Askeri Kuvvetlerin Savunma Bakanlığına bağlanmasını nasıl buluyorsunuz ?

Konu sahibi son olarak 922 gün önce görüldü

Askeri Kuvvetlerin Savunma Bakanlığına bağlanmasını nasıl buluyorsunuz ?

• İyi olmuş

Kullanılan: 2 50.0%
  • Hayır yapılan büyük bir yanlış

Kullanılan: 1 25.0%
  • Böyle de bir sistem oluşturulabilir, denemek lazım

Kullanılan: 1 25.0%
  • Bence ;

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    4
Darbe girişimi sonrası askeri kuvvetlerin (Kara,Hava,Deniz) savunma bakanlığına, Jandarma ise iç işleri bakanlığına bağlandı. İşin uzmanları ve eski genel kurmay başkanı İlker Başbuğ sıkıntı yaratacağını düşünüyor.

Sizin görüşleriniz neler ?

Yani olası darbe girişimleri ve benzeri durumlar için önlem olsun diye yapılmış olsa bile, ordunun hafızamızda ve yüreğimizde kazınmış olan karizmasına dokunmadı değil. Ben silahlı kuvvetlerin böyle konulara meze olmasından hiç hoşlanmıyorum. Bünyemiz kaldırmadı gerçekten. Yine de unutulur gider...

Hükümetin burada yapacağı şey geçmişte yaptığının tekrarı şeklinde olacaktır. Liyakata göre değil, kendisinden olan yada olmayana göre atamaları gerçekleştirip rahatını sağlamaya çalışıyor. Ha yarın bir gün yine bir çatlak çıkıp ''kandırıldık'' diye feveran edip dururlar mı... Bilemeyiz. Ancak bu adım orduyu dönüştürme ve hükümetin ordu üzerinde daha çok konrol sağlaması amacıyla yapılıyor.

Darbeyi yaratan koşulları ele aldığımızda, darbenin ''mutlak başarı'' beklentisiyle yapıldığı kanaatinde değilim. Darbenin amacı Tayyip'e geri adım attırmak ve darbedenin esas sorumlusu olanların Tayyip'i istediği eksene çekmesiydi. Bundan mütevellit askeriye olmaz başka kanallarla üzerine gelmeye devam ederler, eğer Tayyip uluslar arası sermayenin çizgisi dışına çıkarsa. Özet olarak öyle yada böyle kaos devam ediyor.

Bu kadar yillik generaller mutlak basariyi hedeflemeden mi yola cikti yani. Evet bu rutbeli 200-300 kisinin hepsi gerizekali omur boyu muebbet yatmak hoslarina gitmis olmali.

Geri