Aşk eşiti midir acının?

Konu sahibi son olarak 1213 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aşk eşiti midir acının?
Nereden başlasam bilemiyorum neyi önce dökeceğimi de.
Bunca zaman aşk'ı düşman belleyip bas bas bağırdım eşiti acıdır diye.
Belki yanıldım belki değil!
Bana göre aşk tarifi mümkün olmayan ama insanın hayatında sadece bir kere derinden hissedip düştüğü bir cehennem çukuru!
Evet. Bunu anca bu şekilde tarif edebilirim sanırım. Hayır bunun adı acı.
bu olmamalı aşkın tanımı! Yine kendimi acı bağnazlığına kaptırıyorum.
Aslında söylemek istediklerimin tam tersini!.

Çünkü acının çeşitleri vardır. İnsan defalarca acı çeker. Çektiği son acının şimdiye kadar çektiği en büyük acı olduğuna karar verir taki ondan daha büyük bir acı yaşayana kadar. Acı yaşamın her alanında.
Tıpkı aşk gibi. Bu yönden belki söylevlerimi haklı çıkarabilir. Birine aşık oldugunu her hissettiğin de 'daha önce hiç bu kadar sevmedim' dersin.
Ta ki bir sonrakine kadar..
Sahi insan hayatta kaç acı çeker?
Yada kaç kere aşık olur?
Herakleitos'n "Aynı sularda/nehirde iki kez yıkanılmaz" sözü gelir hemen aklıma.
Çünkü Tanrı insana aynı zaman, aynı mekan, aynı şartlardaki bir fırsatı sadece bir defa verir

Benim için aşk ile sevmek arasında kilometreler acıyla arasında ise ipince bir urgan var.
Hayatımız boyunca birden fazla kişiyi sevebilir ama hepsine aşık olamayız diye defalarca yineledim bunu kendi içimde.
Belki çektiğimiz acı gibi aşkıda defalarca yaşabiliriz diye de düşündüm. Bir yere varılmıyor içinden çıkamadığım bir girdaba dönüşüyor. Ne olursa olsun kabullenemiyorum bu sav'ı.
Yine aynı kapıya çıkıyor değil mi? Yine acıyı aşktan ayırmaya çalıştıkça
Yeniden kozalanıyor birbirine. Sanırım hiç bir zaman aksini kendime kanıtlayamacağım. Yani kısacası.
Aşkta acının bir çeşiti. Hastalıklar gibi, kanser gibi.
İyileşmek acıyla baş edip yani aşkın ötesinde sevmekle ayakta kalmaktır.
Ayaklarınızın üzerinde durmanız dileğiyle...

---
Yorumlar arasında gördüğüm en müthiş yazıydı Jupiterdelisi'nin yazısı.
Acı ruhumuz ile bütünleşiyor, acı oluyoruz.
Tanrı’nın unutulan çocukları, yine Tanrı’dan bir mucize bekliyordu; çünkü umut yazılı parmaklar vardı. :”)

https://www.youtube.com/watch?v=b9kixQGp68A

Çünkü acıyla geliyoruz dünyaya, her ne kadar hazla oluşsak da.

Aşk sarmaşıktan gelirmiş.Dışarıdan yemyeşil sarsada etrafını , o sardığı yeri içten içe çürütürmüş.

Bile bile ateş denizinde mumdan gemileri yüzdürmekmiş.

Sevmek değilmiş aşk

Cennetten dünyaya getirilemeyen tek şeymiş çünkü.Yarısını omuzlarına alabilmişler.Yani Adem ile Havva'nın çocuklarına bıraktığı en külfetli mirasmış

(:
Bunlarda Nef' tanımı olsun

Çünkü acıyla geliyoruz dünyaya, her ne kadar hazla oluşsak da.

Aşk sarmaşıktan gelirmiş.Dışarıdan yemyeşil sarsada etrafını , o sardığı yeri içten içe çürütürmüş.

Bile bile ateş denizinde mumdan gemileri yüzdürmekmiş.

Sevmek değilmiş aşk

Cennetten dünyaya getirilemeyen tek şeymiş çünkü.Yarısını omuzlarına alabilmişler.Yani Adem ile Havva'nın çocuklarına bıraktığı en külfetli mirasmış

(:
Bunlarda Nef' tanımı olsun

Aşkı özetlemişsin müthiş bir şekilde!
o zaman ne diyoruz?
Sevin sevin. Bırakın aşkı. Aşk acının çeşitidir!
Sevmek dünyanın en güzel hissi aşk ise onun gölgesi.
Gölgelerde kalmayın.

Aşkı özetlemişsin müthiş bir şekilde!
o zaman ne diyoruz?
Sevin sevin. Bırakın aşkı. Aşk acının çeşitidir!
Sevmek dünyanın en güzel hissi aşk ise onun gölgesi.
Gölgelerde kalmayın.

Çoğumuz ışığın değil gölgenin peşinde.
Garip değil mi ?

Ben aşk acısının nasıl bir şey olduğunu unuttum Ebru :)

Yanlış ayakkabı giyerseniz, ayağınız acır. Aşk ta böyle bir şey. Hepinizi seviyorum, hepiniz bacımsınız. Ama bir kişiye aşığım. Uzun süre direndim, baktım olmuyor. O seni buluyor, sen seçemiyorsun. Bazen mecburen dar ayakkabı giyiyoruz. Mantık işlemiyor. Güvenin yitirildiği yerde aşk acıya dönüyor. O acıyı biliyorum.

Ama o aşk'ı bir daha asla yaşamam sanmıştım. Oysa en başından yanılmışım. Belki bunların hepsi yaşanmak zorundaydı. Belki hepsi benim yanılgımdı. Beni sevene bu acıyı asla yaşatmayacağıma karar vermiştim. Belki onun sınamasını yaşıyorum. Bilemiyorum. Ama garip olan aynı ortamda tanışmış olmamız.

Dibine kadar yaşanmalı acı. Yoksa hiç bir anlamı kalmıyor yaşamanın.
Sevmek gibi mutlu olmak ait olmak gibi ızdırabı da yaşamalı insan.
Ne demişler? Herşey insan için var.
Acılarınıza da sarılın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri