Askeri Pilot Nasıl Olunur, Sivil Havacılık Okuyorum Nasıl Askeri Pilot Olurum

Konu sahibi son olarak 3794 gün önce görüldü
meraba arkadaşlar. ben türk hava kurumu üniversitesinde uçak mühendisliği okuyorum, 4 yıllık eğitimden sonra pilotaj okuma şansım var ve pilotajıda bitirirsem THY de iş bulma garantim olurmuş. ama benim isteğim askeri pilot olmak. bu olabilirmi. şimdiden teşekkürler

Bildiğim kadarıyla TSK nın kendi akademisi ve eğitimleri var.

Degistirmiycem avatarimi, yildiramaz beni bu numaralar .p

ben okurken yoruldum sen yaparken yorulmazsan olursun belkide kim bilir :D:D

Genelde tam tersi oluyor zorunlu süreleri biten sivile geçiyor. Ne kadar belgen de olsa tsk nin mülakat ve egitimlerinden geçen gerekir diye düşünüyorum

ya yeniyim biliyomusun nereye sormam gerekti bilemedim )))

Ucak muhensligi okuyorsun ve Thyde pilot olabilmekten bahsediyosun.s

meraba arkadaşlar. ben türk hava kurumu üniversitesinde uçak mühendisliği okuyorum, 4 yıllık eğitimden sonra pilotaj okuma şansım var ve pilotajıda bitirirsem THY de iş bulma garantim olurmuş. ama benim isteğim askeri pilot olmak. bu olabilirmi. şimdiden teşekkürler

TSK'da pilot olmak için HHO mezun olup Çiğli'de uçuş eğitimlerini başarıyla tamamlaman gerekiyor. Bunun haricinde başka seçenek yok diye biliyorum. THY'de iş bulma garantisi diye bir şey yok fakat başka hava yolu şirketlerinde de bulabilirsin pilotaj eğitimi alırsan, tabii bu eğitiminde bir fiyatı var, en son 100 bin TL (kulaktan dolma farazi bir rakam) olarak duymuştum.

Geri