Atatürk silüeti dağda.

• Kullanıcı Hakan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Atatürk Köşesi (Arşiv)
Konu sahibi son olarak 79 gün önce görüldü
ataturksilueti600.jpg

Atatürk silueti yine göründü.
Ardahan’ın Damal ilçesindeki Karadağlar sırtlarına yansıyan Atatürk silueti bu sene yine göründü.

Bir şeyin yalnız kenar çizgileriyle tek renk olarak beliren görüntüsü, yani gölgesine siluet deniliyor. Her yıl Haziran ayının 15 ile Temmuz ayının 15’ine kadar saat 18’den itibaren Karadağ sırtlarında Atatürk silueti görülüyor ve yaklaşık 20 dakika boyunca izlenebiliyor.

Damal’ın Yukarı Gündeş köyünde 1954’te çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edilen siluet için 1995’ten bu yana her yıl temmuz ayında “Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri” düzenleniyor.

ataturksilueti940jpg.jpg

Bismillahirrahmanirrahim

Damallıların o yıllarda böyle şenliklere ve sosyal etkinliklere ihtiyacı vardı. İyi olmuş. Lokal turizme katkısı oluyor.

2 resmede bak tarafını seç

Ulu Önderin doğadaki hali bile hayranlık uyandırıcı.İşte Atamız'ın farkı.

ardahan-da-bir-ataturk-silueti-vakasi-daha-8106257_5975_m.jpg

yolcu paylaşımınız için çok teşekkürler.:hi:
Herkes kendi içindeki olgunluk kadar bakar ve görür.
Biz bir şahlanışı görüyoruz,o kafi.:cici:

Ulu Önderin doğadaki hali bile hayranlık uyandırıcı.İşte Atamız'ın farkı.

ardahan-da-bir-ataturk-silueti-vakasi-daha-8106257_5975_m.jpg

yolcu paylaşımınız için çok teşekkürler.:hi:
Herkes kendi içindeki olgunluk kadar bakar ve görür.
Biz bir şahlanışı görüyoruz,o kafi.:cici:

Atatürk sayesinde ülkemiz kurtuldu ve kuruldu, Allah rahmetini hiç esirgemesin. :hi:

ataturksilueti600.jpg

Atatürk silueti yine göründü.
Ardahan’ın Damal ilçesindeki Karadağlar sırtlarına yansıyan Atatürk silueti bu sene yine göründü.

Bir şeyin yalnız kenar çizgileriyle tek renk olarak beliren görüntüsü, yani gölgesine siluet deniliyor. Her yıl Haziran ayının 15 ile Temmuz ayının 15’ine kadar saat 18’den itibaren Karadağ sırtlarında Atatürk silueti görülüyor ve yaklaşık 20 dakika boyunca izlenebiliyor.

Damal’ın Yukarı Gündeş köyünde 1954’te çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edilen siluet için 1995’ten bu yana her yıl temmuz ayında “Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri” düzenleniyor.

ataturksilueti940jpg.jpg
Damal a sırf bu yüzden gitmiştim.Gerçekten de insanı hayran bırakıyor bu resim.

yolcu inanıyorum ki Yüce Allah da ondan razı idi ki böyle bir ulviyeti mazhar kıldı.

''Her kim bir can kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibi olur.'' ayetini hatırlıyorum.Taraf adalet tarafıdır.En adil olan Allah olduğu için kulun hezeyanının bir hükmü olamaz.

ataturk-silueti_2073.jpg

Şöyle bir anıyla konuyu bağlamak istiyorum:

Mustafa Kemal son nefesinden hemen önce "vealeykümesselam" demiştir.

Peki ölüm döşeğindeki ulu önder durup dururken kimin selamını almıştı?

İçimizden kaçına nasip olur acaba ölüm meleğinin "selamun aleyküm" ü...
Azrail ruhunu teslim alacağı bir adamın odasına selam vererek giriyor! bu adam alelade bir adam olabilir mi?
Allah'ın meleği, efendisinin nefret ettiği bir adamın odasına selam vererek girer mi?

***İnsanın karşılaşacağı ölüm gerçeğinin son saniyeleri geldiğinde, o sırada yanında bulunanlardan Dr. Neşet Ömer bey “Dilinizi göreyim efendim. Lütfen dilinizi dışarıya doğru çıkartın” diye telaşlanırken, Atatürk, Dr. Neşet Ömer beye bakarak “VE ALEYKÜMÜSSELAM” diyerek gözlerini kapatmıştır.

(Kılıç Ali’nin Anıları Sh 659. Hulusi TURGUT)

Peki, o sırada Atatürk’ün yanında bulunanlar telaş ve çaresizlik içerisinde kıvranırlarken ve hiç gereği yokken Atatürk’ün “VE ALEYKÜMÜSSELAM” demesinin anlamı ne olabilir diye bir soru akla gelebilir. Böyle bir sorunun yanıtını Kur’an ayetlerinden öğrenelim. İşte Kur’an’ın söyledikleri:

“ İyiliklerini içeren kitabı sağ tarafından verileceklere, melekler: ‘SELAMÜN ALEYKE’ derler.”
(Vakıa Suresi 90,91)

yolcu inanıyorum ki Yüce Allah da ondan razı idi ki böyle bir ulviyeti mazhar kıldı.

