Atatürk Havalimanı'nda 45 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda, 46'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan 6 sanık tahliye edildi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Atatürk Havalimanı'nda 45 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda, 46'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan 6 sanık tahliye edildi. (Alican Uludağ)

Al iste , sonra ben bu dunyaya neden kufur ediyorum.

Bozma kararında, ‘Hakkaniyete uygun adil bir cezaya hükmedilmesi gerekirken, yetersiz gerekçe ile teşdidin derecesinde hataya düşülerek fazla ceza tayin edilmesi, temyiz işlemleri bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bozulmasına, tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak tahliyelerine, başka suçtan hükümlü veya tutuklu bulunmadıkları takdirde derhal salıverilmelerini sağlanması için yazı yazılmasına’ denildi.
eski haberlere baktım da daha önceden 5 sanığın tahliyesine karar verilmiş zaten.
bu 6 kişi için 46'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiyse ortada bir şey olması gerekiyor ki bunu verebiliyorlar dersin. şu verilen cezadan tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak tahliye kararı veriliyor, ilginç. benzer kararları görürsek şaşırmam.

Geri