Atasözleri ve Anlamları

Konu sahibi son olarak 25 gün önce görüldü
Acemi katır kapı önünde yük indirir: Elinden iyi iş gelmeyen kişiler,kendilerine verilen görevi istenildiği biçimde yapamazlar.işi ortada bırakıp kaçarlar.
Acı patlıcanı kırağı çalmaz:Zorlukların üstesinden gelenler başka zorluklarda hemen boyun eğmez, acıya göğüs gerer
.Besle kargayı oysun gözünü :Değer bilmeyen insanlar yaptığınız onca iyiliğe rahmet size ihanet edebilirler.
Can çıkmayınca huy çıkmaz:İnsanın huyu kolay kolay değişmez. Huyu nasılsa öyle devam eder.
Çürük tahta çivi tutmaz :bozulan bir şeyin eski halini alması imkansızdır.
Damlaya damlaya göl olur :Küçük küçük çabalar,büyük problemlerin çözümüne yardımcı olabilirler.
Dikensiz gül olmaz :Güzel olan şeylerin beraberinde sıkıntıların olması normaldir.

Ağustostan sonra ekilen darı dan, kocasından sonra kalkan karı dan hayır gelmez.

Kadının sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmeyeceksin.
yaSmin hanımcığım bu atasözleri de yorumlar mısın bana tatlım :) dünyanın en saçma ataları bizimkiler sanırım, hiç doğru sözlerine denk gelmedim.

Ağustostan sonra ekilen darı dan, kocasından sonra kalkan karı dan hayır gelmez.

Kadının sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmeyeceksin.
yaSmin hanımcığım bu atasözleri de yorumlar mısın bana tatlım :) dünyanın en saçma ataları bizimkiler sanırım, hiç doğru sözlerine denk gelmedim.

off Run ! :D
error verdirtme bana :( sen zeki adamsın vesselam :p

Geri