Aşkım Kapışmak Kimdir?

Konu sahibi son olarak 2616 gün önce görüldü
Aşkım Kapışmak Kimdir?

Aşkım Kapışmak Hayatı

Aşkım Kapışmak Biyoğrafisi

Aşkım Kapışmak Resimleri

images

Aşkım Kapışmak, 1979 yılında İstanbul’da doğdu.

On iki yaşındayken Arif Sağ Müzik Evi’nde konservatuvar eğitimi aldı. Lise yıllarında birçok sahne deneyimi oldu. Liseden sonra Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na girdi. Bölümünde mutlu olmadığını gören bir öğretmeni, onu profesyonel olarak insan ilişkileri ile ilgili çalışmalar yapmaya yönlendirdi.

Marmara Üniversitesi’ndeki eğitiminden sonra Amerikan Üniversitesi Newport’ta Davranış Bilimleri- Psikoloji lisansını tamamladı. Davranış Bilimleri okurken, zihinsel engelli ve kimsesiz çocuklarla gönüllü çalışmaya başladı.Maltepe Cezaevinde çocuk ve gençlere motivasyon günleri düzenledi. Ayrıca İstanbul’da birçok kişisel gelişim ve iletişim eğitimleri aldı.

Mezun olduğu Marmara Üniversitesi’nde öğrencilere Etkili İletişim Becerileri dersleri verdi, bu sırada birçok üniversiteden de konuşmacı olarak davet aldı. Bu seminerlere devam ederken Final Dergisi Dersaneleri’nde sınava girecek öğrencilere dört yıl danışmanlık yaptı. İki yıl boyunca Beden Dili Uzmanlığı ve İletişim Becerileri eğitimi de alan Kapışmak, Türkiye genelinde seminerler vermeye başladı.

Starbucks, Wella, Head and Shoulders, Borusan, Quinn Group,Corio Group,Profilo Mehmet Tatlı gibi önemli firmalara iletişim seminerleri düzenledi.

Turkmax'ta 2011-2012 sezonunda Buyrun Paylaşalım adlı programı haftaiçi her gün canlı olarak hazırladı ve sundu.
2012 Yaz sezonunda Star Tv'de AyşeileAlişan programında her cuma İletişim ve İlişkiler bölümü hazırladı.

Sahnede daha etkili olmak isteyen Aşkım Kapışmak, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde iletişim, beden dili, diksiyon, oyunculuk ve sahne sanatları dersleri alarak üniversitede edindiği bilgileri tek kişilik gösteri şeklinde sahneye koymaya başladı. “Kadınlar Sağdan, Erkekler Soldan” adlı kitabını 2011’de çıkardıktan sonra kitapta yazanları stand up şeklinde sahnelemeye başladı. Son olarak “Beni Benimle Aldatır mısın?” ve'Küçük Mutluluklar ' adlı kitabını okuyucuya sunan Aşkım Kapışmak, şu an üniversiteler, belediyeler, özel şirketlerde gösteri ve seminerler düzenliyor. Bununla birlikte bireysel ve kurumsal danışmanlık eğitimleri de veriyor.

Kitapları

Kadınlar Sağdan Erkekler Soldan - İnkılap Yayınevi
Beni Benimle Aldatırmısın ? - Esen Kitap
Küçük Mutluluklar Kitabı - İnkılap Yayınevi
Hangi Anne Hangi Babasınız? - Esen Kitap

Kitaplar

3013742652.jpg

Beni Benimle Aldatır mısın?

beni-benimle-aldatir-misin.jpg

Kadınlar Sağdan Erkekler Soldan

kadinlar-sagdan-erkekler-soldan.jpg

Küçük Mutluluklar Kitabı

kucuk-mutluluklar-kitabi.jpg

Hangi Anne Hangi Babasınız ?

ebeveynlik-cuzdani.jpg

Aşkım Kapışmak Kimdir? Davranış Bilimleri Uzmanı

Aşkım Kapışmak Kimdir?

Ben ismini biraz geç duydum diyebilirim. Geçen günlerde Saba Tümer ile Bugün programına konuk oldu. Programda Davranış bilimci diye anons ettiler ama hafif gelir bu söz

.

Komedyen mi stand up ustası mı psikolog mu akademisyen herşeyden birazdan var denebilir. Twitterdan falan tepkilere bakılırsa çok da beğenildi ben de kendisi hakkında bi araştırma yapayım dedim. Önce kendi websitesini buldum.

Aşkım Kapışmak Resmi Sitesi www.askimkapismak.com

Aşkım Kapışmak Twitter Adresi : @AsKapismak

Aşkım Kapışmak Facebook Sayfası Tıkla

Biyografi özgeçmiş yani hayatı ve mesleği kariyeri hakkında herşeyi bulabileceğiniz yegane adres kendi sitesidir tabiki. Tabi iletişim bilgileri telefon adres de yazıyor ilgilenenler için. Çünkü hem bireysel ve kurumsal danışmanlık hizmeti veriyor hem de stand up gösterileri seminerlere falan da çıkıyor. Eğitim danışmanlık merkezi var orayla iletişime geçebilirsiniz. Ofisi nerede acaba. Çok yerde yazıları yayınlanmış. Öncelikle erkek magazin sayfalarında tabiki. Ama tabiki kendisini kadınlar daha fazla takip ediyor.. Yazdığı onlarca şiirin yanı sıra basılmış kitaplarını da satın alabilirsiniz.

Aşkım Kapışmak Kitapları

Kadınlar Sağdan Erkekler Soldan
Hangi Anne Hangi Babasınız & Ebeveynlik Cüzdanı - Anne Baba Olma Rehberi
Küçük Mutluluklar Kitabı
Beni benimle aldatır mısın?

Bu kitapların konusu nedir tahmin edebilirsiniz. Kadın erkek ilişkileri, aile kavramı, nasıl anne baba olmalıyız. aldatmak ve başarılı bir birliktelik, evlilik , cinsellik seks, güncel yaşam.. Kısacası herşey var.

Aşkım Kapışmak Katıldığı TV Programları

Simge Fıstıkoğlu ile Burası Haftasonu Habertürk - 2 şubat cumartesi seyret

Sacit Aslan ile Aramızda Kalsın Tv8 - 30 ocak çarşamba izle

Kenan Erçetingöz ile Yüz Yüze Beyaz Tv - 28 ocak pazartesi izle

Cem Ceminay ile Uykusuz Her Gece A Haber - 15 ocak salı izle

Seda Sayan ile Seda Sultan Tv8 - 15 Ocak salı izle

2012 Programları İzle
İkbal Gürpınar ile Hayatın içinden Kanal 7 - 5 aralık çarşamba izle

Oylum Talu ile Erken Baskı Tv8 - 25 Kasım Pazar izle

Ayşe ile Alişan Star Tv konuğu oldu
13 kasım salı izle
13 Temmuz Cuma İzle
6 Temmuz Cuma - izle

Ece Vahapoğlu - Uzun Lafın Kısası cine5 - 9 Kasım Cuma gecesi izle

Elif Korkmazel ile Elinize Sağlık TV8 - 13 ekim cumartesi İzle

Deniz Akkaya ile Denizin Sesi İzle - 7 Eylül Cuma Beyaz TV

Serap Ezgü ile Yeniden Başlayalım ATV İZLE 28 Haziran Perşembe
Öğretmeni tarafından kaçırılan kız Aslı'nın amcasına giden ağabeylerinin pazarlık görüntülerini yorumluyor.

Seda Sayan programı Beyazın Sultanı İZLE Beyaz TV - haziran

Okan Bayülgen Medya Kralı izle 8 Haziran TV8

Alt Üst Muhabbetler 13 Mayıs Pazar Programını Seyret Haber Türk
Hafta Sonu Keyfi Cnn Türk konuğu oldu 12 Şubat

Melek Star TV Program Tekrarı katıldığı andan itibaren izle 31 Ocak Salı

Ece Erken - Ece ile Tatlım Benim programı Tekrar izle 28 aralık Beyaz TV

Hafta Sonu Keyfi izle 25 aralık Cnn Türk

Saba Tümer ile Bugün programına konuk oluyor TEKRAR izle22 aralık Show TV Davranış bilimleri ve iletişim uzmanı

Alt Üst Muhabbetler - İZLE - 17 aralık Haber Türk

Ece Vahapoğlu programı Ece'nin Konukları - izle - 12 aralık cine5 kanalı

Önder Harikalar Diyarında - İzle - 9 aralık Kanal Türk

Arım Balım Peteğim - izle - 7 aralık TNT

Uykusuz Her Gece - izle - 2 aralık A Haber kanalı

1 Gün - izle - 23 kasım Habertürk

Kibariye - izle - 17 kasım Kanal Türk
Beden dili hakkında söylediklerine katılmamak elde değil.

matrak diyaloglar: Aşkım KAPIŞMAK

1i8y7314-acopy-6E26-97E3-6399.jpg

matrak diyaloglar devam ediyor.
zeka, hayal gücü ve mizah...
şimdiki konuğumuz Aşkım KAPIŞMAK
ben kendisini kısa bir süre önce tanıdım medyadan.
sonra twitter'da buluştuk.
ve hemen matrak diyalog için kendisini kandırdım :)
peki kimdir Aşkım KAPIŞMAK..?
1979 yılında İstanbul’da doğdu.
On iki yaşındayken Arif Sağ Müzik Evi’nde konservatuvar eğitimi aldı.
Lise yıllarında birçok sahne deneyimi oldu.
Liseden sonra Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na girdi.
Bölümünde mutlu olmadığını gören bir öğretmeni, onu profesyonel olarak insan ilişkileri ile ilgili çalışmalar yapmaya yönlendirdi.
Marmara Üniversitesi’ndeki eğitiminden sonra Amerikan Üniversitesi Newport’ta Davranış Bilimleri- Psikoloji lisansını tamamladı.
DavranışBilimleri okurken, zihinsel engelli ve kimsesiz çocuklarla gönüllü çalışmaya başladı.
Ayrıca İstanbul’da birçok kişisel gelişim ve iletişim eğitimleri aldı.
Mezun olduğu Marmara Üniversitesi’nde öğrencilere Etkili İletişim Becerileri dersleri verdi.
Bu sırada birçok üniversiteden de konuşmacı olarak davet aldı.
Bu seminerlere devam ederken Final Dergisi Dersaneleri’nde sınava girecek öğrencilere dört yıl danışmanlık yaptı.
İki yıl boyunca Beden Dili Uzmanlığı ve İletişim Becerileri eğitimi de alan Kapışmak, Türkiye genelinde seminerler vermeye başladı.
Starbucks, Wella, Head and Shoulders, Borusan, Quinn Group, Mehmet Tatlı,İpekyol,Hisarlar gibi önemli firmalara iletişim seminerleri düzenledi.
Sahnede daha etkili olmak isteyen Aşkım Kapışmak, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde iletişim, beden dili, diksiyon, oyunculuk ve sahne sanatları dersleri alarak üniversitede edindiği bilgileri tek kişilik gösteri şeklinde sahneye koymaya başladı.
“Kadınlar Sağdan, Erkekler Soldan” adlıkitabını 2011’de çıkardıktan sonra kitapta yazanları stand up şeklinde sahnelemeye başladı.
Son olarak “Beni Benimle Aldatır mısın?” adlı kitabını okuyucuya sunan Aşkım Kapışmak, şu an üniversiteler, belediyeler, özelşirketlerde gösteri ve seminerler düzenliyor.
Bununla birlikte bireysel ve kurumsal danışmanlık eğitimleri de veriyor.
Kitaplar:
Ebeveynlik Cüzdanı,
Kadınlar Sağdan Erkekler Soldan,
Beni Benimle Aldatır mısın,
Küçük Mutluluklar Kitabı,
Hangi Anne Hangi Babasınız ?
eveeet...
Aşkım KAPIŞMAK şimdide bizim sorularımıza cevap veriyor.
bakalım ne sormuşuz neler demiş...

1)
Geçtiğimiz ay, Apple firmasının CEO luk teklifini kabul ettiniz ve çalışmaya başladınız.
İlk olarak da, 2050 yılında piyasaya süreceğiniz bir telefon üzerinde çalıştığınız biliniyor.
Bu telefon ve özellikleri hakkında bilgi alabilir miyiz sizden?
"Hisset arasın" sloganıyla çıkacak.
Bu telefon zihinle çalışıyor.
Telepatik yolla kurduğumuz iç sesimiz artık telefon hizmeti görecek.
Küçük bir çip şeklinde üretilecek olan alet oral yolla alınıyor.
Midenize yerleşip orda bir duvara tutunup maksimum 2 sene kalıyor.
Mide ile beyin arasındaki sinirlerle bağ kuruyor.
Siz şunu ara diye içinizden geçirdiğinizde direk o kişi arıyor.
Karşı tarafta da bu telefonun olması şart.
Hemen onun içine doğuyorsunuz.
Bir nevi AŞK gibi görünmüyor ama iletişim kuruluyor.
Kapamak istediğinize zıplamanız yeterli.
Aletin adın AŞKIM…
2 sene sonra çip nasıl çıkacak mideden hala çalışmalar devam ediyor.

2)
Afrika gezinizde kayboldunuz ve tam 4 ay 12 gün sizden haber alamadık.
Sonunda neyse ki sağ salim yurda döndünüz.
Söylediğinize göre daha önce hiç keşfedilmemiş, tamamen ilkel bir kabile ile karşılaştınız ve onlarla yaşadınız bu süre boyunca.
Peki neler yaşadınız, neler yediniz, nasıl anlaştınız, neler hissettiniz?
Bu süreçle ikgili biraz detay alabilir miyiz?
İlk başlarda korktum ama konuşamadıklarını görünce birazda şaşırdım.
Tamamen zihinsel bir telepati yöntemiyle iletişim kuruyorlardı.
Benim konuşup ses çıkardığımı görünce çok şaşırdılar.
Ağaç üstünde evler yapmışlar toğrakta uyumaları uğursuzluk getiriyormuş.
Beni bir ağaç eve yerleştirdiler.4 ay inemedim ordan.
Yemek yemiyorlardı, çünkü zihin güçleri ile tok kalabiliyorlardı.
Ama ben 3.günden itibaren açlığa dayanamadım.
3 günde bir, bir yerliyi yedim.
Ama muhteşem bir şey keşfettim, orda gözyaşı yoktu.
Üzücü bir şey olduğunda göbek atıyorlardı.
Yani onlara göre tepinip durmak…

3)
Türkçeye bir kelime armağan etmenizi rica ediyoruz.
Kelimeyi ve anlamını bize söyler misiniz?
Eşbuş...
Bu kelimenin anlamı: iki insanın aynı anda aynı şeyi söylediklerinde sen benden daha çok yaşayacaksın, tezini çürüten bir kelime.
Çünkü böyle bir durumda kim EŞBUŞ derse o daha çok yaşayacak.
Yani mütevazi olup uzun ömrü vermenin önünü kesiyor.

4)
Siz, 100 katlı binanın bir katısınız.
Kendinizi kaçıncı kat olarak hissediyorsunuz?
Neden?
1.katıyım...
Severim geleni gideni görmeyi, ayrıca her gün en yukarı çıkıp en aşağıya inmek adamı mahveder ruhen.
Ben sürekli birinci katta kalayım.
Canım ister zirveye çıkar, sıkılırsam inerim.
En tepedekiler geleni gideni görmezler …

5)
“Kişisel Gelişim” ile “Kürdan” arasında 3 temel benzerlik var malum.
Nedir bunlar?
Tabiki var olmaz mı?
Sürekli eğitimlerimizde üzerinde durduğumuz bir ikilidir.
1.benzerlik: Kişisel gelişim de kürdan da gözümüzle göremediğimiz, arada kalmış, rahatsız edici şeyleri çıkarmaya yarar.
2: Kişisel gelişiminizi de kürdanınızı da açıkta sergilemeyin. Çünkü başkaları tarafından kıskanılıp sahip olunmak istenebilir. Çünkü her ikisi de sürekli yanımızda gezdirmemiz gereken şeylerdir.
3: Kişisel gelişimede kürdana da kolay ulaşabilirsiniz.
Her yerdedirler. Sadece bakmak, görmek ve aramak gerekir.
Küçük gibidirler ama kullanılınca büyük rahatlık sağlarlar.

