askeriyede en büyük rütbe hangisi?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
sizler için araştırdım ahanda cevabı

*Mareşal
*Genelkurmay Başkanı
*Orgeneral
*Korgeneral
*Tümgeneral
*Tuğgeneral
*Albay
*Yarbay
*Binbaşı
*Yüzbaşı
*Üsteğmen
*Teğmen
*Asteğmen
*Astsubay Kıdemli
*Kademeli Başçavuş
*Astsubay Başçavuş
*Astsubay Üstçavuş
*Astsubay Kıdemli Çavuş
*Astsubay Çavuş
*Uzman çavuş
*Çavuş
*Uzman onbaşı Kei'ye teşekkürler.
*Onbaşı
*Er

Bende öyle biliyorum. Hatta çavuş 2 pırpır, uzman onbaşı tek pırpırdır. Görevleri farklı aslında.

Onlar kadrolu diye biraz daha fazla görev veriyorlar normalde çavuşun rütbesi daha üstün çünkü birgün uzman onbaşı ile kavga etmiştim tutanakta bile üstün olduğum yazıyordu

Ben 2 yıl önce askerliği yapmış adamım ama uzman onbaşıyı ilk defa duyuyorum :T:

Genelde karakolda çok sık görüyordum uzman onbaşı Ebu Said Özel harekatcı olması içi minimum uzman çavuş olması lazım mülakatlara katılıyorsun son prosedür heyetten geçtin mi özel harekatcı oluyorsun ama şuan o görevleri paralı askerlere vermeye başladılar

Ordumuz NATO ordusu oldugundan Astegmen ve ustune NATO rutbe kodlarini da ekleyin bence. [Putin ve adamlari sakin beni oldurmesin ha]

uzman onbaşı özel harekat falan olmuyo. bence ordunun en rahat klas adamı. benim gördüğüm öyleydi
ota b.ka karıştığını hiç görmedim. hadi askerlik anıları başlasın beyler

Aslında bu TSK' nın sadece kara kuvvetleri kısmı. Hava ve deniz kısmıda var.

KHO mezunu Tegmenligin 2. yilinda istifa etmis eski bir subayim sorularinizi alayim.

büyük soru işaretleriyle geldim bu konuya. çok şükür ki forumda bu konuya girip "hürgeneral" kekoluğunu yapan insan yokmuş. artık foruma güvenim tam. ilerici, çağdaş, mizahta belli bir seviyeyi gözeten, büyük hedefleri olan bir forumda olduğumun farkına vardım. duygusal anlar yaşıyorum daha fazla konuşamıycam özür dilerim.

Cemaat baskısı yedin mi abicim?

Benim donemim 2008-2009'a rastliyo. O zamanlar bazi arkadaslarla anlam veremedigimiz seyler yasiyoduk ama adini koyamiyoduk. Itiraz falan da edemiyosun tabii icinde olmayan bilmez. Sonradan anladik ki hep bunlarmis. Arkadaslarin cogu daha mezun olamadan pes etmisti

Benim donemim 2008-2009'a rastliyo. O zamanlar bazi arkadaslarla anlam veremedigimiz seyler yasiyoduk ama adini koyamiyoduk. Itiraz falan da edemiyosun tabii icinde olmayan bilmez. Sonradan anladik ki hep bunlarmis. Arkadaslarin cogu daha mezun olamadan pes etmisti

30 bin lirada tazminat ödedik mecbur falan diyenler oldu. Bayağı berbat bir şey galiba. Bazıları alakasız şeylerden ceza yiyorduk diyordu.

30 bin lirada tazminat ödedik mecbur falan diyenler oldu. Bayağı berbat bir şey galiba. Bazıları alakasız şeylerden ceza yiyorduk diyordu.

Kabaca anlatayim. 2 yildan fazla 4 yildan az (4 yil dahil) egitim aliyorsan, ki oyledir, 120 disiplin puani ile baslarsin. Isledigin suca veya disiplinsizligine istinaden cezayi verenin rutbesine de bagli olarak puanindan duserler. Eger sana takarlarsa her turlu al asagi edilirsin. Neredeyse hic bir sey sorgulanamaz oldugundan ne oluyorsa icinde patlar. Yatak duzenidir, nobet devrinde arkadasini gec uyandirmadir, nobet yerine gec intikaldir, ust bas duzensizligidir, yuksek sesle konusmaya kadar.

Mareşal. Türkiye tarihinde iki kişiye nasip olmuştur.

Mustafa Kemal ve Fevzi Çakmak.

Denizcilerde de sıralama aynıdır. Ancak general yerine amiral ünvanını alırlar.
Karacılardaki Mareşal rütbesinin karşılığı denizcilerde Büyük Amiral'dir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Büyük Amiral hiç yoktur. Bu topraklarda Büyük Amiral ünvanına almış tek bir kişi vardır, o da Barbaros Hayreddin Paşa'dır. Kanuni Sultan Süleyman tarafından bu rütbe verilmiştir. Kimse alamamış olsa da böyle bir rütbe vardır, en azından onu da eklemiş olayım.

Geri