aşk acısı

Konu sahibi son olarak 2615 gün önce görüldü
Aşk, insanoğlunun hissettiği en güzel duygu... Onunla beraberken çok mutlu ve huzurlusunuz... Ama ne yazık ki, aşkınız sonsuza kadar devam edemiyor...

FIRTINALI başlayan aşklar kasırgayla sona erebilir. Ama işler umduğunuz gibi gitmeyebilir. Onunla yaşadığınız unutulmaz anlar sizin için bir kabusa dönüşebilir. Bu durumda yaşanan güzelliklerin ardından her şeyin bittiğine inanmak elbette ki çok zor.

Fakat bu zor dönemi aşmanın da yolları var. Yeter ki kendinizi iyi hissetmekten alıkoymayın. Unutmayın kendinizi harap ederek hiçbir yere varamazsınız. Uzmanlar, bu zor dönemi en iyi şekilde atlatmanız için şunları öneriyor:

* Sosyal yaşamdan kopmayın. Bu dönemde yalnız kalmak isteyebilirsiniz, ancak yalnızlık, kendinizi iyi hissetmenizi sağlamayacak, sizi daha çok yıpratacaktır.

Aileniz ve arkadaşlarınızla daha çok zaman geçirin, belki de onları uzun zamandır ihmal ediyordunuz.

* Onunla beraberken yapmak isteyip de yapamadığınız şeyleri yapın. Size, onu hatırlatacak şeyleri ortadan kaldırın.

* İmkanınız varsa kendinize yakın hissettiğiniz biriyle küçük bir tatil yapın. Kafanızı toplamanız için faydalı olur.

* Küçük şeylerden zevk almaya çalışın, mutlu olmak sizin elinizde. Güçlü olun ve onun sizi hak etmediğini düşünün.

* Tüm bunların ardından, kendinizi asla yeniden aşık olmaya zorlamayın.

* Sizi en mutlu eden şeyleri yeniden düşünün, o olmadan önce neler yapardınız şöyle bir sayın.

* Tüm bunlara rağmen içinde bulunduğunuz zor durumdan kendinizi bir türlü kurtaramıyorsanız, mutlaka bir psikoloğa başvurmalısınız.

Forumsal'da birçok kişinin muzdarip olduğu acılardan biri zannedersem.
Nereye baksam depresif bir ruh hali. Olabilir elbette, insan acısını yaşayabilir ama takılıp kalmamak gerekiyor.
Sanırım aşk acısının dinmesi için umudun tamamen bitmesi gerekiyor. Eğer hala bir umut varsa , aşk acısı da kolay kolay geçmeyecektir.

Toplumsal ya da sosyopolitik yansimalari yok ask acisinin, aska inanmam ben
Obsesif degilim! farkli arizalarim var :)

bence en zoru kağıt kesiği acısı, inanın ayak serçe parmağını sehpaya çarpmaktan bile beter.

Ne tuhaf şey ya. Adı acı da değil, başka bir şey

Noura, Aşkı yedi. (Afiyet olsun) Lilith , çok felsefi bir yaklaşım ile aşkı ve acısını yok saydı. Rakınzel , midesinin derdine düşmüş. Larien , hiç oralı değil. Sanırım bir kağıt kesiği ile mücadele ediyor. Almi , henüz yaşadığı şey anlamlandıramamış.

Sanırım Forumsal'daki üyeler hakkında ''çoğu aşk acısı çekiyor'' tespitim çok yanlış.

:)

Niye oyle bir hisse kapildiniz sahi?
Yazdiklarimiz toplu bir intihar girisiminin, intihar mektuplari gibi mi geldi :)

Gülmeyin başınıza gelir başınızı koyacak yer bulamazsınız koca dünyada.
Acıyacak yerin kalmayınca evrimi tamamlamış acımaktan acıtmayı da öğrenmiş olursunuz.Geçiyor bir gün ama hangi gün bilmiyorum.

Niye oyle bir hisse kapildiniz sahi?
Yazdiklarimiz toplu bir intihar girisiminin, intihar mektuplari gibi mi geldi :)

Sizde , derinlerde bir yerlerde , bu konuda bir hayal kırıklığı olduğunu hissediyorum.
Veya gerçekten felsefi bir yaklaşım ile birçok şeyin varlığını sorguluyorsunuz :)
Yanılıyor da olabilirim. Tespitlerde dökülüyorum gördüğünüz gibi.
Lakin, çok duygusal mesajlar paylaşılıyor forumda. Bu yüzden böyle bir hisse kapıldım sanırım.

