Aşk için sadece sevmek yeterli midir?

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü

Aşk için Sevmek Yeterlimidir ?

• Kullanılan toplam oy
    16
Yeterli değil elbette. Birçok kriter söz konusu. Mesela sevilen kişi saygısızsa aşk da , sevgi de zamanla bitecektir.

Nayır..
Tutku gerek aşk için . Salt sevgi olmaz öyle olsa tüm evli çiftler aşık olmalılar ve kalmalılar birbirlerine .

Sadece sevmek?
Nasıl seviyor, ya da bunu nasıl gösteriyor ona bakmak lazım.
Biz sadece saf bir sevgi istemiyor muyuz?
Sadece sevsin yeter demiyormuyduk? Sevilince sevmek de yetmiyormuş demek.illa bir zorlayalım, kriterleri arttıralım. Bence biz ne istediğimiz çok iyi bilmiyoruz.
Samimiyetiyle gelen sevgi baş üstüne.

Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk.....
Biz anca sürünürüz

Aşk ve sevgi aynı anlama gelmez. Aşk, yoğun bir hormanal aktivite olup zamanla mutlaka yerini başka duygulara bırakır. Sevgi ise daha uzun süreli olup sadece karşı cinse değil her şeye hissedilebilir. Örneğin bir kediyi çok sevebilirsiniz ama aşık olamazsınız.

Sevgi ile aşk birbirine karıştırılıyor fakat her aşk, sevgiye dönüşmeyeceği gibi sevgi de zamanla aşka dönüşemez. Aşk, hormonlara bağlı ve geçicidir. Sonsuz aşk masalları ile insanlar kendini avutsa da gerçekte bu mümkün değildir çünkü hormon seviyeleri normale döndüğü an, aşk da bitmiş olacaktır. Süresi 2 ay mı olur yoksa 2 yıl mı bilinmez ancak sonsuza kadar sürmesi diye bir durum söz konusu değildir. Taraflar kavuşamadıkça süre uzar fakat bir araya gelindikten sonra da belli bir süre içinde mutlaka bitecektir.

Sadece seni seviyorum demekle olmuyor. Seviyorum diyeceksin ama kadını döveceksin, seviyorum diyeceksin ama erkeğe hakaret edeceksin. Seviyorum diyeceksin ama ama ama.. vb fiileri işledikten sonra sevginin hiç bir anlamı kalmaz.
Sadece sevmekle hiçbir ilişki yürümez. Saygı ve sadakat bunlarda sevgi kadar değerli olgulardır. Bir ilişkide sevgi ne kadar gerekli ise saygı ve sadakatta o derece gereklidir.

sevişme olursa iyi olur
olmazsa şiir olur

Uyum önemli, saygı, karlışıklı hoşgörü.
Bunlar yksa hiç bir şeyin önemi yktur.

Okuyorum okuyorum okuyorum okuyorum, yine sorunun içinden çıkamıyorum. Para veriyorum başkasına okutup, özet geçtiriyorum, yine olmuyor. Bataklık gibi, okudukça sorunun içinde kayboluyorsun

Okuyorum okuyorum okuyorum okuyorum, yine sorunun içinden çıkamıyorum. Para veriyorum başkasına okutup, özet geçtiriyorum, yine olmuyor. Bataklık gibi, okudukça sorunun içinde kayboluyorsun

x1080

Hala aşk nedir sevgi nedir öğrenemediniz.

Bir gün bensiz kalsan da benimle yaşamanı,
Aşkımın değerini sır gibi taşımanı,
Nemli bakışlarınla resmimi okşamanı
Senden sadece beni sevmeni istiyorum.

Cemal Safi ne güzel demiş kardeşim...
71cccf86b632832fa5b06ddea3fa3fcf.jpg

Kimse sevmediğine aşık olamaz. Sevdiği zaman da gözleri görmez.
Başka bir şeyler arıyorsanız, sevmiyorsunuz, ama bunu bilmiyorsunuz. Sevdiğinzi sanıyorsunuz.

Saygı, güven ve sadakatin olmadığı bir yerde ne sevginin ne de aşkın barınabileceğine inanmıyorum.

Geri