108.gif

Aşkım Kapışmak

Bir sokak çocuğunun hikayesi

Arabamızla yolda giderken kırmızı ışık yanarsa, bir anda kapıları kilitleriz. Ya da yolda yürürken etrafta üstü başı pis, kalabalık bir çocuk grubu gördüğümüzde yolumuzu değiştiririz. Bazen dilenen çocuklara rastlarız, o kadar tatlı gelirler ki yanağını sıkmak gelir içimizden, tam eğilecekken yanımızdaki arkadaşımız ''Bırak, hadi! Yürü, ne yapıyorsun?'' der. Televizyonda, gazetede görürüz kimsesiz çocukları ve onları sokağa atanlara lanetler okuruz. İçimizden onlar için bir şeyler yapmak gelir, ama bu istek sadece birkaç dakika sürer ve eyleme dönüşmez. Biz insanız ve korktuğumuz varlıklar da bizim türümüz. Hem de bizden yaşça ve boyca ufaklar. Hayatla olan bağları da onlardan korkanlar kadar sıkı değil. Halbuki gerçekte bizden tek farkları, bir ailelerinin olamamasıdır. Bu yüzden de içleri küskünlük ve nefret doludur. Tek umutları karınlarını doyurma gibi fiziksel bir istektir. Toplumdaki hiçbir kesimle ve kurumla bağları olmayan bu çocuklar, kuralları reddettikleri için bize uymazlar. Evet sokak çocukları onlarAilesi olmayan, yatacak bir yer bulamayan ve çeşitli madde bağımlılığı olan sokak çocuklarından biri olan Mustafa ile yaptım bu ayki röportajımı. İşte Mustafa'nın yaşadıkları...
A. Kapışmak: Kaç yaşındasın?
Mustafa: 13 yaşındayım.
A. Kapışmak: Bir ailen var mı?
Mustafa: Kimsem yok, sadece 6 arkadaşız. Bir de Hüseyin ağabeyimiz var. Ona "baba'' deriz. Ben evden kaçtığımda son kardeşim doğmuştu. O zaman 5 kardeştik.
A. Kapışmak: Nerede yaşıyorsun?
Mustafa: Sağmalcılar. Ama biz hepimiz oradayız, sadece ben değil. Orada barakamız var.
A. Kapışmak: Neden ailenin yanında değil de orada yaşıyorsun?
Mustafa: Babam içki içerdi hep, akşamları bizi döverdi, bazen de sokağa atardı. Evde yaşamak istemiyordum. 10 yaşındaydım evden kaçtığımda. Artık buralarda yaşıyorum.
A. Kapışmak: Ailen aramadı mı seni ve merak ediyorum, sen onları özlemedin mi?
Mustafa: Belki bir-iki gün düşünmüşlerdir, ama aradıklarını zannetmem. Bazen annemi ve kardeşlerimi özlüyorum, ama beni de, kendilerini de korumadılar.
YORUM: Çocuğu sokağa iten faktörlerin başında aile yapısı ve ekonomik şartlar gelir. Sokak çocuklarının yüzde 80'i parçalanmış ailelerden oluşuyor. Ebeveynlerin eğitim düzeyleri çok düşük. Babaları ilkokul terk, anneleri de genelde okuma-yazma bilmiyor. Birçoğunun annesi çalışmıyor, babalarının da devamlı işleri yok ve alkol bağımlılıkları var. İstanbul ve Ankara, sokak çocularının en çok olduğu illerin başında geliyor.
A. Kapışmak: Sokakta yaşamak seni korkutmuyor mu?
Mustafa: İlk kaçtığımda çok korkmuştum, nereye gideceğimi bilmiyordum. Hep yürüdüm, param yoktu ve yollarda bir sürü arkadaşım oldu. Bir orada bir burada takıldık, ama şimdi hep bu tayfayız. Çok korkutan oldu bizi. Polisler, diğer insanlar ve büyük büyük adamlar. Şimdi korkmuyorum! Hep beraberiz, bana bir şey olsa hepsi gelir. Ben de onlara olsa ölümüne giderim. Ama tanıdığım çoğu kişiyi kaçırdılar, adamlar dilendiriyorlar. ''Hadi, git şunu çal!'' diyorlar. Biz hırsızlık yapmayız Allah korusun yani.
A. Kapışmak: Karnını nasıl doyuruyorsun, çalışıyor musun?
Mustafa: Yok be! Ne işi? Kimsenin iş verdiği yok. Oradan buradan topluyoruz. Bir de burada iyi tanıyorlar ve yemek veriyorlar.
YORUM: Sokak çocukları; şiddet, fiziksel ve cinsel istismar, başkaları tarafından suç işlemeye zorlanmak, yanma-yaralanma, kronik-tehlikeli bulaşıcı hastalıklara yakalanma, kaçırılma ve öldürülme gibi tehlikelerle karşı karşıyalar. Sokakta çalışan çocuklar farklıdır. Onların genelde bir aileleri vardır, aile bütçesine katkıda bulunmak için çalışırlar ve gidecek bir evleri vardır. Mendil, sakız satanlar, ayakkabı boyayanlar, yolda arabaların camlarını silenler gibi... Genelde suç işleme eğilimleri de azdır, ama sokak çocuklarında bu oran çok yüksektir.
