Atatürk Nasıl Giyinirdi ? Atatürk Giyinme Tarzı

Konu sahibi son olarak 2633 gün önce görüldü
Atatürk Nasıl Giyinirdi ? Atatürk Giyinme Tarzı

2qk2fc0.jpg

Zamanının çok ilerisinde olan bir lider peki aynı zamanda moda konusundaki bu yeteneğinin sırrı ne?

Atatürk, aydın, düşünceye saygılı, nezih bir aile ortamında yetişmiş tam bir Osmanlı beyefendisidir. Atatürk ü seçkin bir Osmanlı beyefendisi yapan özelliklerinden birisi giyimine gösterdiği özen ve bu konudaki derin zevkiydi.

Atatürk, gayet temiz giyinen, giydiğini kendine yakıştıran; şık, kuvvetli, zinde bir insandı. Yaz günleri daima, ince gri pantalon üzerine kısa kollu ipek veya keten gömlek giyerdi.

Bu kıyafetinin altına da çorapsız sandalet giyerdi.

Atatürk ün giyim zevki, günümüz modacılarının da dikkatini çekmiştir. Nitekim ünlü Türk modacı Faruk Saraç, Atatürk ün ölümünden 60 yıl sonra, Atatürk ün kostümlerini arşiv fotoğraflarından incelemiş ve iki yıllık bir çalışma sonucunda, Ata'nın giyim zevkini ortaya koyan bir defile düzenlemiştir.

Ünlü modacı, bu defileyi meslek hayatının en önemli olayı olarak nitelendirmiş; Atatürk'ün giyim zevkine ve giyimindeki detaylara olan hayranlığını açık bir şekilde ifade etmiştir.

Atatürk'ün her konuda olan ileri görüşlülüğü moda kültürünün ve günlük giyim kuşamın nasıl olması gerektiğinede yansımıştır.

2nsrgo4.jpg

Atatürk gibi giyinmek

Atatürk'ün kendinden her zaman emin belirli bir tarzda giyinen ama seçimlerininde etraf tarafından farkedilmesini sağlayacak aksesuarlarla destekleyen bir havası vardı.

Basit ve düz renkleri iyi birleştirmesi ve İtalyan kesim takım elbiseleri her zaman düzenli ayakkabı seçimleriyle dikkatleri seçerdi. Şapka uyuuda onun için olmazsa olmazlar arasındaydı. Yerine göre giyinmek kuralı tam ona uyardı.

Nereye giderse gitsin Atatürk ortamına göre giyinmeyi iyi bilirdi. Kısacası çağının önünde bir moda anlayışı vardı.

öyle giyinemezdim çünkü Yahudi şapkasını giyeceğime fes takarım daha iyi

Kadir Mısıroğlu gibi mi gezcen ortalarda yapma etme şizofren derler

aptal kukla olmaktan iyidir dostum ahmaklık şizofren olmaktan daha iyi değildir:)

ben Türküm tüm Bulgaristan göçmenleri dönerken onlara anarşi getiren bunu uğrunda kurşuna dizilen dedelerimin torunuyum o kadar Atatürk'ün izindeyseniz Devrim yapalım onun gibi sıkar değil mi ?? geçmişi unutmamak bir şizofren olmaksa bu Ülke kurulduğundan beri bu Cumhuriyete inanan herkes şizofrendir sahte özgürlüklerin peşinde önüne çıkarılanlara oy veren koyunlar yetiştiriyor eehh Osmanlı bir Atatürk yetiştirdi ama bu Cumhuriyet bakalım bir ata yetiştirebilecek mi :)

O değil de milyonlarca insanın sanki gerçekten 09:05'te ölmüş gibi saygı duruşuna geçmesi ne garip. Osmanlı beyefendisi yazmaları da ayrı bir espri tabi. Kime şirin göstermek istedilerse artık.

