Aşk mı? Kariyer mi?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Diyelim ki hayatınızın öyle bir dönemecine geldiniz. Bir yanda aşkınız; bir yanda da sizin geleceğinize etki edecek kariyeriniz. Siz olsaydınız hangisini secerdiniz? Aşk için kariyerden vaz mı geçerdiniz; yoksa kariyer için aşkınızı hiçe mi sayardınız?

aşkı için kariyerden vazgeçen, daha sonra aşkı ondan vazgeçince öyle kalsa, o vakit netcez:)

Bazıları aşkı kariyer önünde engel görür. Çünkü aşk insanın kimyasını değiştirir, rotasını bozar. Dengede kalmak oldukça zordur. Fakat bu yine de kariyerin önünde engel değil, kariyeri engelleyen bir bahane ise asla değildir. Kariyer de aşk da orantıyı koruduğunuzda gayet tabii ilerler. Önemlilik derecesine göre ise bu iki kavramı yani aşk ve kariyeri bu denli değerlendirmek oldukça yanlış Olabilir. Evet , Kariyer hayatımıza yön veren en önemli bir etkendir. Hayat standartımız için bir yenilik ve bir değişim olacak aynı zamanda da bizi hem maddi hem de manevi anlamda tatmin edecek olan kariyer iş hayatımızda elbetteki önemli bir yer tutacaktır. Bu yüzden bizler orantıyı koruyup ikisinden birini seçmek yerine, ikisini de seçip orantıyı kurarak mutlu olmaya bakalım en iyisi. :)

Ikisinide bir anda yaparim sorunda olmaz hicte
Ama illaki tercihse, karsimdakine bagli olur bu tuzumu yas birakmam ask icin
Cok sevenleri gorduk

Kariyer..
Zaten karşımdaki bana aşıksa böyle bir fedakarlığı benden istemez.

Dünya ki hiç bi aşk bu kadar pahalı degil:p
Tabi ki yaşamam için ne gerekiyorsa o:p

Bu devirde aşkın pek kalmadığını düşünüyorum böyle bir durumda da aşk bana göre değil. Kariyerim benim geleceğim için daha önemlidir.

aşk mı kariyer mi? (:

kariyer. Sonrasında aşk koşar peşinden. .

Seçim yapmak zorunda kalırsam aşkı seçerim heralde, kariyeri çok çalışmakla elde edebilirsin hayatının belli dönemlerinde, ama aşkı çalışarak bulamazsın.

Aşka pek inanmayan birinden çıkacak bir yorum değil ama nasıl oldu anlamadım=) Pc de ben yoktum kuzenim yazmış :p

Yazar olmama karşı gelmeyecek biriyle evlenmem şart. Kalemim için aşkımdan vaz geçerim.

Kariyer öncelikli ama yaş ilerledikçe aşkta aranıyor kesinlikle.

Kariyer

Eğer karşımdaki insan gerçekten seviyorsa ve aşıksa benden kariyerimden de vazgeçmemi istemez çünkü bu benim geleceğim demektir.

Tabi ki kariyer..
Cok seviyorsa bulsun bi yolunu, gelsin yanima :p

Aşk mı kariyer mi sorusunun net bir cevabı yok. Çünkü ikisi de hayatın farklı ihtiyaçlarını karşılıyor. Kariyer bize güven, özgürlük ve kişisel tatmin sağlarken; aşk duygusal destek, bağlılık ve hayatta anlam duygusu veriyor. Asıl mesele bu ikisinden birini tamamen seçmekten çok, hangisinin yaşamında o an daha öncelikli olduğuna karar verebilmek.

Bazı dönemlerde kariyer daha ön planda olabilir çünkü insan kendi ayakları üzerinde durmak, hedeflerine ulaşmak ister. Başka bir zaman gelir, duygusal yakınlık ve bir ilişki daha çok ihtiyaç haline gelir. Bence en ideal olanı ikisini de tamamen dışlamadan bir denge yakalayabilmek. Ama hangisinin daha önemli olduğuna kişi ancak kendisi karar verebilir.

Kariyeri seçen yaşlanınca yalnız kalır.
Aşkı seçen gençken aç kalır.
Seç, beğen, al.

Geri