A. Kapışmak: Senin elinde bir şey içtiğini gördüm. Neden içiyorsun, zararlı değil mi?
Mustafa: Çok içmem. Ama daha iyi oluyor, valla mutlu ediyor, hem kışın üşümüyorsun, içince acayip ısıtıyor. Bazen annemi görüyorum rüyamda inan...
YORUM: Genelde bu çocuklar sokaklarda şiddete maruz kaldıklarında, soğukta dışarıda yattıklarında, bu hisleri azaltmak için çeşitli maddelerin kullanımına başlarlar. Bu tür maddeleri, hayata ve ailelerine olan nefretlerini unutturup, güzel şeyler hayal ettirdiği için tercih ederler. Normalde başkalarından para ve yemek istemek zordur, ama bu maddeyi alınca bunları istemek daha kolay olduğundan buna başvururlar.
A. Kapışmak: Burada yaşamak yerine, ailenin yanında olmak istemez misin?
Mustafa: İstemem. Gitsem, ne olacak sanki? Dayak atacak yine... Ben burayı seviyorum, zaten yine kovacak babam. Orada da yatacak yer yoktu, çok küçüktü.
A. Kapışmak: Diğer insanlar sana nasıl yaklaşıyorlar, yardım ediyorlar mı?
Mustafa: Ne yardımı? Canavar görmüş gibi korkuyorlar. Ben de gülüyorum. Çocuklarını kaçırıyorlar bizden. Sanki, yiyeceğiz onları. Bazen yiyecek bir şeyler istiyoruz, veren de oluyor, bizden kaçan da... Kavga bile çıkıyor, polis çağırıyorlar. Onlar da alıp alıp salıyor, ne korkacağım polisten.
YORUM: Evden genelde dışlandıklarını hissettikleri için kaçarlar, ama kaçtıkları dünya da onları dışladığından kendilerine ait, kendi kuralları ile yaşayabilecekleri bir dünya yaratırlar. Bu dünyada toplum kuralları, ahlak, görgü kuralları yoktur. Çünkü dışlandıkları dünyanın kurallarına da uymazlar. Madde bağımlığı ise bu yüzden oluşur. Genelde halüsinasyon yarattıkları dünyadır. Aynı yerde farklı boyutlarda olmak gibi... Onları korkulacak varlık olarak gören bizleriz.
A. Kapışmak: Geleceği düşünüyor musun, yapmak istediğin neler var?
Mustafa: Bugünü düşünmek lazım şimdi. Gidip takılacağız işte, yemek bulacağız. Akşama toplanırız, takılırız. Ben aslında, polis olmak isterdim. Onlar gibi araba kullanmak... Kimse karışamıyor onlara. Bu kaldığımız yeri almasınlar da başka bir şey istemem.
A. Kapışmak: Sizler için gidip kalabileceğiniz bazı kuruluşlar var, oralara gitmedin mi?
Mustafa: Gidiyoruz, bazen karnımızı doyuruyorlar. Ama sıkılıyoruz. Sokağa alışmışız. Konuşuyorlar, bir şeyler anlatıyorlar, sıkılıyorum ya.
YORUM: Bu çocuklar için gerçekten devletin ve sivil toplum örgütlerinin çalışmaları çok önemli. İnsanların bilinçlenmesi için eğitim şart. Sivil toplumların yardım olarak değil, görev bilinciyle yaklaşması lazım. Rehabilite süreci çok önemli. Yaşadığımız dünyaya çekebilmek için hayatı cazip kılmak çok önemli. Çünkü evden kaçan her çocuk suç işleme potansiyeli ile aramızda. Bunlara engel olmadıkça, çözüm bulmadıkça onların bize, bizim onlara bakış açımız değişmeyecek. Sokaklardaki tehlikelerden bahsedilir, yazılır, çizilir. Ne kadar kötü bir sahne... İnsanız ve bize zarar verecek olan insanlardan korkuyoruz. Bizler birbirimize kötülük yapıyoruz. Bölgeler arası göçleri önleyemeyiz, ''Sen buraya gelme, burada yaşama!'' diyemeyiz. Buna hiçbirimizin hakkı yok. Ama bizim yaptığımız tam olarak bu. Dünyadaki sorunlar, doğal afetlerin dışında insanoğlundan kaynaklanıyor. Cinayet, fuhuş, hırsızlık, gasp, ihanet, şiddet, kazalar, yaralanmalar ve daha birçok şey... Diğerlerini siz ekleyin. Olayı yaşadıktan sonra eyleme geçmenin pek faydası olmaz. Bu sadece suça verilecek cezayı belirler. Olabileceklerin tahmini de bizim elimizde, çünkü deneyimlerimiz var. Sokaktaki çocuklar bir sonuç, ama bu sonucun cezasını kesemiyoruz onları doğuranlara. İçlerinden biri acaba ''Ben bu dünyada mutluyum'' der mi? Ama mutlu olamayan bu çocuklar, bir anlık mutluluğun eseri. Bu eserde hepimizin payı var. Birileri doğurdu ve sokağa attı, içleri nefret ve öfke doldu, pislendiler. Şimdi gücü olan herkesin yanlış yerden başlamamak adına ilk önce iç dünyalarını temizlemesi lazım. Anneliği, babalığı bilmeyenler adına...

Evlilikteki tartışmaların nasıl çözümlenebileceğini yıl bazında düşünmüş ve yazmış kişidir.

evliliğin ilk yılında tartışmalar varsa ,tarafların ilişkisine anlayış gerekir.
evliliğin ikinci senesinde tartışmalar varsa ilişkiye saygı gerekir.
evliliğin üçüncü senesinde tartışmalar varsa taraflara çocuk gerekir.
evliliğin 4.senesinde tartışmalar varsa çocuğa bakıcı kadına iş gerekir.
evliliğin 5.senesinde tartışmalar varsa erkeğe daha fazla para gerekir.
evliliğin 6.senesinde tartışmalar varsa bir çocuk daha gerekir.
evliliğin 7.senesinde tartışmalar varsa kadına ayna, erkeğe ev yolunu gösteren pusula gerekir.
evliliğin 8.senesinde tartışmalar varsa kadına hacı,hoca erkeğe yeni bir araba gerekir.
evliliğin 9.senesinde tartışmalar varsa kadına iyi bir laptop ,erkeğe lig tv gerekir.
evliliğin 10.senesinde de tartışmalar varsa sizce ne gerekir?

isminin hikayesi ve başına gelen ilginç olaylar

Adınızla ilgili olarak başınızdan pek çok ilginç olay geçiyormuş... İsmimi anneannem koydu. Anneannem aslında dedeme 'Aşkım' dermiş. Ben dedemi hiç görmedim. Anneannem de, bana hiç 'Aşkım' demezdi; beni ilk defa kucağına aldığında, herkes beni çok sevsin, bana âşık olsun diye adımı 'Aşkım' koymuş. Adım hayatımın her döneminde bir şekilde konu oldu ve itiraf etmeliyim ki; merak uyandırdı... Kimi zaman insanlar adımı ilk duyduğunda takma isim olduğunu düşünüyorlar.

TEHDİT BİLE EDİLDİM

Pek çok defa tanımadığım veya gizli numaralardan insanlar arayıp, tuhaf sorular soruyorlar, 'gerçek ismimi' söylemem konusunda ısrar ediyorlar. Bazen tehdit telefonları alıyorum. Danışmanlık verdiğim kadınların bazıları beni telefonlarına 'Aşkım' diye kaydediyor ve bunun üzerine eşleri, sevgilileri arıyor. MİT'ten tanıdıklarına beni araştırmalarını isteyenler de oluyor. Geçtiğimiz yıl yakın bir arkadaşımla gittiğim otelde de benzeri bir terslik yaşandı. Artık bu durumlara alıştım

Aşkım Kapışmak son kitabı “Beni Benimle Aldatır mısın?”ın imza günü

KAPAK-tile.jpg

AŞKIM KAPIŞMAK İLK İMZA GÜNÜYLE KADIKÖY ALKIM KİTABEVİ’NDE

Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Aşkım Kapışmak, büyük ilgi gören ve geniş kitlelere ulaşan kitabı “Beni Benimle Aldatır mısın?”ın ilk imza günü için, 21 Ocak saat 15:00’da Kadıköy Alkım Kitabevi’nde okuyucularıyla buluşuyor. Günümüz ilişkilerini kendine özgü mizahi tarzıyla ve gerçekçi çözümlemelerle ortaya koyan Aşkım Kapışmak; üçüncü kitabı [...]

AŞKIM KAPIŞMAK İLK İMZA GÜNÜYLE
KADIKÖY ALKIM KİTABEVİ’NDE

Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Aşkım Kapışmak, büyük ilgi gören ve geniş kitlelere ulaşan kitabı “Beni Benimle Aldatır mısın?”ın ilk imza günü için, 21 Ocak saat 15:00’da Kadıköy Alkım Kitabevi’nde okuyucularıyla buluşuyor.
Günümüz ilişkilerini kendine özgü mizahi tarzıyla ve gerçekçi çözümlemelerle ortaya koyan Aşkım Kapışmak; üçüncü kitabı “Beni Benimle Aldatır mısın?”ı takipçileriyle buluşturdu. Kadın-erkek ilişkilerinin en önemli konularından biri olan “aldatma”yı kendi kaleminde farklı boyutlara taşıdığı “Beni Benimle Aldatır mısın?”da ilişkiler, kadın ve erkeğin doğası içinde değerlendirilerek masaya yatırılıyor.
2011 sonunda yayımlanmasına rağmen ikinci baskısı tükenen ve kategorisinde en çok satanlar arasında yer alan “Beni Benimle Aldatır mısın?”, kısa sürede hem okurun hem de medyanın ilgi odağı haline geldi.
Uzun yıllar yurtdışında ve Türkiye’de davranış bilimleri ve oyunculuk eğitimi alan, 2008’den bu yana binlerce kişiye seminer veren Aşkım Kapışmak; stand up gösterileri, seminerleri, bireysel ve kurumsal danışmanlık hizmeti ile günümüzün aranan isimlerinden. Bir yandan mizahi duruşu, diğer yandan herkesin ilişkide yaşadığı ya da çevresinde karşılaştığı olayların birebir çözümlemeleri ile hem güldürüyor, hem de çözüm üretiyor. Ayrıca hafta içi her gün 16:30’da Türkmax’ta “Buyrun, Paylaşalım” adlı programı hazırlayıp sunan Aşkım Kapışmak, programında değindiği konular ve sohbetlerle büyük beğeni topluyor.

