Atatürk kurucusu olduğu CHP'den parti başkanlığına adaylığını koysa seçilebilir mi?

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
CHP'de bu etnikçi ve mezhepçi çete olduğu müddetçe Atatürk mezarndan kalkıp ''genel başkanlığa adaylığımı koyuyorum'' dese de seçilebileceğine inanmıyorum.

Atatürk özünde politikacı değil, askerdir. Kurduğu partinin militarist kökeni neredeyse parçalanmış durumda. Önceki darbe dönemlerini düşünün mesela: Darbeciler hep İsmet İnönü'den ve halk partisinden çekiniyordu. Şimdi ise askeri vesayet diye uygulanan baskılardan, reformlardan tanınmaz hale gelen Türk ordusu, rejimi kuran halk partisini ciddiye bile almıyor, salt hükümetin başındakilere biat ediyor. Başlık muhalefete giydirme amacı taşıyor ama olacakları söyleyeyim size: Bahsi geçen şekilde kendi partisine çekidüzen vermek yerine mareşal rütbesiyle ordunun başına geçer, orduyu düzeltmek için adımlar atardı. Sonra da darağaçları kurulur ve suçlular yine hak ettikleri şekilde cezalandırılırdı. Kaçacak delik arardınız.

İsmi sade CHP Mustafa KemaL Atatürk'ün partisi diye geciniyorlar ama uzakdan yakından alakası olmayan kişiler var suan malisef partinin basında bir bakıyorsun bir vekil PKK'yı alenen destek cıkıyor birisi HDP sıralarındaymıs gibi konusuyor birisi SİHA ları elestiriyor yani Mustafa KemaL Atatürk olsa ilk once bunları temizler Parti genel baskanı KemaL'i hic saymıyorum bile gelmiş gecmiş en basarısız parti genel baskanı kac secimden yenik ayrıldı hala banamısın demiyor partinin koltuguna yapısmıs duruyor bunada hic bir CHP'li ses cıkarmıyor hadi bakalım gorecez bakalım bir kac aday cıkmıs onlarıda sindirir bu dikta yonetimi ile malisef.

Milleti oyle kandirdilar ki Akp yikilmaz daha her türlü pisliik bunlarda ama bizim milletimiz kör yine akepe kazanır sahsi fikrim

Düşündüm bayağı ama nr olacağını kestiremedim, çıkıp gelse yine bu pisliğin içinden elbet çıkarır da bunu parti başına geçerek yapmaz podzemljeye katılıyorum çokça.
Kirli siyasete alet olacağını sanmıyorum. Ha zaten ne chp kurulduğu çizgi de, ne seçimler temiz. Tek temiz olan kafaların pırıl pırıl oluşu, kullanılmayisi. Kazanamazdi herhalde bu şartlarda, ama çıkar yol bulurdu.

Atatürk'ün kurucusu olduğu CHP'yi ''militarist'' bir yapı olarak tanımlamayı doğru bulmuyorum.

Atatürk istiklal harbinde olsun sonrasında bir çok isyanın bastırılmasında tüm kararları TBMM'de oy çokluğuyla alındığında uygulamaya koymuştur.

Yorumları okudum da, özetle cevabım;
Atatürk'ün dirilmesi mümkün değil; benzer birinin geleceğini, varolduğunu veya doğacağını da düşünmüyorum.
Kemal Bey'in ayrılmasını gerektircek bir durum yok, "seçimlerde yenildi, daha ne yüzsüzlük" gibi bir algı oluşmuş sanırım, fakat ben siyasetin içinde büyümüş biriyim. Kılıçdaroğlu'nu ailesinden sonra en yakın tanıyan kişilerdenim, evlerinde büyüdüm hala da komşumuz öyle diyeyim. Oyların nasıl sayıldığını ve Kemal Bey'in ne şartlarda yenildiğini biliyorum yani geri adım atılacak bir durum yok.
Başa her geçen kendince iyi şeyler yapıyor, fakat genel olarak Kemal de geçse Tayyip de başta olsa ülkeyi bu şey çukurundan çıkaracak yeteneğe sahip olduklarını düşünmüyorum. Hatta ve hatta yöneticilik vasıfları bile yetersiz bu ülkeyi yönetmek için.

Ben de bilmediğim bir şey sorayım bu konu aracılığıyla; Forumda siyaset yasak değil mi?

Atatürk'ün dirilmesi mümkün değil; benzer birinin geleceğini, varolduğunu veya doğacağını da düşünmüyorum.
Kemal Bey'in ayrılmasını gerektircek bir durum yok, "seçimlerde yenildi, daha ne yüzsüzlük" gibi bir algı oluşmuş sanırım, fakat ben siyasetin içinde büyümüş biriyim. Kılıçdaroğlu'nu ailesinden sonra en yakın tanıyan kişilerdenim, evlerinde büyüdüm hala da komşumuz öyle diyeyim. Oyların nasıl sayıldığını ve Kemal Bey'in ne şartlarda yenildiğini biliyorum yani geri adım atılacak bir durum yok.
Başa her geçen kendince iyi şeyler yapıyor, fakat genel olarak Kemal de geçse Tayyip de başta olsa ülkeyi bu şey çukurundan çıkaracak yeteneğe sahip olduklarını düşünmüyorum. Hatta ve hatta yöneticilik vasıfları bile yetersiz bu ülkeyi yönetmek için.

Ben de bilmediğim bir şey sorayım bu konu aracılığıyla; Forumda siyaset yasak değil mi?

Konumuz Kemal Beyin şahsiyeti değil. O konuda kimse Kılıçtaroğlu'na tek kelime edemez.
Benim sorduğum soru; ''Varsayalım Atatürk mezarindan kalktı kurucusu olduğu partinin başına geçmek için adaylığını koydu, seçilebilir mi?''
Şahsım seçilemez diyor sebebi de CHP içerisinde oluşmuş olan etnikçi ve mezhepçi çetelerin partiyi ele geçirmesidir.

Sarıklıların Atatürk sevdası depreşmis yine. Yok efendim parti ne hale gelmiş yok efendim ulu onderin kemiklerini sizlatiyorlarmis. size ne lan? Siz bu adamın büstlerine put diye saldirmiyor musunuz. Din düşmanı demiyor musunuz? Yok efendim Atatürkculugu biz yanlış anliyormusuz! Hangi ilkesini benimsedin? Hangi fikrini savundun? Hem adamın kurduğu cumhuriyete savaş açacak adına da "dava" diyeceksin hem de gargara yapacaksın. Ağır küfür ederim.

Atatürk özünde politikacı değil, askerdir. Kurduğu partinin militarist kökeni neredeyse parçalanmış durumda. Önceki darbe dönemlerini düşünün mesela: Darbeciler hep İsmet İnönü'den ve halk partisinden çekiniyordu. Şimdi ise askeri vesayet diye uygulanan baskılardan, reformlardan tanınmaz hale gelen Türk ordusu, rejimi kuran halk partisini ciddiye bile almıyor, salt hükümetin başındakilere biat ediyor. Başlık muhalefete giydirme amacı taşıyor ama olacakları söyleyeyim size: Bahsi geçen şekilde kendi partisine çekidüzen vermek yerine mareşal rütbesiyle ordunun başına geçer, orduyu düzeltmek için adımlar atardı. Sonra da darağaçları kurulur ve suçlular yine hak ettikleri şekilde cezalandırılırdı. Kaçacak delik arardınız.

Hangi ideolojinin militanları idi kökler?

Ekran_Resmi_2018_01_31_22_13_38.png

Google diye bir şey yapmışlar kardeşim. Soruyorsun, anında cevap veriyor. Teknoloji muazzam. Bak link veriyorum: https://www.google.com.tr/

1. Dünya Savaşı'ndan mağlup çıkan müttefik devletler varmış mesela. Şimdi aratıp, öğrendim ben de. Biri de Osmanlı İmparatorluğu imiş. Sonrasındaki Kurtuluşu Savaşı ile Osmanlı'dan geriye ne kaldıysa, ulusalcı yönelimle Türkiye Cumhuriyeti'ne dönüşmüş. Zira 1789'da bir olay olmuş. İhtilal galiba. O dönemden beri ulusalcılık modaymış zaten.

Yeni Türk devletinin kurucusu Atatürk ve Chp, dikta rejimi yerine demokrasiyi uygulamaya sokmuş. Padişahın t.şaklarını koklamaya alışmış millet, bir anda kendisine yönetme-yöneticiyi tayin etme iradesi verilince, şaşırmış, "ne oluyor gardaş" falan demiş, eli ayağı titremiş.

İdeolojik bir düşüncesi olmayan, okuma-yazma bile bilmeyen bu cahil kitleye ve hatta rejimin kendisine, çıkar kurnazları saldırmaya başlamış. Kurucular da militarist/ulusalcı kökeninden hiç kopamamış. Bu toprakların ayrık otu sarıklılar falan belirmiş kirli sakallarıyla. Atatürk de demiş ki, ne de güzel asılıyor keratalar, çamaşır gibi.

Ulu önder seçilirdi her türlü. Bunun partiyle alakası yok. Bunu anlayın.

Cok sevgili Rasih Nuri Ileri abimiz "Ataturk ve komunizm" kitabinda der ki
"kurtulus savasimizin buyuk lideri hic bir donemde ne sosyalist ne de komunist olmustur.
Zaten kendilerinin de soyledikleri gibi bu konularda tutarli bilgileri bulunmamaktaydi.
Nasil ki kapitalizm sonra da fasizm hakkinda da teorik bilgilere sahip degildi.
Mustafa Kemal Pasa icin bunlar birer teori konusu degil, pratik uygulama isiydi.
Ve sartlar ne olursa olsun, kararlar, yukardan, kendisinden gelmeliydi.
Simdi "sen bunlari niye anlatiyorsun lan"diye dusunenleriniz olacaktir. Oyle dusunenlerin cogunlukta olmasi gaflet ve delalet durumu da soz konusu.
Ataturk ideolojik tercihlerini yaparken hepimizin aptal oldugunu Aziz Nesin'den cok daha once anlamisti.

Uc Kursunluk Opera / Ferhan Sensoy

cevap veriyorum gerekliyse ac parantez AKP'nin de basina gecerdi. Kapa parantez

Atatürk'e militan yakıştırması ancak onun ve Türk milletinin düşmanlarının kullanacağı bir ifadedir. Tepeden inmeci zihniyet ve zorbalık AKP'sinden CHP ve MHP'sine bugün ülkemizi yöneten kadrolarının ortak marifetleridir.

Tayyib'in ABD ile olan organik bağı ''BOP eş başkanıyım'' ifadesi ile ortada Bahçeli'nin MİT'in tarafından MHP'nin başına getirildiği de.. Kılıçtaroğlu'nun da aynı şekilde TESEV'den alınıp CHP'nin başına getirilişi de...Bunların militarizmi neden sorgulanmıyor da varsa yoksa Atatürk!

Atatürk tüm kararlarını meclisin onayına sunarak oy çokluğuyla almıştır diyoruz hala bazı laf hokkabazları yok efendim militarist kökleri sebebiyle ülkede ulusalcılığı/ Türkçülüğü savunmuş, 'Ne Mutlu Türk'üm diyene' demiş, demeseymiş daha iyi olurmuş muş.''.
Hadi ordan!

Ulu önder seçilirdi her türlü. Bunun partiyle alakası yok. Bunu anlayın.
Bugün peygamberimiz Hz. Muhammed mezarından kalkıp gelse AKP'nin başına geçeceğim dese s.ktir çekileceğine adım eminsem, Atatürk'ün de kurucusu olduğu CHP'nin başına geçemeyeceğine o derece eminim. Daha ileri giderek % 10 delege desteği bile alamayacğını iddia ediyorum.

Atatürk yaşıyor olsaydı zaten chp'nin başında olurdu. "diyelim ki dirildi" saçmalıklarına girmiyorum.

Atatürk gibi Türklüğünden ve ulusalcılığından şüphemiz olmayan sevgili Ümit Kocasakal'ın CHP'de parti lideri olabilmek için ilk etapta %10 delegenin oyunu alması gerekmekte. Alabileceğine inanan varsa hodri meydan!

Adam laflarını nasıl hazırladıysa artık başlıkta neo-osmanlıcılara, siyasal islamcılara yönelik eleştiri varken, ulusalcı, Türkçü ideoloji karşıtı yokken ezberden bodoslama giydirmiş aahahah. :p Militarist kelimesiyle militan ifadesini senkronize şekilde kullandığını da görüyorum, eğer ikisini karıştırıyorsa, bu ağır cahilliktir ve benim bu fularlı günü boşa harcamaya niyetim yok!!11!

Abi kemal amcaya çok selam söyle ailecek fanıyız

Geri