Aşk mı ? Mantık mı ?

S
  • Kullanıcı She`
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Bir evliliğin yürümesi için hangisi gerekli? Aslında bu konu biraz karışık. Sadece aşk bir evliliğin yürümesi için yeterli değil. Demek ki ortasını bulmak gerek...

Evliliğin en temel nedeni aşk olmalı. Bu konuda hiçbir şüphe yok. Ama evlilik aşktan öte bazı şeyler ister. Çünkü çok uzun solukludur. Bu yüzden başta duyulan heyecanlar zamanla yerini başka şeylere bırakır. Bunu olgunca kabul edenler için sorun yok. Onlar, aşktan sevgiliye yumuşak bir geçiş yapıp evliliklerini bu çerçevede daha uzun yıllar sürdürebilir. Ama ya kabul edemeyenler.

Eşlerden biri ya da her ikisi bu olgunluğa erişememişse, kendini eğitememişse ve evliliğin yanı sıra başka hiçbir uğraşı yoksa o zaman aşktan sevgiye geçişi bir türlü kabullenemeyecektir. Evlilikte derinden sarsılacaktır. Zaten boşanmaların büyük çoğunluğu aşkların parlayıp söndüğü ilk 5 yıl içinde gerçekleşmektedir. En sık görülen boşanma nedenlerinden biride aslında heyecanın bitmesidir.

Biraz aşk biraz mantık en mantıklısı bence :)

Çokça aşk biraz mantık daha uygun olur bence.Aşk birtakım ufak tefek şeyleri görmezden gelebilmenizi sağlar.Lakin mantıkla eş tutarsanız içinizde büyüttüğünüz aşkın da zedelenmesine neden olabilirsiniz.Şu bilinen bir gerçektir ki sevmek bazı ufak kusurları görmezden gelmenizi sağlar.

Gerek aşk gerek arkadaş için duyulan sevginin gerçekliği ve büyüklüğü bazı şeyleri es geçmenize vesile olup böylece daha uzun yılalr devam etmesine neden olacaktır.

bir evliliğin yürümesi için sadece aşk yeterli değildir bir süre sonra sonra aşk bitiyor zaten evlilikte bence önemli olan eşlerin birbirleri ile olan iletişimleri saygısı ve sevgi olmalı eşler birbirlerini dinlemeleri eger sorunları varsa beraber çözmeleridir saygı ve sevgi olmadığı ve eşler birbirlerini dinlemediği sürece evlilikleri bitmiştir zaten

Aşk da olmalı ama bir o kadar da mantık olmalı yoksa yürümüyor bitiyor .

eğer izleyerek büyüdüğümüz flimlerdeki gibi bir ask sa ask neden olmasın

Çok aşıksan eğer kesinlikle mantıklı davranamıyorsun hep hislerin onune geçiyor duygularınla hareket edebiliyorsun maalesef :/

arkadaş çok klasik olacak ama mantıklı aşk.

Bir insan mantıklı ise aşık olur bana göre.
O yüzden her daim mantık.

7aVkBW.png

gercekte ask, birey olmanin disavurumudur, baska bir sey aramayiniz
nasil disavurum? bakin kendime ozgu anlatayim gerci anlasilmam ya neyse :)
en kotu sey nedir biliyor musunuz? bu, insan, bir tek insan,birey vs olmaktir
bu nasil dayanilmaz bir korkudur, nasil bir caresizliktir bilirsiniz, ya da bilmezsiniz buna karisamam
hah iste bu korkudan kurtulmak isteyen insan karsisindakinden medet umar, yalnizligini yok etmek ister
der ki; bu ne kadar yakindir acep ve de ben ne kadar uzagim ondan? acayip merak icindedir
onu kendine ait kilmak ister, bunu becerebilmenin en kolay ya da tek yolu cinselligidir
hormonlari birti zirti faaliyettedir zaten
sonacigima olursa olur birlesme, uc bes daha derken yavastan biter bu cekim
yani ilk anlardaki merak biter, artik o da siradandir, kendisi olmustur
yani onu yemistir bi acidan
ask biter boylece yani o ilk anlamdaki olay biter, ha yerine baska degerler girer ya da girmez onu bilemem
ama "ask"dedikleri biter, kimse bilmiyor bunu, saniyolar ki ilk cekim gucu sonsuza kadar surecek
olur mu yahu oyle? sacma zaten tabiki olmaz
bu kadar yani
yine uzun yazdim di mi :)

Ben aşk maşk bilmem tanımam. Bileni tanıyanı da görüyoruz. Salak salak hareketler, öldüm bittimler, sensiz yaşayamamlar, boğulmalar yok olmalar, aynı tişörtü giyip maskara gibi dolaşmalar. Bu hayatta aşkla ilgili olan her türlü şiire, şaire, şarkıya, şarkıcıya, hatta rengin kırmızı olanına, 15 yaşında çocuk gibisine, oyuncak bebekten bahsedilircesine ve hatta tek geceliğine kadar a dan z ye onunla ilgili olan her şeye karşıyım. Bu zamanın aşkperestlerinde hiçbir bok yok. İçinde kurşun olmayan kalem gibiler. Aşk kelimesine dahi hasmane tavrım var.

"Ben güzel değilidum, bana kimse bakmeydi. Ben da kimseye bakmeydum."

Siz Nokta anayı bilmezsiniz. Aşk dediğiniz şey üremenin fitili. Gerisi koca elli sene ha. Aloooov, elli sene elliiii. O elli senenin adı aşk değil işte. O elli senenin adı başka, başkaaaaa.

Ask bile bile lades demek gibi birsey seni seviyorum demekle hicbirsey hallolmuyor maalesef mantik diyenlerdenim..

Geri