Aşkım Kapışmak İmza Günü

Yer: Kadıköy Alkım Kitabevi

Tarih: 21 Ocak Cumartesi

Saat: 15.00

Aşkım Kapışmak’tan “aşkımın Beden Dili”

İletişim uzmanı ve yazar Aşkım Kapışmak, “Aşkımın Beden Dili” kitabıyla aşkı arayanlar ve bulanlar için aşkta beden dilinin sırlarını anlattı.

308699.jpg

lg.php

İletişim uzmanı ve yazar Aşkım Kapışmak, “Aşkımın Beden Dili” kitabıyla aşkı arayanlar ve bulanlar için aşkta beden dilinin sırlarını anlattı.
İletişim uzmanı ve yazar Aşkım Kapışmak, Destek Yayınları tarafından çıkartılan “Aşkımın Beden Dili” kitabıyla okuyucularıyla buluştu. Sevenleriyle yeniden buluşan Kapışmak, aşkta beden dilinin ip uçlarını okuyucularıyla paylaştı.
Aşkım Kapışmak insanların en çok beden dilinden etkilendiğini belirterek, “Siz karşınızdaki ile konuşurken yani iletişim kurarken söylediğiniz kelimeler yüzde10 konuşurkenki ses tonunuz yüzde30 beden diliniz yüzde 60 etkiliyor. Yani insanlar en çok beden dilinizden etkileniyor. Bizler ise en çok kelimelere yatırım yapıyoruz. Hatta çoğu zaman insanlar hakkında hızlıca gerçekler yaratıp, onları tanıdığımızı söylüyoruz. Peki doğru mu? Bedenin hangi hareketlerinden bu gerçekleri çıkarıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kitabında aşkın beden dilindeki ifadelerine yer verdiğini dile getiren Kapışmak, “Her insan aşık olmak için yanar tutuşur. Çünkü insanoğlu aşkın her rahatsızlığa iyi geldiğini ve her bünyeyi devleştirdiğini bilir. Aşk kendi olmayı, başka bir şeye ihtiyaç duymamayı sağlar. Aşkın tarifi yok ama izleri işaretleri var. Bu eserde kadın ve erkeğin aşık olunca beden dillerinde neler olduğunu anlattım. Sözel kelimelerle aşkı anlattık yıllarca peki aşkın beden dilindeki ifadeleri neler, onları yazdım.Çünkü her erkek ve her kadın karşısındakinin kendisinden hoşlanıp hoşlanmadığını anlamak acaba bana aşık mı değil mi bilmek istiyor.Bunları da anlattım” dedi.
“Sevdiğimizin bizim yanımızda iken mutlu olmasını isteriz” diyen Kapışmak, “Bizi üzmemek için söylemez bazen ama bedeni yanımızda ben mutsuzum diye konuşur. Yanınızdakinin sizinle mutlu ya da mutsuz olduğunu anlamanın bazı ipuçları var. İnsanı en büyük destekçisi sadık bir eş sadık bir sevgili değil midir? Aldatmasın yalan söylemesin isteriz. Bazen sonsuz güven gözümüzü kör eder. Kör gözle göremeyiz gerçekleri. Peki bizi aldatıyorsa, bize yalan söylüyorsa.Uzun zamandır şüpheleniyoruz ama bir türlü gerçekleri bulamıyorsak.Size yalan söyleyen kadın ve erkeğin, aldatanların beden dillerini yazdım.Bütün ipuçlarını inceleyin derim” şeklinde konuştu.
Bir ilişkiyi başlatmanın zor olduğuna dikkat çeken Aşkım Kapışmak, “Bazen bir erkek için kadını etkilemek bazen de bir kadın için erkeği etkilemek zor olabiliyor. Bilemiyorsak ne yapacağımızı okuyun derim bu kitabı. Çünkü kadını v e erkeği etkileme yöntemlerini yazdım. Uzun zamandır televizyonlarda yüz okuma ve fotoğraf analizleri yapıyorum, sizden gelen yoğun istek üzerine sizlerinde pratikte yüz analizi yapabilmeniz için yüz yapısının ne anlama geldiğini anlattım. Aşk başlıyor güzel güzel ama sürmüyor sonsuza dek neden? Biz istiyoruz ki hep uzun sürsün ama olmuyor. Çünkü aşkın da her şey gibi evreleri var. Bu evreleri atlatmadan sevgiye ulaşmıyoruz. Peki siz aşkınızın hangi evresindesiniz şu an? Ya da aşkınızın hangi evresinde ayrıldınız aşkınızdan? Okuyunca yanıtlayacaksınız” dedi.​

1979 yılında İstanbul’da doğdu. On iki yaşındayken Arif Sağ Müzik Evi’nde konservatuvar eğitimi aldı. Lise yıllarında birçok sahne deneyimi oldu. Liseden sonra Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na girdi. Bölümünde mutlu olmadığını gören bir öğretmeni, onu profesyonel olarak insan ilişkileri ile ilgili çalışmalar yapmaya yönlendirdi. Marmara Üniversitesi’ndeki eğitiminden sonra Amerikan Üniversitesi Newport’ta Davranış Bilimleri- Psikoloji lisansını tamamladı. Davranış Bilimleri okurken, zihinsel engelli ve kimsesiz çocuklarla gönüllü çalışmaya başladı. Maltepe Cezaevinde çocuk ve gençlere motivasyon günleri düzenledi.

