Aşk bu kızılötesi yaralı müzesi hareket edemem

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
"Aşk bu kızılötesi yaralı müzesi hareket edemem"

Serdar Ortaç'ın Poşet isimli şarkısının sözleri.
Elbette herkesin müzik zevki değişebilir, istediğini dinleyebilir.
Yada neydi o son zamanlarda popi olan söz: "herkes kimseye karışamaz" mıydı, neydi, ondan işte.
Ama bu kadarı da olmaz be kardeşim. Resmen dinleyicisini ahmak yerine koymaktır. İşin acı yanı bu şarkıların da binlerce alıcısı olmasıdır. Türkiye'de sanat alanında müziğin ne kadar ele ayağa düştüğünün başka bir göstergesi de bu olsa gerek.

Kızılötesi, aşk, yaralı müze ve hareket etmek arasında bir çıkarım yapabilen varsa da bir adım beri gelsin lütfen.

:T: anlamı olmazda bu kadar mı olmaz bir cümlenin yazarken nolur dikkat edilsin :T:

Murat gilin damından atlayamadım?

İki nota bi beste olan Serdar'ın şarkısı

normal insanlarin anlayamayacagi kadar derin bi manasi olabilir. zira hz. serdar ortac bos seyler yazmaz yoo yooo ahsgsfsh

Seni cope atacagim posete yazik :T:

C-707 cihazımdan gönderildi

Bu şarkıyı bana sozleri cok manalı diye şarkı sozlerini açıklayan eski sevgilime armagan ediyorum .d

''Topu topu 7 nota var,kaç beste yapılabilir ki?'' demiş adamdan bahsediyoruz,bu sözler çok normal:)

Az önce radyoda denk geldiğim şarkı. Konuyu açtığımdan bu yana neredeyse 4 yıl geçmiş lakin buradaki 3 öğe hala gizemliliğini koruyor ve birleştirilmeyi bekliyor. Hz Serdar burada ne demiş olabilir diye bildiğim tüm edebi ve felsefi akımların süzgecinden geçirdim. Ya olağanüstü olsa gerek yada çok cahilim. Başka bir sonuca varamadım.
Google translate ' e göre çevirince ise şu ortaya çıkıyor :
I love this infrared, wounded museum can not move

Şah şah şah dam dam dam ar ar ar
Şahdamar şahdamar
Ajdar Ajdar ajdaaaaaeeeeaaağğğğğrrrrrr diyor ve arttırıyorum

adam gerçekten üşenmemiş şarkının analizini yapmış
valla tebrikler

Seni cope atacagim posete yazik :T:

C-707 cihazımdan gönderildi

Evet o dönem değilse bile bu dönem gerçekten öyle, geleceği görmüş serdar ağabeyimiz birde beğenmezler :liv:

Belki de ülke serdar ortaç'ın hipnotize edici müziğinden(müziklerinden demiyorum bakın çünkü şarkılarının alt yapısında minik değişikler yapıyordu sadece)bu halde.

Bir yazar arkadaş durumu çok iyi analiz etmiş, alıntılayayım;

“şu şekilde tahlil edilebilecek şarkı sözü;

aşk bu kızılötesi: şair burada aşkın kızıldan da, yani kandan da öte olduğunu söylüyor ve bunu ifade ederken "kızılötesi" kelimesini kullanarak harika bir kelime oyununa imza atıyor.

yaralı müzesi: yine aşk'ı tanımlarken kullandığı bir ifade. aşka düşen herkesin yaralandığını ve dönüp dolaşıp bu yaralı müzesinde yerini aldığını anlatıyor.

hareket edemem: şairin kendisi de aşktan yaralananların sergilendiği yaralı müzesinde ve bu müze öylesine kalabalık ki, şair içeride hareket edemiyor, belediye otobüsü gibi!

şimdi tüm ekşici piçler serdar ortaç'dan özür dilesin.”

Aksine çok anlamlı bak diyor ki yaralı müzesi şair burda aşık olanların hep yaralandıgını ve artık belli bir konumları oldugunu belirtirken kızılötesi betimlemesi ise aşk bir renktir ve bazen öyle bir hale gelir ki var olan rengin de ötesine geçer.
Bayaa açıklama yaptım ciddi ciddi Sjsjsjssj

Geri