Askerlik anıları

Konu sahibi son olarak 929 gün önce görüldü
Askerlik denilen kavram ne kadar rahat geçerse geçsin bulunduğunuz ortam itibariyle bunaltabilir.
O an sizi sıkan şeyler bitirdikten sonra zevkle anlatılan şeyler haline dönüşür.

- Gecenin 03:00 ünde tatbikat esnasında nizamiye kapısından yemek alışverişi yapmak.
Nöb. subayın tatbikatı sizin nizamiyeye verip fellik fellik sizi araması.(sorumlu onb.)
- Duş esnasında Alay kom. yardımcısının koğuş denetlemesine sizin koğuşa gelmesi ve o esnada alaya giydirme sözler söylemek.

- 3-5 nöbetine uyku sersemliği ile G-3 yerine uzman çavuşların MP-5 ile gitmek.

Askerde telefon ile konuşurken tekmil(Ali Veli - Konya gibi) verilir.

- Çalan telefondaki dalgacı üstteğmenin tekmil vermeyip bel altından muhabbete girmesi üzerine telefonun diğer ucundakini er zannedip bir güzel sövmek.

- 100 den düşen arkadaşın ağzına istihkak sabun sıkmak.
Öldüresiye dövmek.

Şimdi yazmaya bir başlasam soluksuz sahuru yaparım.

büyük taarruz yürüyüşü,şehit cenazesi yürüyüşü,osmanlı kıyafetleriyle köye iniş
unutulmaz bende.

tören mangalarında olduğum için
eğitim komutanımızın o komutlarda verdiği sesi hala unutamam
arkadaşlarla aramızda taklidini yapardık gül gül :P

hele ki şu ses
afyon merkez camindeydik şehidimiz vardı cenazesinde yürüyecektik
namaz bitti avluda duruyoruz rahat duruşta
uzaktan bi ses geldi inletircesine bölük sağa dön,tüfek kes,tüfek omza çatur çutur herkes
istikamet cenaze yürüyüşü
hemen ardından cenaze marşı başladı tüyler diken diken bizde, zor yürümüştük.

Bazen çok zevkli oluyor dinlemesi.
Hele birde abartılı anlatışlarla olunca daha keyifli oluyor. :)
Biliyorsun yani bariz sallıyor ama gülüyorsun elinde olmadan :D

Gece 4 te Bal Porsuğu başlattı neyseki zor tuttum sabaha kadar sürerdi :D

Babamın askerlik anılarını kim bilir kaç kez dinledim
Her seferinde yine aynı heyecan aynı saygı aynı hayranlıkla dinliyorum.
Kadınların doğum anıları-erkeklerin askerlik anıları hayatlarının dönemeci olmalı.

Babamin askerlik anı defterini bulmuştum:D
Yazilan maniler her sayfada sibel can ya da hülya avşar resimleri :D

Şuan nasıldır bilmiyorum ama benim yaptığım dönemde Doğu bölgesi çok karışıktı bir çok Şehit uğurladım ve çokça da köpek leşini gömdük! Beni tanıyanlar bilir zaten sıkıntılı bir bölge de yapmıştım uzun dönem olarak.

Tim olarak askerlik yapmanın neşeli yanları anlat anlat bitmez çok eğlenceli çok güzel anlarım oldu bir o kadar da sıkıntılı anlarımda oldu Karanlıktan aydınlığa çıkmayı beklediğimiz saatleri dakikaları saydığımız çatışmalar oldu askerden geldiğim ilk 3-4 ay kendi yatağımda bile uyuyamamıştım.

Yerde yatıyordum,askerde arazide kalamaya alışınca rahat yatak bile iyi gelmiyordu anlatacağım çok güzel anılarım oldu ama anlatılamayacak çok şey de yaşadım beni baştan ayağa çok ama çok değiştiren 15 ay yaşadım kısacası ben hep eğlenceli yanlarını hatırlamaya çalışıyorum umarım bundan sonra da askere gidecek arkadaşlarımız hep iyi anılar edinirler.

Şafak 34'te
koğuşta uzun eşşek oynamak paha biçilemezdi :(

Babası ve amcası asker olan biri olarak bol bol dinliyorum bazıları eğlenceli bazıları hüzünlü. (:

Geri