Mezun olduğu Marmara Üniversitesi’nde öğrencilere Etkili İletişim Becerileri dersleri verdi, bu sırada birçok üniversiteden de konuşmacı olarak davet aldı. Bu seminerlere devam ederken Final Dergisi Dersaneleri’nde sınava girecek öğrencilere dört yıl danışmanlık yaptı. İki yıl boyunca Beden Dili Uzmanlığı ve İletişim Becerileri eğitimi de alan Kapışmak, Türkiye genelinde seminerler vermeye başladı.

Türk Max' ta Buyrun Paylaşalım adlı programı hazırlayıp sundu (2011 - 2012). İnter Star da Ayşe İle Alişan adlı TV programında iletişim köşesini hazırladı ve sundu (2012). Show TV' de Simge Fıstıkoğlu ile Yeni Bir Gün adlı TV programın iletişim bölümünü hazırladı ve sundu (2013). HSYK Danıştay ve Yargıtay Tetkik Hakimlerine Aile İçi İlişkiler eğitimleri verdi (2013) Halen Sadri Alışık Kültür Merkezi' nde topluluk önünde iletişim ve beden dili eğitimi vermektedir.
Sahnede daha etkili olmak isteyen Aşkım Kapışmak, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde iletişim, beden dili, diksiyon, oyunculuk ve sahne sanatları dersleri alarak üniversitede edindiği bilgileri tek kişilik gösteri şeklinde sahneye koymaya başladı. Aşkım Kapışmak, şu an üniversiteler, belediyeler, özel şirketlerde gösteri ve seminerler düzenliyor. Bununla birlikte bireysel ve kurumsal danışmanlık eğitimleri de veriyor.
Uzmanımız kendi adını taşıyan danışmanlık merkezinde bireysel olarak; aile içi çatışma ve ilişki problemi yaşayan kişilere, şirket çalışanları ve yöneticilere, kurumsal olarak; küçük ve büyük ölçekli işletmelere danışmanlık hizmeti vermektedir. Etkili iletişim, pozitif yaşam, başarı ve hedef üzerine seminerler düzenlemektedir.

Akademik Eğitimi

Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler M.Y.O. – Ön lisans
NewportUniversty Davranış Bilimleri – Lisans
THE İNTERNATİONAL NLP TraniersAssocıation :
NLP Practitioner (İletişim Uzmanlığı)
NLP Master Practitioner&LıfeCoachıng (Yaşam Koçluğu)
NLP Tranier (Uzman Eğitimci)
Müjdat Gezen Sanat Okulu – Sahne Sanatları, Drama, Diksiyon, İletişim Becerileri

Deneyimleri

HSYK Yargıtay Ve Danıştay Tetkik Hakimleri - Kişisel Gelişim Günleri 2013
Starbucks - Kahve Seminerleri Etkili İletişim 2008-2010
Sanovel - İlaç İkna Becerileri Eğitimi 2009
Mil-Park Konutları – Satış Becerileri Eğitimi 2009
Remax Emlak - Satış Becerileri Eğitimi 2009
Uğur Dersaneleri – NLP Uzmanlık Eğitimleri 2009
PrestigeMall AVM – Eğitim Danışmanlığı 2008-2009
Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü - Stresle Baş Edebilme Eğitimleri 2007
Bebeğim ve Biz Dergisi Yaşamın İçinden Köşesi - Köşe yazarlığı 2005-2007
Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü İşletme Fakültesi - İş dünyasında İletişim Oturumları 2005
BahçeşehirBelediyesi: - İletişim Eğitimleri 2004
Final Dergisi Dersaneleri Bakırköy ve Bağcılar Şubesi -Motivatörlük 2003-2007
Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu - 7-12 yaş grubu gönüllü eğitmenlik -2001

Sosyal Sorumluluk Projeleri

Otizmli Çocuklar Yararına İlişkiler Komedisi 2013
LÖSEV' le El Ele Arel Üniversitesi 2013
Acil İhtiyaç Vakfı - Üniversite Öğrencilerine Girişimcilik Eğitimleri (2010)
Anneler Günü Projesi - Bahçeşehir Beşyıldız Anaokulu – Annemi Çok Seviyorum (2009)
Çevre Kirliliği Projesi - Tema Vakfı – Yaşamak İstediğin Dünyayı Yarat (2009)
En Yetenekli Çocuklar – PrestigeMall (2008)
Başarılı Kadınlar – Bahçeşehir Papatya Dergisi (2008)
Atatürk’e Mektup Yarışması – Başakşehir (2008)
Umutlara Dokunmak Tüyatro Oyunu – Bakırköy Zihinsel Engelliler Derneği (2004)

Stand-Up Gösterileri

Tim Maslak Show
Profilo AVM
PrestigeMallFood Court
Karşıyaka Belediyesi Açık Hava Sahnesi
Yunus Emre Kültür Merkezi
BKM Mutfak

O ne salak bi isim soyisim ben olsam soluğu mahkemede alırım.

Geri