O değil de milyonlarca insanın sanki gerçekten 09:05'te ölmüş gibi saygı duruşuna geçmesi ne garip. Osmanlı beyefendisi yazmaları da ayrı bir espri tabi. Kime şirin göstermek istedilerse artık.

bazende dindar göstermeye çalışıyorlar mesela

Osmanlı beyefendisi deyipte İngiliz takıl elbiselerini giymesi Lincoln gibi şapka takması falan hatta takmayıp asılanlarda var

ayrıca Kadir Mısıroğlunun bir sözünü de söyleyim o halde zorunda mıyım? Atatürkçü olmaya !

bunu diyen adamın cesaretini alkışlarım ben

Neyse ne. Yaptığı devrimler bugün hala bu ülke de geçerliliğini korumakta ister ateist ister yahudi. Kendisini dindar gösterenlerin ayibidir. H.z muhammed e biri laf ettiğinde dinimize saygı duymuyorlar diye ağlayan dincilerin samimiyetsiz hallerine de çok gülüyorum : ))) sizde bir düşünce yi temsil edene saygı duymuyorsunuz. Saygı mi bekliyorsunuz?
Zira kendisi gökten inme bir kitabın kendisine yol gösterici olmadığını belirtmişti zaten. Türk kimliği Osmanlı'da bu kadar mühim di de bizim mi haberimiz olmadı?
Ben de araptan bozma bir bez parçası ile dolaşmak istemezdim doğrusu.

Neyse ne. Yaptığı devrimler bugün hala bu ülke de geçerliliğini korumakta ister ateist ister yahudi. Kendisini dindar gösterenlerin ayibidir. Zira kendisi gökten inme bir kitabın kendisine yol gösterici olmadığını belirtmişti zaten. Türk kimliği Osmanlı'da bu kadar mühim di de bizim mi haberimiz olmadı?

Türk kimliği mi hani nerde be Serap Osmanlıda her şey bize göreydi diline kadar şimdi HEr türlü avrupadan alınmış sadece adı Türk olan bir kimlik mi ? bu bir yozlaşmadır:) bu medeni bir yozlaşmadır hani şu saygı durduğunuz İStiklal marşındaki tek dişi kalmış olan medeniyet gibi medeniyet Avrupaya göre değildir tarihe bir bakalım medeniyetin en yüksek yeri Romaydı ve bu medeniyetin canına okuyan Türkler şimdi onlara benzemek için yarışa giriyor

Neyse ne. Yaptığı devrimler bugün hala bu ülke de geçerliliğini korumakta ister ateist ister yahudi. Kendisini dindar gösterenlerin ayibidir. Zira kendisi gökten inme bir kitabın kendisine yol gösterici olmadığını belirtmişti zaten. Türk kimliği Osmanlı'da bu kadar mühim di de bizim mi haberimiz olmadı?

Türk kimliği öyle senin hayal ettiğin gibi ön plana çıkarılsaydı, çocukluğundan beri sana ezberletilen bir takım anti-osmanlı maddelerine faşizmi 10-15 yıl önce değil de 70-80 yıl önce eklenirdi. Bırakın şu gereksiz ve sebepsiz Arap fobisini de Türklüğü önemseme renklerine bürünürken, sahip çıkıyoruz göstergeleri yaparken, batılı katillerin sistemine göre yaşamaktan mutlu musunuz gerçekten onu söyleyin siz. Hani Araptan bozma bez parçasından kaçtıktan sonra ne yapıyorsunuz mesela? Ayağınıza yemeni geçirip yün elbiseler mi giyiyorsunuz yani nedir?

Bence konu lüzumsuz yere uzuyor hani gerek yok. Herkesin kendisine göre çok hakli sebepleri var, bunu sabaha kadar konuşsaniz yine uzlaşamazsiniz.

Türk kimliği öyle senin hayal ettiğin gibi ön plana çıkarılsaydı, çocukluğundan beri sana ezberletilen bir takım anti-osmanlı maddelerine faşizmi 10-15 yıl önce değil de 70-80 yıl önce eklenirdi. Bırakın şu gereksiz ve sebepsiz Arap fobisini de Türklüğü önemseme renklerine bürünürken, sahip çıkıyoruz göstergeleri yaparken, batılı katillerin sistemine göre yaşamaktan mutlu musunuz gerçekten onu söyleyin siz. Hani Araptan bozma bez parçasından kaçtıktan sonra ne yapıyorsunuz mesela? Ayağınıza yemeni geçirip yün elbiseler mi giyiyorsunuz yani nedir?

