asp kodları ve anlamları

Konu sahibi son olarak 2622 gün önce görüldü
Response.Redirect "Yönlendirilen dosya ya da URL" Redirect parametresi yönlendiröeyi sağlar. Yönlendirilen dosya ya da URL kısımında istersek browserımıza bir dosyayı çağırabilir ya da yeni bir adrese yönlendirme yapabiliriz.

Response.Redirect "benkimim.asp" ya da Response.Redirect "http://www.webnariza.net" gibi...

Response.Flush Sayfa kodları okurken bu koda rastlarsa sunucuda o ana kadar tutulan tampon hafızadaki ilgileri ekrana gönderir.

Response.Clear Sunucunun o zamana dek tampon hafızada kullanıcıya göndermek üzere tuttuğu bütün bilgileri siler.

Response.End Sayfa kodları okurken bu koda rastlarsa diğer kodları okumaz. Yani bu koddan sonraki kodlar yorumlanmayacak anlamına gelir ve sayfanın okunması biter.

Response.Buffer=true Bu kod sayfamızın en başında yer alır ve anlamı tüm kodları okumayı bitir ve ondan sonra gösterdir.Yani sayfadaki tüm kodlar okunacak ve sayfa daha sonra gösterilecek. ASP 3.0 da Buffer parametresi hiçbir değer belirtilmemişse true değerini alır.

Response.Expires Sunucu sayfaları browsera gönderdiğinde bu sayfalar cache bellek adı verilen geçici bir bellekte tutulr. Bu geçici belleğin amacı internette hızı sağlamaktır. Ancak bazen sayfanın her seferinde yeniden gönderilmesi gerekebilir.Sunucudaki birtakım değişiklikler yada güncellemeler yapılıyor olabilir. Bu gibi durumlarda sayfaların geçici bellekte saklanmasını önlemek gerekir. Bunuda expires özelliği ile yapıyoruz.

Response.ExpiresAbsolute Bazende sayfaların belirli bir tarihe kadar sunucuda saklanmsını isteyebiliriz.Bu durumda da ExpiresAbsolute özelliğini kullanıyoruz.

Response. Expires= -1
Sunucu sayfaları browsera gönderdiği zaman sayfalar ziyaretçinin geçici bir belleğinde depolanır.
Browser sayfa istenildiği zaman ilk önce,bellekte arar ve bulursa görüntüler. Bu yöntem daha hızlıdır. Response.expires özelliğiyle sayfanın ziyaretçinin geçici belleğinde tutulup tutulmamasını sağlayabilirsin. Bu sayı -1 olduğu zaman geçici bellekte tutulmaz..

Response.ExpiresAbsolute
Bu özellik ile sayfaların ziyaretçi geçici belleğinde hangi tarih ve saate kadar kalacağını belirleyebiliyoruz.

Response.AddHeader "pragma","no-cache"
Web sayfasının tarayıcının ön belleğe alınıp alınmamasını kontrol ediyor. Bu kontrol private olduğunda ise sadece bir kullanıcı tarafından bellekte tutulur. Yani bir başka kullanıcı tarafından görünmez ve bilinmez. No-cache ise sayfanın kullanıcı tarafından ön bellekte tutulmasını engelliyor.

Umarım doğru biliyorumdur. ((:

Ben onu konu diye ekledim soruymuş peh :p

Rica ederim. Asıl ben teşekkür ederim sana. Bazı bilmediğim şeyler vardı, araştırıp öğrendim sayende. (:

Teşekkür ederim..

Geri