Aşırı portakal yemenin zararları nelerdir?

• Kullanıcı Kuzey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Konu sahibi son olarak 932 gün önce görüldü
Aşırı portakal yemenin zararları nelerdir?

• Portakalı aşırı tüketen kişilerde şeker yükselmesi gibi sorunlar görülmektedir.
  • Diyabet hastalığı olan kişilerin portakal tüketirken dikkatli olmaları önerilir. Özellikle aç karnına tüketmekten kaçınmaları kişilerin sağlığı için önemlidir.
  • Mide sorunları olan kişilerin portakal ve portakal suyu tüketiminden uzak durmaları önerilir.
  • Gastrit ve reflüsü olan kişilerin portakalı sık tüketmemeleri önerilir.

Bağırsakta C harfi çıkar

Meyve şekeri, kana direk karıştığından dolayı karaciğeri aşırı zorlar, ayrıca obeziteye davetiye çıkarırken insülin direncini zayıflatır.

C vitamini fazlalığı: 2 gramdan fazla alındığında karın ağrısı, bulantı ve kusma şeklinde kendini gösterir. Uzun süreli ve yüksek doz kullanımının böbrek taşı oluşturabileceğinden korkulur. Bir diğer olası yan etkisi demir preparatı kullanan hastalarda demir yüklenmesine neden olmasıdır. 1 gramın üzerinde alımlarda, idrardan bakılan şeker ölçümlerini bozar. Ayrıca bazı enzim eksikliği olan hastalarda kan hücrelerinin yıkımına neden olabilir.

Aşırı tüketildiğinde kuruntu, güvensizlik, tekdüzelik ve de ahmaklığa varan yan etkileri olduğu da görülmüştür.

Ben aşırı mandalina yiyenlerdenim :p

Spor yapmaya başladığımdan bu yana (yaklaşık 6 aydır falan) her gün, elma-havuç ve portakal suyu tükettim. Karıştırarak sıktım tabiki. Neyse, 6 ay sonunda geçen gün değerlerimi tahlile gittiğimde kolesterolüm çok düşük çıktı. Şimdi 3 günde bir içiyorum.

Portakal yenmez, portakal suyu, portakallı hafif gazlı içecek, bunlar tüketilmez, portakal suyu sadece aşırı üst düzey zenginlerin kahvaltı masasında demirbaş olan bir görsel sunudur, ve kesinlikle mundar edilir, 1 yudum alınıp "ben gittim, öpüyorum sizi" denilerek masadan kalkılır ve bardakta yarım bırakılmış portakal suyu adlı elim hadise cereyan eder.

Bu hayatta kimse, ardında yarım bıraktığı şeyler için mahcup olmuyor ve kalbi burkulmuyor.
Ü z ü c ü .

Geri