''Her kim bir can kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibi olur.'' ayetini hatırlıyorum.Taraf adalet tarafıdır.En adil olan Allah olduğu için kulun hezeyanın bir hükmü olamaz.

ataturk-silueti_2073.jpg

Azrail ruhunu teslim alacağı bir adamın odasına selam vererek giriyor! bu adam alelade bir adam olabilir mi?
Allah'ın meleği, efendisinin nefret ettiği bir adamın odasına selam vererek girer mi?

***İnsanın karşılaşacağı ölüm gerçeğinin son saniyeleri geldiğinde, o sırada yanında bulunanlardan Dr. Neşet Ömer bey “Dilinizi göreyim efendim. Lütfen dilinizi dışarıya doğru çıkartın” diye telaşlanırken, Atatürk, Dr. Neşet Ömer beye bakarak “VE ALEYKÜMÜSSELAM” diyerek gözlerini kapatmıştır.

Peki, o sırada Atatürk’ün yanında bulunanlar telaş ve çaresizlik içerisinde kıvranırlarken ve hiç gereği yokken Atatürk’ün “VE ALEYKÜMÜSSELAM” demesinin anlamı ne olabilir diye bir soru akla gelebilir. Böyle bir sorunun yanıtını Kur’an ayetlerinden öğrenelim. İşte Kur’an’ın söyledikleri:

“ İyiliklerini içeren kitabı sağ tarafından verileceklere, melekler: ‘SELAMÜN ALEYKE’ derler.”
(Vakıa Suresi 90,91)

Teşekkürler saygıdeğer Çavlan, başka söyleyecek söz bırakmamışsınız bize. :hi:

@yolcu inanıyorum ki Yüce Allah da ondan razı idi ki böyle bir ulviyeti mazhar kıldı.

''Her kim bir can kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibi olur.'' ayetini hatırlıyorum.Taraf adalet tarafıdır.En adil olan Allah olduğu için kulun hezeyanının bir hükmü olamaz.

ataturk-silueti_2073.jpg

(Vakıa Suresi 90,91)

Selam konusunda bir delil yok sadece bir söylem var. Bunu kanıtlayabilme durumunuz var mıdır ? Yoksa sizde biryerden mi duydunuz ? Syg.

Biri benimkini de yansıtsın.. Benim ne eksiğim var yahu asdf :) :) ^^

Biri benimkini de yansıtsın.. Benim ne eksiğim var yahu asdf :) :) ^^

Dünyanın hiç bir yerinde hiç bir milletinde kendi Ata'sından bu denli nefret eden insanlar görmedim.
Evanescence, sevmek zorunda değilsin ama dalga geçmek seni küçültür.
Bu ülkenin Atasını hala milyonlar seviyorken ve tüm dünya saygı duyuyorken sende saygı duymak zorundasın
Aksi halde kırıcı cevaplar alırsın bilesin..!

Ben nasıl ki bir hristiyan olarak senin dinini sevmek zorunda değilsem, ama saygı duymak zorundaysam, insanları görüşlerine inançlarına göre değil insan oldukları için seviyorsam;

sende bizlerin değerlerine saygı duymayı öğreneceksin.
alaycı bir üslupla bu insanları aşağılamaya kalkmayacaksın

yaşın henüz çok genç oku öğren, eğitiminle meşgul ol hatta sana yardımcı olalım
gel bize de ki ;
Atatürk'ü şu şu sebeplerden dolayı sevmiyorum de
bizde sana saygıyla cevap verelim. Yanlışlarımızı düzeltelim

Bu arada sana küçük bir bilgi ;
Birleşik Devletler başkanı dünyada sadece 1 kişinin önünde eğildi ve elini öptü
Kimin elini öptüğünü tahmin edersin.

Senin bu alaycı ve çocukça tavırların ona duyulan sevgi ve saygımızı eksiltmez, artırır
Kışkırtıcı yorumların rahatsız edici olmaya başladı
Umarım düzelirsin.

----------------------------------------------------------------------------------

Her neyse bu güzel manzarayı paylaştığınız için teşekkürler arkadaşlar
Bizleri bugünlere kavuşturan, geçmişimizin kahramanı geleceğimizin teminatı
Atamıza ve onun ilkelerine bağlılığım sonsuz.

Bu uğurda hepimiz canlarımızı dahi verebiliriz.

Onun kurduğu Cumhuriyetin getirdiği haklarla ona hakarete varan ithamlarda bulunanlar
Eğer olurda birgün Cumhuriyet giderse değerini elbette anlarlar...

Geri