Aşk Sofraları

Konu sahibi son olarak 182 gün önce görüldü
Ben ağır masalar severim aslında, yalnızken tepsi üstü atıştırmalarıma bakmayın. Mezesi, eti, tatlısı, tuzlusu olan masalarda akşamları oturmayı severim çünkü bence hayat, akşam yemeği ile uyku arasında geçen zamandır.
Gündüz iş güç, koşuşturma, hiçbir işiniz olmasa bile gündüzün o tuhaf gözleri yakan aydınlığı sebebiyle hoşuma gitmeyen zaman dilimidir. Oysa akşam olmaya başladı mı, kadını alır bir telaş! Akşam sevdiği adama ne pişireceğini düşünür kadın…
Aslında ne keyifli bir telaştır bir adama yemek hazırlamak, eğer kalbin hala o adama için atıyorsa. Ben adamımı masa başında severim. Arada bir iki dublesini de içsin, sohbetini etsin isterim.
Benim için bir adama verdiğim değer, ona kurduğum sofradan bellidir. Özene bezen hazırlanmış akşam yemekleri ve camda bekleyen bir resmin içindeysem; sadece sevmiyor, üstelik çok saygı duyuyorumdur.Erkek evine geldiğinde güzel bir sofraya oturmalıdır. Öyle bir sofrayı en şık restoranda bulamazsınız. O sofralarda kilimler gibi, kadınların aşkı ve emekleri gizlidir.
Elbette içinizden akşama kadar en az eşim veya sevgilim kadar çalışıyorum, neden ben hazırlıyormuşum sofrayı diye geçirebilirsiniz; haklısınız! Yapmamanız da ayıp değil, yapmanız da! Ben sadece benim açımdan bir adama bakışımı anlatıyorum.
Yoksa konu çalışmaksa, ben üç iş yapıyorum. Sizin burada benimle paylaştığınız bu kelimelerin yansıması, sadece küçük bir parçası fakat konu kadın-erkek eşitliği, sosyal şartlar falan değil! Konu çok ama çok derinde, kalbin ortasında gizlenmiş yaşayan o nazik kadınla ilgili….
Benim de içimde bir yerlerde o kadın saklı, biliyorum. Biliyorum çünkü bir gün bir adam geliyor, bir çift göze çarpıyor gözlerim, o zaman bir telaş basıyor beni. Akşam gelecek o adama en güzel sofrayı kurmak isteğiyle mutfakta bir o yana, bir bu yana savruluyorum.
Bu akşam da öyle bir sofra kurdum, en yakın arkadaşıma kısmet oldu. “Ellerine sağlık, harika bir sofra olmuş. Erkek olsam alırdım kızım seni!” Gülüştük! Sonra cacığın tadına baktı: Sarımsak koydun mu buna? “Koydum tabii sen seviyorsun diye kanka!”
Bir kaşık daha aldı: “Ellerine sağlık, iyi ki sarımsak koymuşsun çünkü sarımsaksız cacık, mantık evliliği gibi oluyor!” dedi… Gülmekten gözümden yaş geldi. Yazacağım bunu dedim, o yüzden anlatıyorum….
Bazı adamlara sofralar kurarım ben keyifle, bazı adamlar insanın içindeki o kadını dışarı çıkarır. İşte o adamlar, uzun zamandır ortada yoklar…

Geri