Astrolojik Açıdan Hangi Gezegen Dönemini Yaşıyorsunuz

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Astrolojik açıdan genel yorumların her kişide aynı sonuç vermeyeceğini vurguluyoruz daima. Bu yüzden doğru ve bireysel yorumların yapılabilmesi için doğum haritalarının incelenmesinin öneminden bahsediyoruz. Yorumlar, adeta parmak izi gibi sadece kişiye ait olan doğum haritasına göre yapılmalı.

Bugün bir genelleme yaparak, ömrümüzü 7 bölüme ayırarak hangi yaş dönemleri, hangi gezegen periyoduna karşılık geliyor bundan bahsedeceğim. Yaş dönemleri tekniğinin en eski kaynağı Ptolemy’nin Tetrabiblos eserinde geçmektedir. Esasen kalde sıralamasına dayanıyor. Bu sıralamaya göre gezegen sırası, ruhun tekamül yolculuğuna denk düşmektedir.

0-4 yaş/ay dönemi: Kişinin bilinçaltı dönemidir. Hayatı boyunca birçok davranışın temel kodları bu süreçte oluşur ve bilinçaltına kaydedilir. Anne dönemidir. Anne ile kurduğu bağ çok önemlidir .Güvenlik, bağlanma, kök salma gibi konular bu dönem kodlanır. Ay dönemi tamamen psikolojik sürece etki eder. Özellikle beslenme ile ilgili kodlarda bu dönemle çok bağlantılıdır (İştahsızlık, çok yeme isteği, obezite gibi). Yetişkinliğimizde bizi zorlayan ve üzen davranış kalıpları bu dönemde oluştuğundan ve kodlandığından, bu döneme ait travmalar var ise şifalanmalıdır.

4-14 yaş - Merkür dönemi: Zihinsel gelişim aşamasıdır. İlk sosyal iletişimin başladığı ve sonrasında eğitim hayatıyla devam eden süreçtir. Okul, eğitim, öğretim, iletişim, düşünme, mantık yürütme, sorgulama ve algılama süreçlerinin geliştiği dönemdir.

14-22 yaş - Venüs dönemi: Bu dönem ergenlik dönemine karşılık gelir. Hormonlarla çok bağlantılıdır. Aşk ve ilişkiler gezegeni sahneye çıkar. İlk duygusal ilişki ve cinsel ilişki deneyimleri başlar... Eğlence isteğinin fazla olduğu, hayatın zevk ve haz odaklarının yaşanmak istenildiği bir zaman dilimidir.

22-41 yaş - Güneş dönemi: Kişi bu dönemde hayatına dair güçlü hedefler belirler. Hayatı bilinçli şekilde yönetmek ve şekillendirmek ister. Yaratıcılığın en yüksek olduğu zamanlardır. İtibar ve güç arayışında olunan bu dönem zarfında kariyer odağı fazladır. Hayatında birçok unvan aldığı zamandır (Terfi, evlilik, çocuk gibi). Başarı ve tanınmanın eğer harita vaat ediyorsa bu dönemde gerçekleşme olasılığı fazladır.

41-56 yaş - Mars dönemi: Hayatın emeklilik öncesi son mücadeleleri gerçekleşir. Psikolojideki orta yaş krizine denk gelir. Erkeklerde andropoz. Kadınlarda ise menopoz dönemine karşılık gelir. Bedenin hormonalde geçiş zamanlarıdır. Psikolojik açıdan stresler yaşatabilir. Birçok kişi için hayatta doğru adımlarla bu yaşlara gelindiyse, hedeflere varıldığı ve hayatındaki hazları için mücadele ettiği zamanlara karşılık gelir.

56-68 yaş - Jüpiter dönemi: Jüpiter bilgelikle alakalıdır. Bu dönem hayata karşı bir felsefe oturmuştur. Artık bilgece bir bakış açısı ve yorum vardır kişinin yaşantısında. Emeklilik zamanına denk gelir. Kişi bazen okur-yazar, bazen gezen olur imkan dahilinde…

68 ve sonrası - Satürn dönemi: Kişi hayatının son basamağında artık Satürn’ün yaşlı, olgun ve tecrübe sahibi basamağına ulaşmıştır. Bilinç olarak derin bir bilgelik ve olgunluk varken, bu sefer Satürn fiziksel bazı engeller çıkarabilir. Gençlikteki kadar fiziksel olarak hareket kabiliyetine sahip değildir. Arzuları, keyfi sınırlandırır Satürn. Sabır ve bilgeliğin en zirve noktasını yaşatır. Mutlu bir yaşam geçirdiğinizde yaşlılığınızda keyifli geçer… Tecrübelerinizi tatlı tebessümlerle hatırlarsınız. Tüm bu gezegen periyodlarının kolay veya daha zorlu geçeceği ise bireysel haritanızdaki pozisyonlarına bağlantılıdır.
alıntı

bu isler farkli. herkes icin degisir. kesinlikle burada yazildigi gibi degil.
ben misal ay dasha doneminde dogdum ve bu 3 yasima kadar surdu. sonra 10 yasima kadar mars dasha donemimdeydim.

murat ve thalassa'nın astroloji ile ilgili postlarını görüp de hiçbir şey anlamayan ben:

82517a71f3909441d69e968c5939b227.jpg

ulan ben daha gezegen olarak dünyada yasayamiyorum bunlar birde astrolojik gezegen soruyorlar

