Askerliğini Yapmamış Adama Kız Verilirmi ?

Konu sahibi son olarak 973 gün önce görüldü
Askerliğini Yapmamış Adama Kız Verilirmi ?

Eşkiden askerliğini yapmayana kız yok diye söylenirdi

Sizce doğrumu

verilir. Biz verdik sonrada askere gönderdik.

Bunun şehitliği var gaziligi var. Elin kızını da zora sokmayın.

Babam, dedem hep evlendikten sonra gitmiş, eskiden kız veriliyordu şimdi hep savuşturuyorlar. Yok işi olmayana yok askerlik yapmayana vs işte

Askerlerligimizi de babalar gibi yaptik. Sira evlilige mi geldi :)

Eskiden beri olagelen ve gelenek diye bize dayatilan seylerin hepsi dogru olacak degil ya.

Verilmemesi daha iyi, şahsen babam evlendikten sonra gitmiş ve şırnakta yapmış, climax'ın da dediği gibi kendi canından geçtin arkada başıboş kalacak aileyi düşünmek lazım.

Ben askerdeyken evli ve çocuğu olan insanlar vardı yaşadıkları şeyi onlardan sonra en iyi ben biliyorum sanırım, santralciydim eşine, çocuğuna, kardeşine ulaşamayan beni arıyordu ağlaya ağlaya düşünün çorumda askerlik yapıyorlar bu adamlar ama aileleri 3 gün haber alamayınca telaşla birliği arıyorlardı o telefon başında defalarca ağladığımı biliyorum o yüzden eğer askerliği yapmadan evlenmek gibi bir düşünceniz varsa bencillik yapmayın, evlenmeyin.

Verilmemesi daha iyi, şahsen babam evlendikten sonra gitmiş ve şırnakta yapmış, climax'ın da dediği gibi kendi canından geçtin arkada başıboş kalacak aileyi düşünmek lazım.

Ben askerdeyken evli ve çocuğu olan insanlar vardı yaşadıkları şeyi onlardan sonra en iyi ben biliyorum sanırım, santralciydim eşine, çocuğuna, kardeşine ulaşamayan beni arıyordu ağlaya ağlaya düşünün çorumda askerlik yapıyorlar bu adamlar ama aileleri 3 gün haber alamayınca telaşla birliği arıyorlardı o telefon başında defalarca ağladığımı biliyorum o yüzden eğer askerliği yapmadan evlenmek gibi bir düşünceniz varsa bencillik yapmayın, evlenmeyin.

hazır askerliğini yapmışken diyorum

Başıma bişey gelmeyecekse eğer; kızlar eşya mı ki alınıp verilsin?

askerliğe uygunluk raporu alamayanlar hep bekar mı

Bu sözün gazıyla uzun dönemi seçmiştim. Şu anda teğmen olmama ramak kalmış. Sorsan kendine kız verir misin diye? Selam bile vermem derim xD Çıkışta Avustralya'ya göç edip, aborjinlerle yaşamayı düşünüyorum.

Kızım olsaydı verirdim. Üstüne bedelli parasını da cebimden öderdim.

Açıkçası ben kızıma kıyamazdım
Kimseye vermezdim
Turşunu falan kurardım

Biri veriyor biri alıyor kimse kıza sormuyor herhalde, evlenmek için askerliğini yapmış olmasını ister misin diye

Geri