AŞURE

• Kullanıcı Gül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
AŞURE MALZEMELERİ
1 su bardağı buğday

1/2 su bardağı nohut

1/2 su bardağı kuru fasulye

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı kuru kayısı (doğranmış)

1 su bardağı kuru üzüm

1 su bardağı fındık (dövülmüş)

1 çay bardağı nar taneleri

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı tarçın

1 su bardağı toz şeker (isteğe göre daha fazla eklenebilir)

1 yemek kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı limon suyu

1 paket vanilin (isteğe bağlı)

10 su bardağı su

3
AŞURE YAPILIŞI
AŞURE YAPILIŞI
Buğday, nohut ve kuru fasulyeyi hazırlayın: Nohut ve kuru fasulyeyi bir gece önceden suda bekletin. Buğdayı ise yıkayıp suya koyarak kaynatın. 1-2 saat haşlayın.

Pirinç ve diğer malzemeleri ekleyin: Buğday, nohut ve kuru fasulye haşlandıktan sonra pirinci ve suyu ekleyin. Karışıma doğranmış kayısı, üzüm, kuş üzümü ve fındığı da ekleyin. Karışım kaynamaya devam ederken ara ara karıştırın.

Şeker ve vanilin: Kaynadıktan sonra şekeri ve vanilini ekleyin. Karıştırarak 15-20 dakika daha pişirin.

Kıvam alana kadar pişirin: Tüm malzemeler iyice yumuşadığında, aşurenin kıvamı yoğunlaşacak. Ocağın altını kapatmadan önce limon suyu ve gül suyunu ekleyin.

Servis yapın: Aşureyi ocaktan alıp, sıcak ya da ılık olarak kaselere dökün. Üzerini nar taneleri, tarçın ve isteğe bağlı ceviz ya da fındıkla süsleyin.

Soğutun ve tadını çıkarın: Aşureyi buzdolabında soğutun ve dilerseniz bir gece bekletin. Afiyet olsun!
685be669551b9ccf702b5f51.jpg

En sevdiğim tatlı olabiliiiiir çok şükür geldi aşure ayı bol bol yeriz

Bize komşudan geldi dün aşırı kötü ya. Ben de çok severim ama yenecek gibi değil suyu hiç yok malzemeler yapışık ve pişmemiş……..
Yine de Allah kabul etsin tabii ne diyeyim…..

bir tatlının içinde neden kuru fasülye olur nohut olur aklıma mantığıma asla ama asla yatmayacak bir malzeme çeşitliliği.
o yüzden aşırı gereksiz bir tatlı üzgünüm aşure :(

Sizde birşey beğenmiyor sunuz

yoo ben yeni tatlara açık bir insanımdır ama aşure ve içeriği bir tatlı olamayacak kadar garip
kuru fasülye ve nohut misal bunlar bir tatlıda olmaması gereken malzemeler o yüzden bu eleştirim yadına baktım mı evet denedim ama benlik değil maalesef

pişi severim mesela pişinin her türlüsüne aşığım :d

Malzemelerini hazırladım haftasonu yapacam inşallah.
nolursun bunu da yapmayıver jsjsjsjs :d

yoo ben yeni tatlara açık bir insanımdır ama aşure ve içeriği bir tatlı olamayacak kadar garip
kuru fasülye ve nohut misal bunlar bir tatlıda olmaması gereken malzemeler o yüzden bu eleştirim yadına baktım mı evet denedim ama benlik değil maalesef

pişi severim mesela pişinin her türlüsüne aşığım :d

nolursun bunu da yapmayıver jsjsjsjs :d
Her sene yapıyorum bu senede yapcam olmaz mdmdk ayrıca güzel bi tatlı aşure ya :)

Her sene yapıyorum bu senede yapcam olmaz mdmdk

ya ne aşure aşkı bu anlayamıyorum git baklava yap sütlaç yap kazandibi yap birşey yap ama aşure yapma ssjsjjs :d

ya ne aşure aşkı bu anlayamıyorum git baklava yap sütlaç yap kazandibi yap birşey yap ama aşure yapma ssjsjjs :d
@Katre
ya da baklava yapma hamurunu kalın açarsın güzel olmaz bi de ceviz fındık falan koyarsın içine iyice katledersiniz baklavayı :d

@Katre
ya da baklava yapma hamurunu kalın açarsın güzel olmaz bi de ceviz fındık falan koyarsın içine iyice katledersiniz baklavayı :d
1751378216756.jpeg
İlk ve son baklava deneyimim ödödö

Aaa aşure ayı mı geldi? Oyy bayılırım.
2 kere denedim galiba, ikisinde de beceremedim.
Bakalım, bu sene yapar mıyım? Tutturur muyum?

yaaa şu aşureyi ısıtıp ısıtıp çıkartmayın yukarılarda adını gördükçe tadı ağzıma geliyor ve hiç hoş bir durum değil bu

Geri