Astroloji ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

S
  • Kullanıcı Simurg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Astroloji
Astroloji profesyonel olarak ilgilendiğim bir dal.
Tam olarak her kanununu kabul etmemekle birlikte kesin bir şekilde red de etmiyorum.
Bu başlıkla deli saçması seviyesinde olanlardan uzun yıllar doğru kabul edilen astroloji görüşlerine kadar yanlış astroloji görüşlerinden , bilgi kirliliğinden arınmış astroloji bilincine varılmasını temenni ediyorum.

Mesela ben de yunan tanrılarına savaş açtım karşim.zeusun mızrağı ile ilgili planlarım var açık edemiyorum

YANLIŞ 1 : BURÇ YORUMLARININ ÖZ BURCA GÖRE TAKİP EDİLMESİ

Eğitimli bir Astrolog dan burç yorumlarını takip ederken Güneş yani öz burcunuza göre değil Yükselen burcunuza göre takip etmelisiniz.
Hayatsal enerjileri ev eksenleri etkiler, ev eksenleriyle doğduğumuz saatte,dakikada,saniyede yani yükselen burcumuzda gizlidir.
Önce yükselen sonra Güneş sonra Ay burcumuzun yorumlarını harman yapıp değerlendirmek daha mantıklı olacaktır.

YANLIŞ 2 : 12 BURÇ 12 KARAKTER

Astrolojide Batı,Hint ve Çin olmak üzere üç ana ekol vardır bu denli yoğun bir birikimi öz burca sığdırıp kişinin karakterini yalnızca Güneş burcuna göre değerlendirmek saçmalıktan öteye gitmeyecektir.
Parmak izi ne kadar özelse kişinin horoskobu da o kadar özeldir. Diğer planetlerin konum ve açıları, bulundukları takım yıldızları,açı yaptıkları sabit yıldızlar,Arap noktaları,diğer ekollerin harmanı vb.önemlidir. Detaylı bir horoskop incelemesiyle kişiye özel kitap bile yazılabilir.
Bu doğru bilinen yanlışı Güneş burcu = Karakter olarak özetleyebiliriz.

YANLIŞ 3 : ASTRONOMİ İLE ASTROLOJİ DAİME İÇ İÇEDİR

Aslında ikisi de birbirinden alakasızdır desek çok da atmış olmayız.
Astrolojinin gezegenleri ve yıldızları ele alış şekliyle Astronomi'nin ele alış şekli çok farklıdır.
Astroloji astrofizik ya da fizik kanunlarıyla alakalı değildir.
Plüton'un gezegenlikten çıkarılması ya da Mars'ta su olma ihtimali ya da Satürn'ün fiziksel çekim kuvveti astrolojiyi ilgilendirmediği gibi Jüpiter'in iyicil etkisi ya da Satürn'ün kötücül etkisi Astronomi'yi ilgilendirmez, ilgilendirmemeli de.
Buna rağmen kimi astronomların 'Ebenizin sizin üzerindeki etkisi Satürn'den daha fazla' şeklinde yazılarına rastlayabiliyoruz ne yazık ki.

YANLIŞ 4 : ONLARCA TAKIM YILDIZI/BURÇ VAR 12 TANESININ KALE ALINMASI SAÇMALIK

Vedik ve Tropikal Zodyak kuşağında 12 burç vardır.
Planetler yalnızca bu 12 burçta transit yapar.
Dolayısıyla 12 burç kale alınır.
Örn. 1 Ocak'ta doğan birine Oğlak burcu deriz.Çünkü o tarihte Güneş Oğlak burcunda transit halindedir.Güneş ve diğer planetler falan tarihte Ejderha burcundan , Avcı burcundan ya da 12 burç harici diğer burçlardan geçiş yapmazlar.
Çin astrolojisi'nde ise durum farklıdır.
Çin ekolune göre Horoz Ejderha vb. Burcu olabilirsiniz fakat Çin Astroloji'sinin yorum tarzı çok farklıdır. Kimi astrologlarca pek kale alınmadığı da söylenebilir.Ben kişisel olarak kişilik tahlilinde Batı, potansiyel hayati enerjileri yorumlamada Vedik/Hint, En genel hatlarıyla karma yorumundaysa Çin Astrolojisin'i başarılı buluyorum.
Astroloji aynı zamanda yorum yapma sanatıdır.
Kuralların dışına çıkmayıp,doğru yoldan gittikçe hangi ekolü nasıl harmamlayıp yorumlamak ilgili profesyonele kalmıştır.

YANLIŞ 5: ASTROLOJİ YILDIZ FALIDIR

Fal ilimle uzaktan yakından alakası olmayan,bir kurama ya da kurallar bütününe dayanmayan, bir takım şekillerle ve unsurlarla gayb dan haber verebildiğini iddaa eden hurafedir. Buna bakabilen,bu konuda psişik yetenekleri olduğunu iddaa eden kişiye de falcı denir.Falcılık falcılara göre doğuştan gelen ve öğretilemeyen bir yetenektir en genel tanımıyla.
Astroloji ise bir ilip olup hatta kimilerince bilim olup; belli kuram,kural,ekol ve kanunlara dayanan; Astronomi,Psikoloji,Sosyoloji gibi bilimlerden faydalanan sosyal bir gök rehberidir. Asla kadercilik değildir ve potansyeli anlatır. Nasıl ki jeologlar belli konumlarda deprem olabilir ya da meteorolojiciler belli durumlarda yağmur yağabiliyor diyorsa Astroloji için de aynı durum geçerlidir.
Dini açıdan değerlendirirsek de ; veren Yaradan'dır yıldızlar değil, yıldızlar planetler bir aracıdır tıpkı şifayı vermeyen ona sadece aracı olan hekimler gibi.
Tarihte Astroloji ile ilgilenen çok din alimi olsa da, günümüzde Astroloji'nin yanlış lanse edilmesinden ve çok önemli kaynakların tahrip edilmesinden dolayı ne yazık ki çoğu kaynakta hala fal olarak geçmektedir. Astrolojinin doğasını tam olarak bilen bilim,ilim ya da din adamı günümüzdeki eğitim şartlarından dolayı oldukça sınırlıdır.
Onun dışında yurt dışında pek çok üniversitede Astroloji eğitimleri verilmektedir.Kaba bir tabirle ve olayı daha iyi anlamanız açısından örnekleyecek olursak;
10 yaşındaki bir çocuk bile eğitimini alırsa iyi bir Astrolog olabilir,harita analizi yapabilir fakat falcı olamaz.
Astrolog olmak için sözüm ona gaybden haber almaya ya da medyum olmaya gerek yoktur.
Astroloji ile fal kesinlikle aynı kategoride değildir birbirleriyle alakaları yoktur.
Herkes eğitim aldıktan sonra Astrolog olabilir.

Geri