Hayır yani genellikle moda adı altında metre boyu değişmeyen etek ve şortlardan başka bir şey bilmiyor kadınlar, ondan şaaptım.

Türk kimliği mi hani nerde be Serap Osmanlıda her şey bize göreydi diline kadar şimdi HEr türlü avrupadan alınmış sadece adı Türk olan bir kimlik mi ? bu bir yozlaşmadır:)

Osmanlı'da her şey bize mi aitti? Buna gulerim : ))
Osmanlı nin son döneminde arap kültüründen fazlası ile etkilendik. Gelişime açık olmayan sanayi devrimi ile ilerleyen dünyada yerimde sayan bir devlet.
Sende gayet iyi biliyosun ki bu devrime ülke olarak ihtiyacimiz vardı. Seçme ve seçilme hakkımı kullanabilmek Latin alfabesinin kolaylığı ile okuma yazma oranının artması. .
yaptıklarını belirli bir zümre için yapmıştır diye düşünmek yerine yaptıklarını belirli bir zümre anlayabilmistir diye düşününce ortada sorun kalmıyor.

Sizin önerdiğimiz sistem nedir?
M.kemal kurdu geliştirme kısmında biz başarılı olmadiysak sorunu sistemi kurana mi almalıyız?
Kemalist değilim kemalistlerden hoslanmam lakin yaptığı şeyleri de görmezden gelemem.

Sizin önerdiğimiz sistem nedir?
M.kemal kurdu geliştirme kısmında biz başarılı olmadiysak sorunu sistemi kurana mi almalıyız?
Kemalist değilim kemalistlerden hoslanmam lakin yaptığı şeyleri de görmezden gelemem.

Benim sistemden kastım cumhuriyet yada Kemalistler değil. Çünkü bu iki kavram, benim hedef aldığım sistemin Anadolu Türklerine narkoz ettiği çerezlerdir. Başarısızlık kemalist gençlere ait.

Size akıl verildi. Doğru ve yanlış gösterildi. Bütün insanlık her an her saniye milyonlarca farklı yöntemle ikaz ediliyor ve doğru olan gösteriliyor. Şimdi benden hala sistem önerisi isteyecek olursanız, çok değil 10 seneye kalmaz hayallerde değilde uygulamada göreceksiniz. İnanın çok da beğenip, "böylesi güzel olduğunu düşünmemiştim" diyeceksiniz. Diğer milyonlarca insan gibi...

Osmanlı'da her şey bize mi aitti? Buna gulerim : ))
Osmanlı nin son döneminde arap kültüründen fazlası ile etkilendik. Gelişime açık olmayan sanayi devrimi ile ilerleyen dünyada yerimde sayan bir devlet.
Sende gayet iyi biliyosun ki bu devrime ülke olarak ihtiyacimiz vardı. Seçme ve seçilme hakkımı kullanabilmek Latin alfabesinin kolaylığı ile okuma yazma oranının artması. .
yaptıklarını belirli bir zümre için yapmıştır diye düşünmek yerine yaptıklarını belirli bir zümre anlayabilmistir diye düşününce ortada sorun kalmıyor.

her gelişmek isteyen devlet latin alfabesiyle mi okuma oranını arttırdı bende buna gülerim açıkçası buna çokça örnek verilebilir Devrime ihtiyacımız vardı ama kendimizin yapmamız yerine her şeyi o çok savaştığımız Ülkelere göre yapmamız mı doğruydu peki? kıçında don olmayan ayağında yarım yamalak çarık olan adamlara İtalyan şapkaları mı taktırmak zorundaydık yada takmayanları asmak bunların fotoğrafları bile vardır bunu da bilirsin

vakko bile şapka devriminden zengin oldu ahaha

bunlar devrimin kime fayda ettiğini çözememiş ki

hala kadınlara seçme seçilme hakkını ayrıcalık sanıyorlar

yavrucum osmanlıda zaten kimse oy vermiyordu ki :D

gören de sanacak ki padişahlar erkek oyuyla başa geliyordu.

devrim diye tutturmuşlar da özünü kavrayan yokki.

Geri