Aşk yürek işi ise, bu Cinsellik niye?

Konu sahibi son olarak 1024 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cinsellik Aşkın ara öğünü

Ama yine de "oysaki özgürlüğü seçmek, başka vücutlar sevmek, bir şehri tam kalbinden, beyninden vurup gitmek var" derim.

Bu konuda yorumum kendime kalsın ya.

evlilikte ilk gün bile böyle bir mevzu varsa cinsellik olmadan aşk olur diyebilir miyiz?

hangimiz sadece sevmeyi düşündük?

Öncelikle Ella arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Konuyu çok güzel özetleyip sunmuş. Kendisini bu güzide düşünceleri sebebiyle de takdir etmekteyim.

Classiic; Sorunuz, benim sorduğum sorunun aynı kulvarında değil. Sâdece aşk olmalı, cinsellik de neyin nesi?,gibi bir başlık açsaydım cevap vermem gerekirdi. Fakat benim bu başlıkla düşünce eksenine sunduğum fikir, aşkı malzeme ederek, bu duygusallığın hamurunda cinsel dürtülere rant sağlamanın yanlış olduğu ve buna karşı olduğumdur.

Hangimiz sâdece sevmeyi düşündük? soruna gelince; Bu soruyu şahsi olarak cevaplamam gerekirse, ben düşündüm. Ben çok sevdiğim kişiyi bana mahrem olduğu sürece dokunmadan yaşamayı ve sevmeyi düşündüm. Evlilik nasip olduğunda zaten cinsellik bir şekilde vukû bulacağından, cinsel dürtülerimin acelesi yoktu. Yalnız ne yazık ki bazı çevreler de bunu iktidarsızlık veya cinsel zayıflık olarak algılar, o da onların görüşü.

Çok sevdiysem, gerçekten çok sevdiysem benim için önce yürekten duygular gelir. Sevdiğime dokunma hakkı elde ettiğimde söz zaten bir zaman sonra cinselliğe düşecektir. Ama önce söz yüreğin.

Bu adamı niye banladınız yahu.

Aşk, hayalperestlerin işi. Cinsellik, o hayali gerçekleştirme durağı. Konuşulmaya değer şeyler değil bunlar. Daha öncelikli işlerimiz olmalı. Koşmamız lazım.

O da beden için gerekli demek ki.

Aşk ile cinsellik birbiri ile doğrudan bağlantılı olsa zaten insan aşık olduğu kişi dışında kimseyle birlikte olamazdı.Ama şöyle bir etrafa baktığımızda aşık olduğu insan dışında herkesle birlikte olanlar var.Demek ki insanlar için yürekten daha önemli bedenlerinin arzuları.

Ask onun herseyine duyulan yuksek oranda cekim gucudur bunu cinsellikte kapsar kimi insanlar vardir ki sadece asik olduguyla olur kimisiyse sadece seks meselesine yogunlasir.
Ask seksle golgenen birsey degildir bilakis karsilikli duygularin ve birlikteligin (ki en guzeli evliyken) en guzel yasandigi haldir anahtar-kilit olurlar o an ..
Ama ask adi altinda sadece seksi dusunen yok mu.
Var tabi. Herkesin ozeli kendine yargilamiyorum yinede.

:msm:

Babacım aşk yürek ister, seks kürek ister. Küreklicen abi. Ayırmayın bu kavramları gerek yok.

(sevişsenize ya?)

Şehvetle aşkı birbirine karıştıranların aşık olduğunu zannetmesi

Birbirinden ayrılmaz şeyler, cinsellik olmadımı o ilişki bir yerde patlar. Patlamaz diyen önceki ilişkilerine baksın. Bu kadar takılmaması gereken bir olay bu cinsellik, büyük bir şeymiş gibi algılatmamın anlamı yok.

Cinselliğin tabiatımıza çok sonra eklendiğini düşünüyorum .. Adeta ceza gibi .. Meleklerden uzaklaşmamıza sebep olan en bariz farklardan biri ..

Birbiriyle uzaktan yakindan alakasi yok bana göre aşk ile cinselliğin.
Hayvanlar genotipik olarak aşık olamiyor fakat cinsellik yaşıyorlar mesela.
Aşık olduğunuz kişiyle daha tutkulu cinsellik yaşarsiniz evet fakat bu durum bu iki kavrami elmanin iki yarisi yapmaz.
Pastada daima çikolata olacak diye bir şey yok, ha olsa daha lezzetli olur tabi.

alkole ve karanlığa ihtiyaç duymadan
sevişilmeli

Aşk beyin işi, her zaman demişimdir. Cinsellik de uçkur işi. İkisi benzer tema ve frekanstalar ama boyutları farklı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri