Aslan Yürekli Richard / Richard The Lionheart

Konu sahibi son olarak 918 gün önce görüldü
14kdrvc.png

2013 - ABD , İtalya
Tür : Aksiyon , Gerilim , Savaş
Süre: 100 Dak.
Yönetmen : Stefano Milla
Oyuncular : Malcolm McDowell , Burton Perez , Maurizio Corigliano , Chandler Maness , Umberto Procopio
Senaryo : Gero Giglio , Stefano Milla
Yapımcı : Phil Gorn
Konusu : Son kez kız kardeşine veda ederek ülkesinden ayrılan Richard , büyük bir sefere çıkmıştır. Bu sefer ne para ne mal ne de başka bir şey uğrunadır. Bu seferin tek bir amacı vardır, oda kutsal toprakları yani Kudüs'ü Hristiyanların eline geçirmektir. 1. Richard , yaptığı seferler ve halkına gösterdiği ilgiden dolayı İngiltere tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Richard ’ın yaptığı bu seferde karşısında yaşlı ama çok bilgili bir komutan Selahaddin Eyyubi vardır.

[YOUTUBE]UCnw-PMqIbU[/YOUTUBE]​

Hobi olsun diye izlemeliyim.
Yoksa ülkesindeki sorunlara rağmen kendini Savaştan savasa atan Norman kanı taşıyıp da İngiliz Kral'ı olan bir haçlının elbette Aslan Yürekli olmadığını biliyorum .p

Hobi olsun diye izlemeliyim.
Yoksa ülkesindeki sorunlara rağmen kendini Savaştan savasa atan Norman kanı taşıyıp da İngiliz Kral'ı olan bir haçlının elbette Aslan Yürekli olmadığını biliyorum .p

Birisinin aslan yürekli olması, mensubu olduğu ırkla ya da taşıdığı kanla v.s. alakalı değildir. değildir.

Birisinin aslan yürekli olması, mensubu olduğu ırkla ya da taşıdığı kanla v.s. alakalı değildir. değildir.

Hani eleştiri nerede hem de ırka ? "Norman kanı taşıyan İngiliz Kral'ı Richard" eleştirisini yaptım. Ayrıca unvanını hak etmediğini bildiğim gibi İngilizler'i de sevmem.p

Hani eleştiri nerede hem de ırka ? "Norman kanı taşıyan İngiliz Kral'ı Richard" eleştirisini yaptım. Ayrıca unvanını hak etmediğini bildiğim gibi İngilizler'i de sevmem.p

Aslan yürekli olmadığını ifade edişini ırkıyla ve taşıdığı kanla belirtmişsin. Norman kanı taşıyan bir ingiliz kralı aslan yürekli olamaz mı?

Aslan yürekli olmadığını ifade edişini ırkıyla ve taşıdığı kanla belirtmişsin. Norman kanı taşıyan bir ingiliz kralı aslan yürekli olamaz mı?

Yanlış anlamıssın. Norman kanı taşıyıp da İngiliz Kral'ı olmasını eleştirirken (o dönemin Kafası ile düşünerek, cumhuriyet yok ya hani ) , Aslan Yürekli olmadıgını yaptıgı sefer icraat ve sonlarda bağdaştırdım. Biraz ironi yapmıştım hepsi bu.

Norman kanı taşıyıp da İngiliz Kral'ı olan bir haçlının elbette Aslan Yürekli olmadığını biliyorum .p

Yaptığın bu sıfat tamlamasından o mana çıkıyor.
Sence aslan yürekli nasıl olunur ve nedir?

Taşıdığı kırmızı kandır. Norman morman farketmiyor. Belli kim ırka takık. :T:

Kırmızı kan taşıması onun bir Irkı olmadıgını göstermez o ayrı bir konu .
Irkın ırka üstünlüğü olmadıgını bilenlerden olup Faşist biri değilim :p
Ama bu adam bir Norman , ingilizlerin övüp yücelttiği Kralları olması bana göre bir ironi. Zira o bir Norman.

