Aşk buysa eğer...

Konu sahibi son olarak 12 gün önce görüldü
Şu gerçeği kabul edelim: ölümsüz aşklar artık romanlarda, şiirlerde ve şarkılarda dile getiriliyor. Bugünün gençleri, bir ömür boyu sürecek aşkları yaşamak istemiyorlar. Zamanın hızla akıp gidişine, duygular da ayak uyduruyor. Bir günde aşık olup, iki günde sevgilisinden ayrılanlara pek sık rastlıyoruz.

Elbette kalıcı aşklar da var ama şu fırtına gibi esip birden etkisini kaybeden aşkların günümüz gençlerine daha cazip geldiğini kabul edelim. Bir yaşam boyu sürecek aşk ilişkilerinin geçmişte kaldığını düşünenler de var. Onlara ‘Siz yanılıyorsunuz’ diyebilmeyi çok isterdik. Fakat çevremizde olup bitenler, ölümsüz aşklara pek fazla yer kalmadığını gösteriyor

Flört daha işlerine geliyor. Arı gibi her çiçeğe konup bal alıyorlar işte.
Bir de ilişkilerde saygı ve güven zedeleniyor. Bu ikisi olmayınca da olmuyor işte.

Efendim duygusal 1 konu olması hasebiyle, hemen aklıma Küt Saşlı Damdik Sevgilim adlı eski flörtözüme duyduğumu sandığım gerçek aşk şeysinden ötürü yazdığım 1 şiyirim geldi, siznernen de paylaşmak isterim.

Gözleri dünyaya değer
sevdiğimiz ortak topçu Max Meyer
aşk denilen şey buysa eğer
yıllırca kandırılmışım meğer

Tşk.​

Aşkın sürekliliğini sağlamanın bilimsel olarak imkanı yok ve bu sebeple her aşk, er ya da geç bitecektir. Hormonlara bağlı bir durum ne yazık ki...

İnsan, ilk aşık olduğu zaman sonsuza dek süreceğine inanıp kendini kandırmaya çalışsa da eninde sonunda o aşk bitecek fakat yerini sevgi-bağlılık alır mı? Bu da tabii ki karşınızdaki insanda neler bulduğunuza göre değişir yani günümüzde aşık olma kriteri, görsellik üzerinden şekillendiği için doğal olarak aşk bittiği zaman da o görsellik artık yetmemeye başlıyor. O yüzden top modeller de terk edilebilir ya da dünyanın en yakışıklı sayılabilecek erkeği de ve bu konuda çok fazla örnek var.

Taraflar kavuşamadığı zaman aşık oldukları insan gözlerinde daha da büyür fakat bir araya geldikten bir süre sonra aynı sonuç kaçınılmaz olarak yine karşılarına çıkacaktır.

Kimse kabul etmek istemese de bilim, aşkın bir ömrü var diyor. Teknoloji ya da günümüz koşulları ise bu süreyi daha da kısaltıyor o kadar...

İz bırakan aşklarda var, sebep bazı leyla bazı şirindi, hatırım için yüce dağlar delindi, bilek gücüm ferhat ile bilindi, kuvvet benim, kudret benim fer benim. ilahimle mevlana'yı döndürdüm, yusufumla öfkeleri dindirdim. günahımla çok ocak söndürdüm, mevladanım hayır benim şer benim. benim için yaratıldı muhammed, benim için sözündeki muhabbet, enbiyanın yüzündeki nur benim. benim adım aşk!..

İz bırakan aşklarda var, sebep bazı leyla bazı şirindi, hatırım için yüce dağlar delindi, bilek gücüm ferhat ile bilindi, kuvvet benim, kudret benim fer benim. ilahimle mevlana'yı döndürdüm, yusufumla öfkeleri dindirdim. günahımla çok ocak söndürdüm, mevladanım hayır benim şer benim. benim için yaratıldı muhammed, benim için sözündeki muhabbet, enbiyanın yüzündeki nur benim. benim adım aşk!..

