At Heykelleri

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Bunları Biliyor Musunuz?
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Atlı insan heykellerinde, atın iki ön ayağı da havadaysa kişi savaşta ölmüştür, atın tek ayağı havadaysa kişi savaşta aldığı yaralar yüzünden ölmüştür, atın tüm ayakları yere değiyorsa o kişi doğal sebeplerden ölmüştür.

1032404_2ea5727a2b7982da114cc9f2c9c5ff7e_600x600.jpg

Efsanevi bir bilgi ve hiçbir dayanağı bulunmuyor.

At Heykellerinin Ön Ayak Pozisyonları Askerin Ölüm Biçimi Hakkında Bilgi Verir Mi?

İddianın Kökeni

Kökenin kesin bir kaynağı bulunmamaktadır; sadece heykellerin genel bir incelemesi sonucu yapılan bir genellemedir. Özellikle Amerika'daki İç Savaş ve Gettysburg Savaşı'nı anan heykeltraşlar bu kurala uymaya çalışmışlardır; ancak buna rağmen yüzlerce heykel arasından 9 tanesinin buna uymadığı tespit edilmiştir.

Bilgiler
Söz konusu rivayetin gerçekten sağlam temelli olup olmadığına dair güvenilir kanıtlar henüz bulunmamaktadır. Ancak bu mitin yaygınlaşması, heykeltraşların zaman içerisinde buna dikkat etmesine neden olabilir. Bu da, askerin tarihiyle ilgili ilginç ve kolay bir şekilde bilgi edinmeyi sağlayabilir.

Bu bakımdan, şu etapta Avrupa ya da Amerika'daki at heykellerinin ön ayaklarının herhangi bir bilgi verdiği iddiası doğru olarak kabul edilemez.

At Heykellerinin Ön Ayak Pozisyonları Askerin Ölüm Biçimi Hakkında Bilgi Verir Mi? - Evrim Ağacı

Atlar yalan söylemez...

Ya işte @Lefty yine divalığını gösterdi. Araştırmasını yaptı. Belgelerini topladı. Çat çat koydu masaya dosyayı.

Kadının her konuda bilgisi var kaçamıyor insan. Sjsjsjs

Tabii siz dün benim gördüğüm canlı at heykelini ya da heykeli yapılması gereken atı görmediniz. Dedim ki, durun dostlar, şefim müziği kapatır mısın, bir ilahi okumak istiyorum...

Aman yareplim, Allahım daha az güzel yaratsan da bakardık bilascık, o neydi gı.

Geri