Aşkın günü

M
  • Kullanıcı Myself
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Aşk ve Sevgi
“İlk karşılaştığımız an, ne giymiştim hatırlıyor musun?” Bu soru, erkekler için, soruların en zorudur. Ne giysiyi hatırlarlar,
ne başka bir ayrıntıyı. Oysa kadınlar, her şeyi anımsarlar.
Hem o günü, hem de daha sonrakileri. Her ayrıntıyı bilirler.
Bu da onları güçlü, haklı, akıllı kılar. Erkeklerin akılda tutması
gereken günlerin sayısı bitmez. Söz, nişan, evlilik, doğum günleri…Say say bitmez. Şimdi buna her yıl daha da büyüyen, büyütülen, kar topuyken çığa dönüşen sevgililer günü de ekleyin. Ama onu unutmak zaten mümkün değil. Gazeteler, dergiler, afişler, televizyonlar, radyolar, kartlar, unutmanıza izin vermez. Unutulmasın da zaten. Sevgisizliğin yayıldığı, aşkın içinin boşaltıldığı, ticarileştirildiği bir zamanda, her şeyi unutan ya da unuttuğunu söyleyen erkeklere bir ders olur. Yılda bir gün romantik olmanın, duygularını ifade etmenin, bir günü organize etmenin, hediye almanın dersi. Eskiden yani aşkın değerli olduğu dönemlerde, şiir kitapları hediye ederdi sevgililer birbirine. Şimdi cepten hazır mesajlar atılıyor. Dondurulmuş gıdalar gibi duygular da satın alınıyor artık. Aşklar da aşıklar da sabırsız. Ama bırakalım bunu ve eski zamanlarda gibi davranalım. Ben size bir şiirimi armağan edeyim. Bugün sevgilinize onu okuyun. Seramio’yu sevgilinizin adıyla değiştirip okuyun kağıttan. Şiiri kendinizin yazdığını söyleyin. Bir seferlik izin veriyorum. Aşkın Günü’nü temizlemiş oluruz belki böylece. “MEÇHUL SEVGİLİ ANITI: Sana acıktım Seramio -Bu aşkın yamyamı benim-Birazdan esmerleşir sular, birazdan esner- Kalbimi bağışlayan ve esirgeyen aşkın adıyla. -Aşk en büyük maceradır çünkü- Birinci bölümde, dilim tutulur avuçlarında- İkincisi, her harfte gizli fantazya-Kalbine usulca bıraktığım kalbimi unutma.- Nasıl sönecek şimdi kalbim Seramio- Yanan bir topa dönüşmüşken ben- Tutuşur etekleri, aşkın ayva tüyleri.- Ben seni unutulmak için sevdim. –Seramio- Mioouv.” Bu şiir işinize gelmediyse size bir de Melek Ercan’ın şiirini verelim. Bir çift göz vardı- Vardı da unutmuştu bakmayı- Sevgiyle sevgiliye GÖZLERİNE SAĞLIK-Bir çift el, on parmak buz gibi-Sebebi dokunulmamak- Sen ısıttın şimdi sımsıcak- ELLERİNE SAĞLIK- Bir çift ayak- Ayakta hali yok duracak- Önce emekledi seninle- Şimdi neredeyse koşacak- AYAKLARINA SAĞLIK- Bir yürek tam yerinde- Doldurmuştu boşluğu ama boştu- Şimdi dopdolu, şimdi coşkulu - YÜREĞİNE SAĞLIK Bir ben vardı bende çook uzaklarda Üstüne üstlük tek başına - Şimdi ben ve sen aynı bedende Tek can gibi, canını sevdiğim- CANINA SAĞLIK” Günümüz şarkılarının
bedduasından bıkanlara sevgiliye teşekkür etmeyi de hatırlatıyor, bu dizeler. Eh, bunu da unutmasın erkekler!

Geri