Askeriyedeki Ölümlere Susma!

Konu sahibi son olarak 3349 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hw7uv.jpg

Ordu tam bir kara delik ...hemen hemen her gün bir gencin ya intihar ya kaza kurşunu ile öldüğünü! duyuyoruz ve olabilir sonuçta orası askeriye her şey mümkün diyoruz peki işkenceler , zorbalıklar , tehditler, DİSKO 'lardaki zulümler , üstlerin cinsel saldırıları ve tacizleri de askerliğin bir semeresi mi?

görünürlük artsın herkes bilsin bunları !!

Maalesef askerlik asıl amacı olan “vatana hizmet” kavramından çıkalı yıllar oldu. silah altına alınan binlerce insan özgürlükleri kısıtlandığı yetmiyormuş gibi, askerde onlarca psikopat ve sorunlu komutanın kaprisi yüzünden hayatlarının en güzel çağlarında belki bir daha asla maruz kalmayacakları hakaret, taciz ve de zulme maruz kalıyorlar ve inanın bu tür olaylar Edirne’den Kars’a hemen hemen her kışlada, birlikte yaşanan adeta askerlik hizmetinin OLAĞAN koşulları gibi KRONİKLEŞMİŞ durumdadırlar.
Okduğum bir yazıdan alıntı yapıyorum:

"Askerlik yaptığım dönemde bir komutanın yeni doğmuş cocuguna ettiği küfrü hazmedemeyen bir arkadaşım maalesef ANKARA’nın göbeğinde Balgat orduevinin de intihar etmiştir."

Bu olay gerçek dostlar,ve bu olayın sorumlusu olanlar hakkında ise bırakın soruşturma açılmayı en ufak bir işlem dahi yapılmamıştır. Umarım bu tür olaylar daha çok gün yüzüne çıkar ve askerlik hizmeti diye adlandırılan hakaret ve taciz altında ALIKONULMA eylemi artık devlet eliyle yapılan zorunlu bir uygulama olmaktan çıkar.(bir yorum)

bu raporu büyük bir üzüntü ile okudum...ne acı...

http://www.askerhaklari.com/rapor.pdf

Konu altında sizlerinde yorumlarını,saygı çerçevesinde görmek isterim bakalım sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

3333

Ben Bu dönemde askerliğe karşıyım..Belki Çok Tepki alıcam lakin eskilerle şimdikiler aynı eğitimi almıyor maalesef.Daha bilinmeyen 15 ay yaşladıkalrı acılar ve daha nice olaylar vardır.Bir kaç tane sadece duyulan haberler..Ben karşıyım bu devlete hizmet etmeye.Bu devlet hak etmiyor bu genclerin ölümünü..

Genclerimizi gaza getirip'' Haydi askere'' diye sadece boş boş konuşurlar.Orada ki işkenceleri vs hiç bir şeyi askerlik yapmadan da bilemeyiz.Haa savaş olur ilk sırada giderim ama bu devirin çocukları bu tür olayları hak etmiyor.
Veriyolar 18 19 yaşında ki çocuklara silah..Gidin oğlum öldürün şu pkk lıları vss başka şeyleri. Yahu nasıl bir ziyniyet içerisindeler. Özel eğitim almış timler duruken daha hiç bir bilgisi olmayan çocukları savaşın içine atıyorlar yem gibi.Sonra çıkıp''Vatan sağolsun'' diyorlar.Bir annenin Lafı..''Benim vatanım Oğlumdu.''
Benim oğlum olsa bile onu askere göndermeyi hiç düşünmüyorum.Buda benim düşüncem.

Askeriyede, küfür çok olan bir şeydir. Askere gidipte 1 tokat yada küfür yemeyen insan tanımam ben, zaten asıl sorun büyük şehirde askerlik yapanların başına geliyor. Ankara, İzmir,İstanbul vs. vs. gibi metropolde askerlik yapanlar, ne yazık ki kendi egolarını tatmin etmek için askerlere küfür eden komutanlarla dolu... Bunlar ordunun içindeki çürük yumurtalar hep olacaklardır.

Ama gelelim askere gitme meselesine, İlk muayneye gittiğimde tecil için komutan bize şunları söylüyordu ; '' Aslan parçaları bunlar, buradan 100 tane komando görebiliyorum, Heyt aslanlarım benim, sizin gibiler kurtaracak bu ülkeyi vs.vs. '' Gaz yeriyorlardı, ve ne yazık ki o gazın etkisine gelip formda '' Komando Olmak İstiyormusunuz ? '' Sorusuna '' Evet '' Demiş bir kişiyim. Komutan forma bakıp '' Aferim aslan parçası, sendende tam komando olur Maşallah '' Diye bir kez daha gaz verdi, utanmasam tecili bozduracaktım. Şuan askerliğim tecilli istesem bozdurup aslanlar gibi gider Güneydoğuda görevimi yaparım. Zaten Kütük : İstanbul - Beyoğlu,

Ama Aşk-! Azama katılıyorum. Tek katılmadığım nokta, 10 tane oğlum olsun gene yollarım askere...

