"Aşk İnsanı Olmak" ne anlama geliyor?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Günümüzde herkesin kendince anlamlar yüklediği kavramlardan bir tanesi de aşktır ve kime sorarsanız da aşk insanıdır. Nedir peki aşk insanı?

Aşka aşıktır kişilerden bağımsız. Bende böyle bir çağrışım yaptı.

Kimisine göre aşk insanı olmak; her baktığı yerde aşkı görmek kimisine göre ise çok çabuk aşık olabilmek oysaki aşk insanı olmanın birinci koşulu, aşkın hakkını verebilmektir diye düşünüyorum. Aşk herkese ve her şeye duyulmaz ancak bu tabir mecazi olarak yaygın bir kullanımdır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dunyanin en kolpa kelimelerinden olabilir. Gunahkarim ile es anlamlidir. Ve bir kadin yada erkek size "ben aska asigim" diyorsa kacin abi oradan. Direkt uzaklasin..
"aska asigim" ruhum orspu demenin legal yoludur.
Herkes omrunde bir kez "aska asigim" ci biriyle etkilesime gecmek zorunda kalmistir mesela...
Ask kotu bir sey arkadaslar. Sairin gonlunun ekmek kapisidir. Siirlerini severim ama hayatlarini okuduktan sonra "babaaaa yolundasin hayirli islerrr" dedigimiz sairlerimizde mevcuttur.
Sabahattin Ali
Nazim hikmet

Son düzenleme:
Kişinin aşkı nasıl tanımladığına göre değişiyor çünkü bazı insanlara göre tek taraflı ve saplantı duygular da aşk sayılıyor, kendini de aşık zannediyor.

jshs bana çok saçma geliyor böyle tanımlamalar artık. Daha romantik olduğum zamanlarda belki bu tanımlamalar karşılık buluyordu zihnimde ama şu an:d bak bir de şey var “iyi akşamlar sevgili gönül dostları” kdjd güzel sevene sıfat gerekmez… (larien coşkundeniz)

Başlıktaki yorumlardan da anlaşılacağı gibi herkeste yarattığı çağrışım başka oluyor.

kah alttan kah üstten uçabilceksin kırlangıç kuşu gibi
iyi biliriz o işleri :liv:

ben götüm diyemeyen de aşk insanıyım diyor.

sevişiyorum canım ya
işine gelirse

Geri