Kırmızı kan taşıması onun bir Irkı olmadıgını göstermez o ayrı bir konu .
Irkın ırka üstünlüğü olmadıgını bilenlerden olup Faşist biri değilim :p
Ama bu adam bir Norman , ingilizlerin övüp yücelttiği Kralları olması bana göre bir ironi. Zira o bir Norman.

Yav adamın dnasını incelesen, belki de cermen çıkar. Neden aslan yürekli olamazmış? İyi ve ya kötü tarafta olması bile yine aslan yürekli sıfatını kazanmasına engel teşkil etmez. Cesaretinden dolayı bu sıfatı yakıştırmışlar. Yakıştırmayı ilk yapanlar İngilizler bile olmayabilir. Adam cesaretliymiş. Hepsi bu!

Yav adamın dnasını incelesen, belki de cermen çıkar. Neden aslan yürekli olamazmış? İyi ve ya kötü tarafta olması bile yine aslan yürekli sıfatını kazanmasına engel teşkil etmez. Cesaretinden dolayı bu sıfatı yakıştırmışlar. Yakıştırmayı ilk yapanlar İngilizler bile olmayabilir. Adam cesaretliymiş. Hepsi bu!

Her cesaretli olana tarih Aslan Yürekli sıfatını yakıştırmamalıydı bence .
Richard Selahaddin Eyyubi özentisi bir cesaretli bu arada.
O bir Norman kanıtlanmıştır ,ayrıca ben Norman olmasını değil normanların ingiltereye verdiği zayiatları bildiğim için bir eleştiri yapmıştım. Mesele uzun.

Her cesaretli olana tarih Aslan Yürekli sıfatını yakıştırmamalıydı bence .
Richard Selahaddin Eyyubi özentisi bir cesaretli bu arada.
O bir Norman kanıtlanmıştır ,ayrıca ben Norman olmasını değil normanların ingiltereye verdiği zayiatları bildiğim için bir eleştiri yapmıştım. Mesele uzun.

Selahaddin-i Eyyubi'nin kanı hangi ırktandı? :D

Selahaddin-i Eyyubi'nin kanı hangi ırktandı? :D

Ben ırkını eleştirmiyorum , takılma bu kadar . Başka birşeyden bahsettim. Selahaddinin ya da Richard'ın Irkı değil mesele .
Norman ve İngilizler'i o dönemde okuyup gelirsen konuşabiliriz bence.

Ben ırkını eleştirmiyorum , takılma bu kadar . Başka birşeyden bahsettim. Selahaddinin ya da Richard'ın Irkı değil mesele .
Norman ve İngilizler'i o dönemde okuyup gelirsen konuşabiliriz bence.

İngiltere'nin Norman prensi William tarafından işgal edildiğini biliyorum. Zaten İngiliz diye bir ırk yoktur. :T: Anglo-Saxon olduklarını biliyorum. Normanlar da en az onlar kadar karma ırktır. Aslında hepsi karmadır. :T: O dönemde Richard hep seferde ve savaşta. Oldukça cesaretlidir. Selahaddini bazı anlaşmalar yapmaya zorlamıştır. Mesele ne?

İngiltere'nin Norman prensi William tarafından işgal edildiğini biliyorum. Zaten İngiliz diye bir ırk yoktur. :T: Anglo-Saxon olduklarını biliyorum. Normanlar da en az onlar kadar karma ırktır. Aslında hepsi karmadır. :T: O dönemde Richard hep seferde ve savaşta. Oldukça cesaretlidir. Selahaddini bazı anlaşmalar yapmaya zorlamıştır. Mesele ne?

Işgal , savaş , Ölümler , zorla normanlaşma bana göre mesele , bütün bu zayiatlara rağmen İngilterenin en büyük ikonlarından olması ve en büyük krallarından biri olarak Norman Richard'ı anmaları bana komik geliyor.
Zorladığını inkar etmiyorum ama bana ve tarihe göre bir başarı elde edememiştir.

Sevdiğin bir tarihsel karakter izlediğim bir belgeselde aslen fransız olduğu be aslan yürek ünvanını savaş alanındaki cesareti ve komuta bilgisinden aldığını söylemişlerdi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Geri