J
Jigsaw
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Üzengilerin ayakkabının en enli yerinden başparmağın eni kadar daha geniş olması gerekmektedir. Üzengi kayışının uzunluğu, binişin hedefiyle değişmektedir:
Temel oturuş için;
ayaklar serbestçe aşağı sarkarken üzengi demirinin basamağı ayak bilek kemiğiyle aynı hizaya gelmelidir.
Engel atlama için;
Dizleri Eyer yastığının ortasına yerleşebilecek şekilde Üzengi kayışı kısaltılır. Doğal olarak oturulduğunda destek, dizini eyere bastırrılarak alınır.
Sürat için;
Üzengi kayışları, ayak tabanları at süratlenirken binicinin ayağı çarpmayacak uzunluğa ayarlanır bu genelinde ayak bilekleri atın gövdesinin en enli yerine değince gerçekleşir.
Binicinin bilmesi ŞART olan şeyler:
Teknik olarak;
Ayaklar ve ellerden bağımsız oturuş (Denge kayıplarında elbette bacaklar atı kavrayacaktır).
Bilinç olarak:
Atın hatasının nedeni binicidir. Eğiten odur, binen odur ve hata yapanda odur.
Hareket olarak:
Binici yerdeyken, komut verirken ve atla herhangi bir uğraşta bulunurken kendini her zaman meçhul sorularla kendini sorgulamak zorundadır. Neden bunu yaptım, niçin bunu yaptım, ne zaman bunu yaptım, nerede bunu yaptım, nasıl bunu yaptım ve yaptıklarımın sonucu nedir?
Hocanın bilmesi Şart olan şeyler:
Binicinin sorularını, Binicinin eğitim seviyesinin doğrultusuna cevaplamak ve kendinden daha iyi bir binici olabilmesini sağlamak. Bilmediği şeylere bilmiyorum demesi Hocanın güvenilirliğini artırır. Bilmediği şeyleri araştırması ufkunu genişletir.
Alıntı