Aşk Mağarası Dalış Tutkunlarının İlgi Odağı Oldu

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Tatil ve Seyahat Rehberi
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Antalya'nın dünyaca ünlü falezleri, sualtındaki eşsiz güzellikleriyle hayran bırakıyor. Girişi kalp şeklinde olan ve 'aşk mağarası' olarak da bilinen sualtı mağarası ise yerli ve yabancı dalış tutkunlarını kendine çekiyor.

Antalya’da 12 kilometre uzunluğunda, yer yer 40 metre yüksekliğindeki falezlerin su altında kalan bölümüne dalış yapan tatilciler, oluşumu yüzyıllar süren mağara girişleri ve kayalıkları görme imkanı yakalıyor.

Lara bölgesinde falezlerin 10 metre altında başlayan, girişi kalp şeklindeki mağaranın içinde hava koridoru bulunuyor. Kimileri tüple dalış yaparken, profesyoneller serbest dalış yaparak kalp girişinden geçip, hava koridoruna geliyor. Burada nefeslenen dalgıçlar ardından dışarı çıkıyor.

Dalış eğitmeni Yusuf Öztürk, ‘aşk mağarası’ adını verdiği mağaraya, turistik dalış turları düzenliyor. Öztürk, “Buraya sertifikalı dalıcılarla geliyoruz. 2 metreden başlayarak kalp şeklindeki girişin içinden geçiyor ve yan taraftaki mağaraya giriş yapıyoruz. Buraya gelen çiftler hatıra fotoğrafı çektiriyor. Çiftler burayı tercih ediyor çünkü kalp şeklideki giriş aşkı simgeliyor” dedi.
1603532868602.png
1603532886931.png
alıntı​

Tüplü dalış, serbest dalış, suya girim, suda yüzüm, adlı her türlü susal hadiseler, humanlar için namüsait olgulardır, ben müren balığı mıyım benim ne işim var suda ve derinlerde?

Üstüne üzdlük, yok köpek balığı sokması, yok deniz vurgunu efendim yılan balığının araya kaçması gibi, birçok değişik elim hadisenin yaşanması da cabası.

Çok sevgili ve Türkiye'nin nadide vamp kadınlarından olan Aşkın Nur Yengi'nin de Dalma şarkısında dediği gibi;

dalma, denize erken
palet tak, denizde yüzerken
dalma; hemen dalma, bunu al
dalacaksan lazım şnorkel

Geri