Bana cok eski zaman isleri gibi geliyor bunlar. O zamanlardaki ask acisindan yataklara dusmeleri bile yadirgamiyorum ama simdi biri ask acisi cekiyorum dese garipserim sanirim :nopsrn:

Sizde , derinlerde bir yerlerde , bu konuda bir hayal kırıklığı olduğunu hissediyorum.
Veya gerçekten felsefi bir yaklaşım ile birçok şeyin varlığını sorguluyorsunuz :)
Yanılıyor da olabilirim. Tespitlerde dökülüyorum gördüğünüz gibi.
Lakin, çok duygusal mesajlar paylaşılıyor forumda. Bu yüzden böyle bir hisse kapıldım sanırım.

Tersten bakarsak!
Bana gore ise cogu mesaj eglenceli, alayci, kalayci, hayiflanmali, dumani uzerinde laf sokmali ama "bencesi" duygusal degil.

Simdi dusundugumuzde olumlu ya da olumsuz yargiya vardigimiz bir konu icin yeterli bilgi gerekir di mi ?
Ama beynimiz her durumda elindeki veri ne olursa olsun, durumla ilgili bir yargiya varir.
Bunu da deneyimlerden suzdugu, bilgi izlenim ve duygularla yapar.
Kaldi ki yeterli bilgi olsa bile, sonucunda varilan yargi hic bir zaman "ozneden bagimsiz" bir yargi olamaz.
siz boyle bir yargiya vardiginiza gore, o zaman siz duygusalsiniz :)

Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk demiş haluk abi.
Gideni öldü olarak görünce üstesinden geliniyor efendim. Hem aşk karın doyurmuyor.

Gururum incinmisse atlatmam daha zor oluyor benim yoksa çok da seyedemiyorum maalesef. Bunun nedeni asik olamamam da olabilir tabii. Hoslanti acisi cok da etkili değil :aeg:

Tersten bakarsak!
Bana gore ise cogu mesaj eglenceli, alayci, kalayci, hayiflanmali, dumani uzerinde laf sokmali ama "bencesi" duygusal degil.

Simdi dusundugumuzde olumlu ya da olumsuz yargiya vardigimiz bir konu icin yeterli bilgi gerekir di mi ?
Ama beynimiz her durumda elindeki veri ne olursa olsun, durumla ilgili bir yargiya varir.
Bunu da deneyimlerden suzdugu, bilgi izlenim ve duygularla yapar.
Kaldi ki yeterli bilgi olsa bile, sonucunda varilan yargi hic bir zaman "ozneden bagimsiz" bir yargi olamaz.
siz boyle bir yargiya vardiginiza gore, o zaman siz duygusalsiniz :)

Elbette konuya baktığımız yer de önemlidir ama herhangi bir konuda elimizde yeterli data yoksa, bahsettiğiniz üzere beyin işlevsel olarak boşlukları doldurur ve edinilen tecrübelerle beraber çıkarımlarda bulunur. Lakin burada önemli nokta elimizde herhangi bir data bulunmamasıdır.
Şahsen bir yargıya varmaktan ziyade forumu takip ettiğim süre içerisinde edindiğim izlenimlere göre böyle bir tespitte bulundum. Belki de dediğiniz gibi, ''bulunduğum'' yerden böyle görüyorum.
Bir yandan da sizin bakış açınızın etkili unsurlarından biri de forum üyelerini benden daha iyi tanıyor olmanız olabilir.
Son cümlenizdeki tespite ise yanlış diyemeyeceğim :)

Belki sizden daha uzun gozlemleyebilmisimdir, ama hic kimseyi tanimiyorum
Benim herhangi bir yargim dogru iddiasinda degilim, yanlis anlasilma olmasin
Sadece siz bana "duygusal" geldiniz demek istemistim BlackHeart
Nickiniz ile müsemma diyelim, ki bu da olumsuz bir yargi degil.
Haa! benim son zamanlarda "Yunan Ortodoks"larinin dedigi gibi
zevk alinan o "tatli huzun" melankolisine burundugum dogrudur.
ama bunlar hep eylul :)

Saygilarimi sunup konudan hizla uzaklasiyorum

Neeeeee...

images-54.jpeg

Dalyan gibi bir çocuktu, benim gözümde küçüktü,
Üzüldü de herkese küstü, barışır mı barışmaz mı bilmem...

Geri