Aslan neden ormanın kralıdır?

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Onca hayvan arasından ormanın kralı olarak neden aslan tercih edilmiştir, bunu hiç düşündünüz mü?

Şuan düşünüyorum.d

Söylersen vakıf olacağız :emoji_nerd:

Aslanlar antik çağlardan beri krallıkla ilişkilendirilir ve aslında ormanda yaşamazlar. Çoğunlukla savanlarda yaşarlar. Ustelik 3.mehmed gibi cocuk katilidir. Hukmetmek icin lider secildigi surude bulunan tum yavru aslanlari oldurur. Taht kavgasi cikmasin diye.

He bide aslan ile tavsanin hikayesi var ama o kadar derin bir soru olmadigi icin anlatmaya useniyorum su an.
En azindan benim icin

Ormanda aslan olmaz. Kaplan mı bu? Leopar mı? Panter mi ?

Aslanlar, Serengeti, Masai Mara benzeri düzlüklerde yaşar.

Ormanın kralı tartışmasız ayılardır.

Görüntüsü çok heybetli ve karşısına çıkan hayvanların ürkmesine sebep oluyor. İçgüdüsel olarak hayvanlar, nereden ve hangi hayvandan tehlike gelebileceğini hissederler.

Savanada gün batımında bir kayanın üzerinde yatan erkek aslana bir süre bakınca, rengiyle ve yeleleriyle onun Güneş'i andırdığını fark edersin. Güneş de hep bir hükümdarlık sembolü olmuştur.

Tahtında otururcasına kayanın üzerindeki o görkemli duruşu ve bunun yanında imgesel olarak Güneş'le olan ilintisi, kaçınılmaz olarak aslanın bir hükümdar hayvan olarak tahayyül edilmesine sebebiyet vermiştir.

Kedigil olması da ayrı bir güzellik tabi.

alem buysa kral benim demiştir
neden olacak
aslanım yok ya

He canim.
Kral oldugundan sirkte oynuyo.

Geri