Aşkta erkekler daha duygusal

• Kullanıcı VERA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Erkeklere Özel
🕒 Konu sahibi 20 saat önce aktifti
Araştırma şirketi Youth Republic tarafından hazırlanan Cornetto Aşk Araştırmasına göre erkekler aşka daha pozitif bakarken, kadınlar aşkın daha gerçekçi ve olumsuz yanlarını da görebiliyor.

Aşkta erkekler daha duygusalTürkiye genelinde 50 farklı üniversitede yaşları 16 ile 24 arasında değişen bin 377 öğrenci üzerinde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre kadın için aşkta mutluluk hediyeler ve sürprizler anlamına geliyor. Erkek için ise mutluluk daha soyut kavramlarla eşleşiyor.

Erkekler aşkı mutluluk, eğlence, gülümseme gibi pozitif değerlere dayandırırken, kadınlar aşkın ayrılık, kavga ve keder gibi olumsuz yanlarını da görebiliyor.

ERKEKLER BİZ DİYOR

Araştırmanın karşı cinsler arasındaki farklılıkları ortaya koyan sonuçlarına göre, kadınların yüzde 63ü ilişkiye gerçekçi ve daha ben merkezli yaklaşırken, erkeklerin yüzde 66sı biz odaklı bir yaklaşım sergiliyor.

Araştırmaya göre ortaya çıkan ilginç detaylar ise şöyle: Gençlerin yüzde 22sinin sevgililerini en çok benzettiği meyve çilek, gençlerin yüzde 9unun sevgililerini en çok benzettiği hayvan köpek, Gençlerin yüzde 8i ilk kez sinemada öpüşüyor.

Bu araştırmada kadınlara odun denmek istenmiş.
Ben demiyom araştırma diyo

Kadının aşkı ile erkeğin aşkı kıyaslanacak olursa erkek çok daha uzun süre aşık olduğu kadını unutamayabiliyor.

Evet. Maalesef. Maalesef diyorum, cunku hayatlarina nekadar devam etmis gibi gorunselerde (evli, cocuklu, ustune yillar gecmis), artik cok sevdikleri bir hanfendi ile beraber olsalar bile, yinede.. yinede kafalarinin bi kosesinde durabiliyor
Kendi çevremde de şahit olduğum örnekler var ve şayet bir kadını gerçekten severse bir erkek, yerine kim gelirse gelsin hatta çok daha güzeli v.s hiçbir anlam ifade etmiyor ve o geçmişteki kadını asla unutmuyor.

Evet. Bu durumlarda erkegin esine cok cok aciyorum ve saygisizlik olarak goruyorum. Bi nevi kandirilmaya mi benziyor, bilmiyorum, ama kadin kendisini biricik ve onun tek aski olarak goruyor. Yani erkek ona bunu inandiriyor. O "an" dogru zaten. Bazi erkekler keske icindekini tamamen kabullenip, hicbir sey hissetmedigine emin olup, o sekilde sevgi/evlilik alemine atilsalar daha guzel olurdu. Belki insanlar genel olarak bu tur olaylarin ustesinden nasil gelinir bilmiyorlar ve direk yeni bir maceraya atilip "gecer boyle" diye dusunuyorlar. Bunun tedavisi olmali :emoji_unamused:
Unutamıyor olsa da yeni bir hayat kurmak zorunda kalıyor galiba çünkü çoğu zaman koşullar o iki insanı bir araya getirmiyor ve hiçbir zaman da getirmeyecek...
Eşini de seviyor aslında ama eskide kalan da kalbinin bir köşesinde yaşamaya devam ediyor.
Yarım kalan aşkları unutmak çok zordur ve bazen de ölen sevgili, eş gibi durumlarda da beyin o kişiye takılı kalıyor maalesef.

Ya bunun kültürel yapı ile alakalı olduğunu düşünüyorum; Kadının aşkını dillendirme hürriyeti,aşkla ilgili yapabileceği eylemleri daha sınırlı. Daha karamsar olmaları olağan.
Evli barkli bir kadın eski aşkıyla ilgili komşularıyla vs. bile kolay kolay konuşamaz; adı malum şeye çıkar diye. fakat erkeklerin bu anlamdaki olanakları daha fazla. Arkadaş ortamında unutamadigi aşkından uzun uzun bahsedebilir, "erkek adam" algısından arada kaçamak yapsa altı da doldurulabilir falan...Yıl 2021 hala sevgilisi olduğunu ailesinden gizleyen kadınlar var. Ne yapsınlar ayrılınca unutmaktan başka? unutmak için tüm enerjilerini harcıyorlar evlenip barklaninca, farklı bı ilişkiye yönelince de unutmuş oluyorlar genelde.
Dünya'nın çoğu yerinde böyledir.

Konuda alt tarafı erkekler duygusal demiş hemen karşı çıkmalar atarlanmalar... Hala erkeksiniz ya korkmayın...

Bir arkadaşım Ankara'dan İzmir'e giderdi kız için fakültede öğrenciyken. Sabah çok erken saatte terminale varınca kızın sokağına kadar gelir, telefon kulübesinde yatardı kız uyanana kadar. Siz aşk dersiniz ben abazalık :)

Sevişmek için seni seviyorum diyoruz, duygusallık sanıyorlar.

gerçekten...

Ekli dosyalar

• image001.jpg
    image001.jpg
    62.6 KB · Görüntüleme: 12
Geri