Benim adim Ask diyen kim?

Aşkın bir sabunsa, köpürt beni Pakize.

Neyzen Tevfik bile aşk şiiri yazmış, zaten kavuşamazsan adı aşk olur diye boşuna dememişler tüm büyük aşk hikayeleride öyledir, mutlu sonla bitmez.

20 Yaşından sonra aşık olan erkek ben çevremde görmedim kadınlar her yaşta aşık olabiliyorlar bu yüzden onları takdir ediyorum..

Ne kadar içi boş bir kelime olmuş; aşka asıl anlamını veren de insan değil miydi?

Ünlü düşünür Ebru Gündeş'in de dediği gibi ; ölümsüz aşklar var da ölmeyen aşık var mı? Güvenme gençliğine ölen hep ihtiyar mı?

Aşk'ı İskender Pala'dan dinlediğimde gömleği arkadan yırtılan Yusuf'un zindanda kamçıyı yedikten sonra her ''ah'' edişiyle orgazm olan Züleyha'dan iğrenmiştim.
Ahmedi Hani'den Mem-u- Zin'de okuduğumda '' Öyle öperlerdi birbirlerini ki, bir birlerini öpmeye cesaret edemezlerdi'' demesiyle izmariti yutmuştum.
İsmet Özel için Aşk çekiç sesiydi
Cemal Süreya için bir ''y'' harfinin fedası ve Tomrisin Turgut Uyarın kollarında esir düştüğü şeydi aşk
Aşk, Mecnun için köyde Leyda'dan başka hatun olmamasıydı. Başka hatun olsa ne olurdu ?
Yahya Kemal için ''açık deniz'' ''celile hanımdır'' ( sonrasında çok şerefsizlik yapsa da )
Nazım için aşk ; Necip Fazıldır
Abuldhak hamid için Makberdir aşk
bla bla
eşekherif için aşk;; geceleri yalnızlık çeken mars!
Müslüm Gürses için ; Konıuşsana bir tanem
https://www.youtube.com/watch?v=koket7-gqUE

Sen konuşurdun, dinlerdim.

Gülerdin..

Susardın, düşünürdün.

Benimle el-ele yürüdün…

Yol biterdi.

Görmezdim seni…

Zaman yıl yıl geçerdi.

Uzaktan, çok uzaklardan

Seni seyrederdim.’’

Ö. Asaf.

Tabiri zor, dedi kadın...

Aşk'ı İskender Pala'dan dinlediğimde gömleği arkadan yırtılan Yusuf'un zindanda kamçıyı yedikten sonra her ''ah'' edişiyle orgazm olan Züleyha'dan iğrenmiştim.
Ahmedi Hani'den Mem-u- Zin'de okuduğumda '' Öyle öperlerdi birbirlerini ki, bir birlerini öpmeye cesaret edemezlerdi'' demesiyle izmariti yutmuştum.
İsmet Özel için Aşk çekiç sesiydi
Cemal Süreya için bir ''y'' harfinin fedası ve Tomrisin Turgut Uyarın kollarında esir düştüğü şeydi aşk
Aşk, Mecnun için köyde Leyda'dan başka hatun olmamasıydı. Başka hatun olsa ne olurdu ?
Yahya Kemal için ''açık deniz'' ''celile hanımdır'' ( sonrasında çok şerefsizlik yapsa da )
Nazım için aşk ; Necip Fazıldır
Abuldhak hamid için Makberdir aşk
bla bla
eşekherif için aşk;; geceleri yalnızlık çeken mars!
Müslüm Gürses için ; Konıuşsana bir tanem
https://www.youtube.com/watch?v=koket7-gqUE
Velhasılı kelam Müslüm Gürses güzel söylemiş. :)

kandırıyorlar sizi
ölümsüz aşklar hiç olmadı

Geri