Atatürk kurucusu olduğu CHP'den parti başkanlığına adaylığını koysa seçilebilir mi?

🕒 Konu sahibi 21 saat önce aktifti
Podzemlje

İlk mesajınızda durumu yanlış yorumladığınızı görüyorum. Eleştirilen ana muhalefet. Konunun kökeninden biliyorum.

climax

Hiç değişmemiş. Belirli bir görüşün bağnazlarının sempati duyacağı akılsız militan rolünü sürdürüyor. Eleştiriyi yapanlar sarıklılar değil. İsabet şaşırtıcı olurdu.

Pia

Bazı insanlar şahsiyetleri ve fikirleri kendi istekleri doğrultusunda yoğurur, yorumlar ve sunar. Bu hususta akıl süzgecini her daim kullanmak lazım. En kısa vakitte kişisel sayfamda Atatürk külliyatından paylaşımlara başlayacağım.

Atatürk açık ve net bir şekilde milliyetçi kimliği ile öne çıkar. Ve Türk'ü övmekten dilinde tüy bitmiştir.

silistre

28 Ocak günü Nihat Genç imzalı iddia. Ben haklı buluyorum. CHP'nin ideolojik sapma yaşadığı, genel başkanlığa aday olan kişilerin açıklamalarından, parti içi oluşturulan yönetim şemasından net bir şekilde anlaşılıyor.

Devlet düşmanı unsurlar CHP gibi bir partinin içinde kol geziyor. Ve bunu parti içi bazı dinamikler görüyor, göstermeye çalışıyor.

Adam laflarını nasıl hazırladıysa artık başlıkta neo-osmanlıcılara, siyasal islamcılara yönelik eleştiri varken, ulusalcı, Türkçü ideoloji karşıtı yokken ezberden bodoslama giydirmiş aahahah. :p Militarist kelimesiyle militan ifadesini senkronize şekilde kullandığını da görüyorum, eğer ikisini karıştırıyorsa, bu ağır cahilliktir ve benim bu fularlı günü boşa harcamaya niyetim yok!!11!
Militarist- Militan aynı kökten türemedir. Biri silahlı gücün kullanılmasına inanan, bu zihniyete sahip olan, diğeri bunu sahada uygulayan savaşçı.
Sizin derdiniz Atatürk'e açıkça ''zorba- diktatör'' diyememenin verdiği eziklik olsa gerek!

Olsun! Üstadlarınızdan biri olan Udo Steinbach sizden daha cesur açıkça Atatürk'ün, ''benim en büyük eserim Türkiye Cumhuriyeti Devletidir'' sözlerine karşı onun bir ütopyacı olduğunu hatta daha ileri giderek, onun ''ne mutlu Türk'üm diyene'' sözlerine karşılık, Türk Milleti yoktur, Türkler yapay bir millettir'' diyebilmiştir.

Bu BND direktörü ile sizin farkınız kelimelere takla attırarak meramınızı anlatmanız, onun ise açıkça mertçe düşüncesini açıklamasıdır.

Belirli bir görüşün bağnazı sensin akılsız militan da sana girsin. Kendini tanıt. 1000 yıldır adım aynı. Kafaniza göre üyelik alip beni etiketleyemezsin.

Güzel kardeşim ezbere yorum yapma diyorum, hala devam ediyorsun. Atıfta bulunduğun mesajda neo-osmanlıcıları, siyasal islamcıları eleştirip, İstiklal mahkemelerindeki gibi asılmalarının bu ülke için faydalı olacağını söylüyorum. Sen gelmiş bana, "Atatürk diktatördü diyemeyip, laf cambazlığı yapıyorsun" diyorsun. Atatürk'ün politikaya yönelmesi, askeri kökenli olmasını değiştirmiyor. Feci şekilde çarpıtıyorsun cümlelerimi ve bu sağlıklı bir şey değil. Kime, neyi kanıtlamaya çalışıyorsun? Şu forumda kafa tutabileceğin bir sürü kavmiyetçilik karşıtı, hükümet destekçisi bağnaz adam var. Sen gelmiş, çekirdekten ulusalcı yetişmiş adama Türklük edebiyatı yapıyorsun. Gözünü seveyim, vaktimi çalma benim.

Karşı çıktığım nokta ''CHP'nin militarist kökleri sebebiyle darbecilerin çekinip CHP'ye müsamaha gözterdiği şeklindeki yorumunuz. Bunu kabul etmiyorum. Aksine darbeciler en çok İsmet İnönü'ye ve CHP'ye cephe almışlardır.

Karşı çıktığım nokta ''CHP'nin militarist kökleri sebebiyle darbecilerin çekinip CHP'ye müsamaha gözterdiği şeklindeki yorumunuz. Bunu kabul etmiyorum. Aksine darbeciler en çok İsmet İnönü'ye ve CHP'ye cephe almışlardır.

Şimdi netleştik. Şöyle açıklayayım: Çekinmelerini ifade ettim ancak müsamaha gösterdiklerini söylemedim. Çünkü buradaki çekinmeden kastım şu: 60 ve 72 darbesi öncesinde cuntacıların halk partisi üyelerinden ve İsmet Paşadan darbeye karşı çıkacakları, sivil direniş gösterecekleri yönünde çekinmeleri. İsmet paşa her seferinde darbecilere yönelik çok net tavır belirlemiş, demokrasi vurgusu yapmıştır. O konuda hemfikiriz zaten.

kılıçtaroğlunun karşısına demirtaş çıksa
ne olurdu acaba
acaba ne olurdu

O soru öyle mi sorulur saksagan
Normali bunun nedir biliyo musun

Chp parti tuzugune kürdistan in ozerkligi yle ilgili madde konulması oylansa madde tuzuge girer mi girmez mi diye sorulur

Sonra diyecekler ülkücüydu bilmem ne

CHP'de Alman gizli servisi BND'nin Henrich Böll Vakfı kanalıyla desteklediği ve organize ettiği sözde Alevi dedeleri ve kürtçü tayfa kazandı. Maalesef Tayyip Erdoğan yine bir kez daha kazandı.

Akplilere koyun diyorduk Chpliler sığır çıktı. Tayyibe diktatör dedik Kemal Hitler çıktı. Yaktılar yediler Muharremi. Yüce Atatürkü şu an chpye vekil bile yaptırmazlar eminim. Bunların Atatürkçülüğü, Kürtlerin Dersim katliamı dedikleri olayı gündeme getirene kadar geçerli.Atatürkçülük Atatürk imzasını arabaya, posterlerini odalara yapıştırmayla , parasını vermeyip dolandırdığınız heykeltraşlara büst yaptırmayla olmaz. İlkeleriyle bütünleşeceksiniz. Pkklı itlere Arkadaşlar demeyeceksiniz.

Geçelim bu bahsi efendiler.
O zaman ki CHP ile bu zaman ki Atatürk bir olmaz.

Şu rezilliğe bak.
Tarih bildiğinizi veya öğrendiğinizi zannediyorsunuz, yanılıyorsunuz.
Mustafa Kemal'i tanıdığınızı zannediyorsunuz, tanımıyorsunuz.
Yorum yaptığınızı zannediyorsunuz ama boş konuşuyorsunuz.
Hepiniz, hepiniz birer ahmaksınız.
İçinizde doğru konuşan tek bir kişi bile çıkmamış.
Yazıklar olsun şu gençliğe.
Yazıklar olsun verilen onca emeğe.
Ayakta uyuyorsunuz.
Hepiniz birer ölüsünüz.
Yazık, çok yazık.

fevzi çakmak tasfiye edildikten sonra şu sözü kullandığı söylenir ya, bir benzerini atatürk'ten duyabilirdik.

onlarin-o-alti-oklari-yok-mu_2376188.jpg

Geri