dert olsun.

Atatürk e ithafen.

Dersim katliamında 13 bin tane Kürt ' ün öldürülmesi toplam da 50 bin e yakın insanın katledilmesi emrini bizzat veren Mustafa Kemal Atatürk.

Dedem Çanakkale şehidi, sana hakkını helal etmedi bende etmiyorum.

O kadar özlü söz söylemişsin. Hepsi kitaplaştırılmış.
Mütevazi bir insan olduğunu da söylerler senin için.
Peki neden hiç, "Ben de bir insanım, hata yapabilirim, yaptımda."ya benzer bir sözün yok?
Ya da o kadar mütevazisin ki böyle bir söz söyledin de, seni ilah olarak gören insanlar bu sözünü kitaplaştırmadı mı?

Sana saygımız sonsuz. Bir çok yenilik ve modern yaşam unsuru getirdin.
Ama keşke yaptığın hataları da düzeltmen için bir kaç senen daha olsaydı.
Zeki bir komutandın. Çok zeki bir başkomutandın.

Umarım, senin de hata yapabileceğine dair söylediğin bir kaç söz vardır da, her yaptığını meşrulaştıran insanlardan kurtuluruz artık.

Atam sen bunlara bakma senin ilke ve doğrultunda sana kafa tutan kişiler, sizide severdim çocuklar de geç:)

Ülkemizdeki her bir bireyin, Atatürk ve Türk kelimelerinin baş harflerini büyük yazmayı öğreneceği gün her şey düzelecek.

Kitapları kurcalarken Yılmaz Özdilin İsim Şehir Hayvan adlı köşe yazılarından derleme olan kitabı geçti elime kurcaladım.
Bir yazısında diyor ki;
Ya bırak Mustafa abi sen mi kurtacaksın memleketi Allah aşkına. Egemenlik megemenlik vereceğine iki çuval kömür ver daha iyi. Açlıktan nefesleri kokarken padişahlarına saltanat uçakları alırlar..
Vs vs.
Yerinde rahat mısın bilmem ama benim bile burada bunları gördükçe kemiklerim sızlıyor. Nankörlüğünden öptüklerim için ne diye uğraştın bu kadar?
Rahat uyu desem mümkün müdür?

Kitapları kurcalarken Yılmaz Özdilin İsim Şehir Hayvan adlı köşe yazılarından derleme olan kitabı geçti elime kurcaladım.
Bir yazısında diyor ki;
Ya bırak Mustafa abi sen mi kurtacaksın memleketi Allah aşkına. Egemenlik megemenlik vereceğine iki çuval kömür ver daha iyi. Açlıktan nefesleri kokarken padişahlarına saltanat uçakları alırlar..
Vs vs.
Yerinde rahat mısın bilmem ama benim bile burada bunları gördükçe kemiklerim sızlıyor. Nankörlüğünden öptüklerim için ne diye uğraştın bu kadar?
Rahat uyu desem mümkün müdür?

sevgi ve muhabbetle sarılıp yanaklarından öpüyorum

Atam, ülkenin istikbalini emanet ettiğin Türk gençliği, senin açtığın yolda, gösterdiğin hedefe gitmek yerine senin ülkeye verdiğin hizmetlere leke sürmeye çalışıyor!

Sokakta her gün gördüğümüz, kardeşim hemşehrim dediğimiz insanlar, senin o gurur duyduğun Türk olmaktan önce müslüman olduklarına şükrediyorlar.

Bazen ne düşünüyorum biliyor musun? Keşke o asil kanına sahip bir evladın olabilseydi. Belki de daha farklı olabilirdi Türkiye Cumhuriyetin.

Büyük ATAM rahat ve huzur içinde uyu...

Bizler TÜRK gençleri; altında senin imzanın olduğu herşeye en önemlisi de Vatanımıza kanımızın son damlasını dökünceye kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Türk gençliği olarak her zaman emanetlerinin bekçisi olmaya and içtik ve yine and olsun ki gelecek nesillere seni unutturmaya kimsenin gücü yetmeyecek...

Her geçen gün artan hasretle ÖZLENMEKTE ve ARANMAKTASIN...

Biriktiriyorum tüm bayramları; hırsızlardan, katillerden, vatan hainlerinden, savaşlardan, ülkemin işgalinden, kurtulduğumuz gün yaşıyorsam, hepsini toptan kutlayacağım.

Milli benliğimizi biz gelecek nesillere bırakan aziz Mustafa Kemal Atatürk.

Türkiye Cumhuriyetinin ilerlemesi için ortaya attığınız fikirler yapmış olduğunuz inkılaplar, yüzyıllarca sürecek olan bu tarihi süreçte; Cumhuriyeti yaşatmaya çalışan, doğruları yazan insanları suikast ve ölümle tehdit ederek ortadan kaldırdılar... Sevgili cumhuriyetçilerimiz için bugün isterler ki susalım...

Aziz Atatürk.

Öyle bir zaman gelecek ki yaşanmış olan bu tarihi süreci gelecek nesillerimiz utanç içerisinde hatırlayacaklardır, fakat sizin fikirleriniz ve cumhuriyetçi kişiliğiniz tüm tarih boyunca canlı kalacaktır...

Ruhunuz Şad olsun.

Geri