Tek katılmadığım nokta, 10 tane oğlum olsun gene yollarım askere...
Bende bunu çok derdim..Ama gerçekleri gördükten sonra öyleyemiyorum artık bu sözü..Ben yetiştiricem,her zorlukları ben yaşıcam bi askere göndericem çocuğuma orda hakaret edip,dövüp,işkence yapıcaklar..buna göz yumamam ben.Adam gibi eğitim versinler eyvallah gönderirim.Lakin bu şartlaraltında ben çocuğumu askere gönderemem ki zaten zorunlu türkiye'de..Bana kalkıp desinler 10 askerden 9'u isteyerek askere gidiyo.10'unda sadece 2 si isteyerek gidiyo.Oda gittiğne pişman oluyo:)

" askerde onlarca psikopat ve sorunlu komutanın kaprisi yüzünden hayatlarının en güzel çağlarında belki bir daha asla maruz kalmayacakları hakaret, taciz ve de zulme maruz kalıyorlar "

Evet bu konu gerçekten ülkenin aslında ortak sorunu denebilir.
Bu konuda daha fazla efektik olunmalı,oraya giden elemanlar hakaret işitmek için gitmiyor o verdiğim rapor gerçekten çok iç karartıcı.
Aşk-! Azam hayır niye eleştirileceksin burası herkesin kendi düşüncesini söylemesi için yapılmış düşünce platformu zaten böyle bir şey olursa düzenleyecem yorumları + yorumlarına sonuna kadar katılıyorum haklısın.

Bende bir çok gerçeği gördüm, :) giden arkadaşlarımdan kuzenlerimden kadermidir bilmem ama askeriyeyi kötülemek gibi olmasın. KTM lerde neler olduğunu en iyi bilenlerdenim en basiti KTM lerde askerler yerde çamurun içinde, yatıyorlar. Yemek yok neredeyse, bir çok askere giden yakın arkadaşım ve kuzenimden videolu ve sözlü olarak belgeler var. KTM '' Kabul Toplanma Merkezi '' Güneydoğuda askerlik hizmeti yapacak askerleri burada toplarlar. Asker sınırı 300 dür fakat o sınır 600 olur :) Belki 1 hafta belki 15 gün beklersiniz orada, Genelde Tim Tim yollarladıkları için aktarma lar 15 günü bulur. Saldırı olmasın diye konvoy halinde götürülür. Tabi o 15 gün hayatınızdan çıkmayacak bir 15 gün olur :)

Ama gene gidip gelen çoğu kişi pişman değilim laflarıyla döndü... :) Tabi pişman olanlarda var neden olmasın.

Bana sonuç önemli..Sonuç olarak daha gencecik,hayallerle dolu genclerimiz intihar ediyorsa bunda vardır sorunlar. Ben bunu kabullenemiyorum. Yem olarak kullanılıyorlar. Asker şehit vermesek pkk'lılara saldırı yapılmıyor.Bunu sizde görüyorsunuz.Dha bilinmeyen öyle çok sırlar var ki.. Bu devlete ben oğlumu emanet edemem.Onlar paşa gibi koltuklarında oturup benim oğluma zulm ediliyorsa ben karşıyım arkadaş.Olmuyo kabullenemiyorum.Mileltimiz kabullendiği için herşeyi ve aileleri öyle güzel susturmalarını biliyor ki devlet.. Daha çocuk onlar.Onlar hepimizin mehmetcikleri ve hiç birimiz sahip çıkamıyoruz.Devlet zerre kadar o şehitlerin kanını hak etmiyor ve hep bir sözüm vardır. Devletin içinde olupta hain olanlar o şehitlerin kanlarıyla bir gün boğulacakalardır..

Aşk-! Azam ama bu senin söylediğin daha çok terör sorunsalında ve devlet içi yapılanmada nasıl efektif oluruzun cevabı gibi sanki..
Ben burada sosyolojik bir vakadan bahsetmeye çalıştım :) Hukuki bir problemden burada adalet tokatlanıyor postal altında eziliyor genç dostlarımız.Bir insan hakları ihlalinden yani sorun burada askerin ham olup olmaması ve bu yüzden üstlerinin uyarı ve telkinlerine maruz kalınması doğusu ya da batısı değil sorun askerin insan olduğunun unutulması ve tabiri caizse ordunun malı gibi kullanılması , örselenmesi, öldürülmesi,ölmesi...sorun küçük beyinlerin otorite kurmak istemeleri, aç egolarını rahatlatmak istemeleri. Ama yorumunun her bi' harfine sonuna kadar katılıyorum çok haklısın.

Evet terör olayınıda katıyorum içine çünkü bu konuda hassasım ki buda belli:) Ben genel olarak konuşuyorum.Askerliğin her zerresi terörüde ilgilendiriyor.Tümünü kapsarsak aynı olaylar aynı kapıya çıkıyor.Askerlik eskiden belki bilmiyoruz ama yine benim küçükken gözlemlediklerim böyle değildi. Şimdi daha yaygın ve askeriyeyi ,askerleri farklı yönlere çekip kullanıyorlar.Askerlik yapmıyorlar.Kölelik yapıyorlar.

Bizim İnsanlarımız Sustukca Böyle Şeyler Olmaya devam edicek Maalesef.

Askerlik yaptığım yer Ankarada önemli bir yerdi ego tatminleri falan filan gördüğüm şeyleri bi ben bilirim bi Allah bazı şeyler içni değişmemin büyük nedeni olmuştur orda gördüğüm şeyler hatta intihar edenelr olmuş olduğum yerde öyle insanlıktan çıkartıcak hale getiriyorlar ki insana hele 100 mermiyi ve sialhı üstünde taşırken aklından geçenler fena oluyor keşke bunlar olmasa keşek sadece doğuda yapsak askerliği

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri