Aşırı zekı olmanın dezavantajları

Konu sahibi son olarak 1932 gün önce görüldü
Kendi hayatımdan örnek vermek gerekirse..
Anlaşılmamak, cahiller tarafından sert tepkilere denk gelmek, toplumun seni kaldıramaması.. :)

Bir de kıskanç insanlar size düşman oluyor..

Coolumsu'nun hayatından örnek vermek gerekirse,
Çok yakışıklı oluyorsunuz aşırı zeki olunca, bu da bir dezavantaj tabiki de çünkü nazar değiyor size.. Kurşun döktürmek zorunda kalıyorsunuz sık sık..

Bir de Dunning-Kruger etkisi var tabi ama bu bambaşka bir konu şimdi..

Bir araştırmada rahatsız edici, karanlık mizahtan zevk alan kişilerin, IQ test sonuçlarının ve eğitim seviyelerinin daha yüksek olduğu ortaya çıktı. Coolumsu'yu böylelikle bir kez daha çok seviyoruz..

bonus olarak;
zekalıyım ama amele olmak istiyorum

bkz: şaka.

Kafanızda peygamber isa'ninkine benzer isiktan bir hale ile geziyorsunuz. Ama bu daha cok ampülvari.
Uff. Pazara bile cikamiyorsun ki,
ciktigim vakit pazarci amcalar marul yapragiyla agizlarini kapatip ""şş, şu kızın kafasındaki ampüle bak" deyip beni gösteriyor
Arabayla seyahat edemiyorsun, aycicegi tarlasindan gecerken tüm günebakanlar bana dogru dönüyor
bir keresinde eski sevgilim "oha, aşkımmmm tarlaya bak" diye isaret etmisti.
Bakin bunlar maruz kaldiklarim. Kendimi övmekten hic hazzetmem.
Sigircik kusları bile beni gördükten sonra gökyüzünde kalp olusturur.
Bi besevler metro hatti diyosun, istasyonda inerken tüm insanlık aa yanlis yerde indim uf puf ayağına peşimden in bin yapiyor
Hakikaten mühim bir sorun
Buradaki ortalama zekaya sahip veya zeki arkadaslara bilgi olsun diye anlattim bunlari, yoksa asirilar çıkıt, muzdaripler zaten.

Haha ben bunu gormemistim.
Ben bu gruba mensup degilim ama bildigim hem zeki hem nerd grubu ile konusmak biraz zor oluyor. Benim kendi doktora hocam anlatiyordu. Enstitudeki pozisyon icin is gorusmesinde, karsisindaki bilim insani kagittan bardaklari (su cay ictiklerimiz) yemeye baslamis. Muhtemelen bir konuya dalip gittigi icin, o sirada dusunurken bardak disliyor dusunsene… sen de karsisinda, ben acaba ne zaman konuya dahil olacagim diye dusunuyorsun :D

Kendi kendilerine guluyorlar filan, neye gulduler neye referans veriyorlar, hic bir sey anlasilmiyor. Ilgileri kayboldugu zaman da bir sey demeden ortamdan gotum gotum ayriliyorlar .p

Paranoyaklık katar ve şüpheci kimliğiniz zekanızı da eritir.

geri zekalı olduğunuzu fark edememeniz şeklinde zuhur eder.

Şu forumu seviyorum. : )))))))))

Paylaşım için teşekkürler.

Forumda ne kadar çok aşırı zeki insan varmış areffgfhthhuj
Gurur duydum sizle <3

Forumda zekayı nasıl belirliyorsunuz?

Geri