Yıllardır profesyonel olarak ilgileniyorum.
Kepler collage nin müfredatını dahi inceledim fakat bu konuyu ilk kez okuyorum. Uydurmanın bir sınırının olmadığı bir dal ne yazık ki.
Neyse.
Klasik Astroloji insan ömrünü 120 yıl kabul eder.
Rahu ve Ketu da dahil olmak üzere toplam 9 dönem vardır. Hepsi farklı yıl sürer ve her dönemin bir antardasha denilen yardımcı dönemi vardır toplamı 120 yıl yapar. Planetlerin doğası her ne kadar önemli olsa da kişisel haritanız dönemin kalitesini %100 değiştirir. Genel olarak Satürn ve Ketu (en zor) dönemleri için zor denilir fakat haritanızdaki konumları dönemden karlı çıkmanıza sebep olabilir. Örn: Sasa yoga yapmis yogakaraka bir Satürn dönemi zaman zaman sınasa da Jüpiter gibi bolluk ve bereket getirebilir. Zararlı bir yoga yapmis Jüpiter dönemi de bolluk ve bereket yerine sorunların daha da büyüyüp başa çıkılmaz bir hale gelmesine sebep olabilir. Hangi dönemde doğduğunuz hangi nakshatrada-yildiz kümesinde doğduğunuza bağlıdır. Nakshatra nin lordu ilk döneminiz olur.

Yıllardır profesyonel olarak ilgileniyorum.
Kepler collage nin müfredatını dahi inceledim fakat bu konuyu ilk kez okuyorum. Uydurmanın bir sınırının olmadığı bir dal ne yazık ki.
Neyse.
Klasik Astroloji insan ömrünü 120 yıl kabul eder.
Rahu ve Ketu da dahil olmak üzere toplam 9 dönem vardır. Hepsi farklı yıl sürer ve her dönemin bir antardasha denilen yardımcı dönemi vardır toplamı 120 yıl yapar. Planetlerin doğası her ne kadar önemli olsa da kişisel haritanız dönemin kalitesini %100 değiştirir. Genel olarak Satürn ve Ketu (en zor) dönemleri için zor denilir fakat haritanızdaki konumları dönemden karlı çıkmanıza sebep olabilir. Örn: Sasa yoga yapmis yogakaraka bir Satürn dönemi zaman zaman sınasa da Jüpiter gibi bolluk ve bereket getirebilir. Zararlı bir yoga yapmis Jüpiter dönemi de bolluk ve bereket yerine sorunların daha da büyüyüp başa çıkılmaz bir hale gelmesine sebep olabilir. Hangi dönemde doğduğunuz hangi nakshatrada-yildiz kümesinde doğduğunuza bağlıdır. Nakshatra nin lordu ilk döneminiz olur.

her şeyi geç.
benim haritamda üç gezegen oglakta.
bu ne işe yarıyor bana faydası ne

murat haritama baktığında erkek arkadaşın ve sen o kadar uyumlusunuz ki ruh ikizisiniz resmen demişti.
ben de astrolojiye iman etmeye karar verdim. :emoji_sunglasses::emoji_sunglasses:

olm ben baya ikizler boğa oğlak üçgeninde yaşıyor musum hans

orijinal haritami biliyor musun sen jaks

Ekli dosyayı görüntüle 62332

gezegenler bunlar değil mi?

Evet.

Ay'ın konumu erkek haritasında anne ve eş ile ilgilidir. Anneni ya da eşini nasil gördüğün önemli ölçüde Ay'a bağlıdır. (Eşte Venüs ü de dikkate aliriz) Ay burcunun Oğlak olması seni eş seçiminde toprak dominant kadınlara iter. Illa Oğlak burcu olmak durumunda değiller fakat toprak dominant olabilirler açı tablosunu ve haritayı görmediğim için bir şey diyemeyecegim fakat şu dikkatimi cekti; sade satide doğmuşsun Ay ve Satürn kavusmasa da aynı burçta. Annen ya da hayatındaki kadın faktörü ile alakalı fazlası ile sınanmış olabilirsin. Mesela 2015 ve 2020 arası bu sınanma, duygusal açıdan tükenmiş hissetme enerjisini daha yoğun hissetmiş olabilirsin. Sade satin 2023 te sona eriyor hayatındaki kadın teması ile ilgili olgunlasmanin nirvanasinda olacaksın. Ilişkisi olan insanlara yaşam koçluğu vs de yapabilirsin. Ay burcunun Oğlak olması Ay fazını Yay yapar (dürtülerin,bilincaltin) bir boğaya göre özgürlüğüne daha düşkün,gezmeyi daha seven ve bi tık daha çapkın da olabilirsin.

Evet.

Ay'ın konumu erkek haritasında anne ve eş ile ilgilidir. Anneni ya da eşini nasil gördüğün önemli ölçüde Ay'a bağlıdır. (Eşte Venüs ü de dikkate aliriz) Ay burcunun Oğlak olması seni eş seçiminde toprak dominant kadınlara iter. Illa Oğlak burcu olmak durumunda değiller fakat toprak dominant olabilirler açı tablosunu ve haritayı görmediğim için bir şey diyemeyecegim fakat şu dikkatimi cekti; sade satide doğmuşsun Ay ve Satürn kavusmasa da aynı burçta. Annen ya da hayatındaki kadın faktörü ile alakalı fazlası ile sınanmış olabilirsin. Mesela 2015 ve 2020 arası bu sınanma, duygusal açıdan tükenmiş hissetme enerjisini daha yoğun hissetmiş olabilirsin. Sade satin 2023 te sona eriyor hayatındaki kadın teması ile ilgili olgunlasmanin nirvanasinda olacaksın. Ilişkisi olan insanlara yaşam koçluğu vs de yapabilirsin. Ay burcunun Oğlak olması Ay fazını Yay yapar (dürtülerin,bilincaltin) bir boğaya göre özgürlüğüne daha düşkün,gezmeyi daha seven ve bi tık daha çapkın da olabilirsin.

üzerime rahat bir şeyler giyip, iletişim adresi atıyorum.
ilgimi çekti. özellikle 2015ten sonrası

Geri