- Web sitesi
- www.instagram.com
yaparım ama geleceksin süreyya hanımcım:pBenim de.
Yapin da yiyek, Yosun hanimcim.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
yaparım ama geleceksin süreyya hanımcım:pBenim de.
Yapin da yiyek, Yosun hanimcim.
ben hiç hoşlanmıyorum yaa.ama ama ama amaaaa @elazulreal biliyorsun nasıl sevdiğimiiii .p
güllaç ve aşure enfeessss
Nuh tufandan sonra elinde kalanlarla bunu yapmis. Tufandan sonra yapiyorsunda neden tatli yapiyorsun? Yok olusun kutlamasimidir nedir bu?ben hiç hoşlanmıyorum yaa.
tatlı adı altında yapılan birşeyin içinde kuru fasulyenin ne işi var?????
Tatli bir yemek , ilk taam. Kurufasulyenin diger adida cennet taamidir mesela.Aşure aslında tatlı değil yemektir zamanla tatlı denilmeye başlanmış
ben hiç hoşlanmıyorum yaa.
tatlı adı altında yapılan birşeyin içinde kuru fasulyenin ne işi var?????
hea valla. müslüman aleminin alakası bile yok hikayenin. biz niye kutluyorsak.Nuh tufandan sonra elinde kalanlarla bunu yapmis. Tufandan sonra yapiyorsunda neden tatli yapiyorsun? Yok olusun kutlamasimidir nedir bu?
Ya bir de sakatat kalsaydi gemide?
Islama gore ki diyanettede bu boyledir.hea valla. müslüman aleminin alakası bile yok hikayenin. biz niye kutluyorsak
nuh, nuh tufanı ve nuh'un gemisi tevrat'tan kuran'a aparılan bir hikayedir. hatta nuh'dan kuran'da absürd hikayesinden dolayı geçiştirilmiş şekilde anlatılır. (1000 yıl yaşadığı yazmaz mesela) aslı da noah'dır da neyseIslama gore ki diyanettede bu boyledir.
Adem'den muhammede kadar gelen tum peygamberler islam dinini getirmek icin gonderilmis.
Diger kitaplarda gecen tum peygamberler muslumanligi tamamlamak icin gonderilmis.
Hatta ;
Allah, sizi hem daha önce, hem de bu Kur’ân’da Müslüman diye isimlendirdi
der bir ayette var. Sanirim hac suresiydi
Ibrahim peygamber ne yahudi ne hristiyandir derler mesela. Islam oyle bir din iste. Oysa diger dinlere benzeyen din kendisidir. Yalnizca reformisttir. Inanc sarsilmasi ve acabalarda tum kulliyatin bir yone endekslenmesi sonucu oluyor.
Alevilik islama gore daha mantiksal oldugu icin oyle zaten. Ayrica adamlar muslumanlardan cok cektigi icin simdilerde oyle gozukmek zorunda olduklarindan musluman bir cizgideler. Esasen daha aydin ve daha ilericiler.nuh, nuh tufanı ve nuh'un gemisi tevrat'tan kuran'a aparılan bir hikayedir. hatta nuh'dan kuran'da absürd hikayesinden dolayı geçiştirilmiş şekilde anlatılır. (1000 yıl yaşadığı yazmaz mesela) aslı da noah'dır da neyse
nuh'un gemisini de allah'ın emri ile inşa ettiği külliyen yalandır...
bunun sonucunda aşure'nin ne kendisiyle ne hikayesiyle müslümanlıkla bir ilgisi yok. onu demeye çalışmıştım. aslında bu fa çok falsolu hikaye adam tufandan kurtulmuş elinde ne varsa karıştırmış yemek yapmış bizde bolluk bereketi simgeliyor bu da ayrı bi zırva
aleviler aşureyi hüseyin'in şehit edilişini anmak amacıyla yapıyorlarmış. bu bir nebze daha mantıklı diğerine göre.
aslında aşure'yi içerisinde hayvansal bir gıda olmamaması sebebiyle vegansal bir farkındalık niyetiyle yapıp yeseymiş(ler) daha iyi olurmuş :p
Bayılırım çok severim..
severim yerim demekle olmaz bidahaki aşure gününde yapıp tüm foruma dağıtacaksınız...batuhanlar ve gökhanlar yemesin biz yiyelim .p
Tatli yiyin ve kilo alin.batuhanlar ve gökhanlar yemesin biz yiyelim .p
Sonra biz de sizi sukran gununde keselim majsbbshbbsTatli yiyin ve kilo alin.