Aşırı Derecede Kıskançlık

Konu sahibi son olarak 2612 gün önce görüldü
Aşırı derecede kıskanç olan çevremizde bir sürü insan mutlaka vardır. peki bununla nasıl baş edilir? fikirlerinizi bekliyoruz.

Kimse kimseyi durduk yere kıskanmaz ortada hic biwey yokken kıskanan insan zaten rahatszdr ve tedaviye ihtiyacı vardr ama diger türlü durumda iki tarafta birbirine karsılıklı saygı duyduktan ve kskanclga sebeb olan etkenler ortadan kaldrldgnda kskanclklada otomatikman bas edilmis olur.

Bu kıskanan sevgiliyse eğer bence çok çok normal bi durumdur. Kiskanmayan kadından ve erkekten hayır gelmez zaten.
Hz. Ali der ki:"Kiskanmayan erkekten hayır gelmez." Bu nazariye kadın için de geçerlidir aşkta. Sahsen ben seviyorsam sevdiğim adamı kiskanirim. İlla kiskandigim şey mantikli bir kıskançlık olacak diye bir şey yok. Aşkta mantık aramak saçmalık zaten. Sevdiğin, sahiplendigin zaman kiskaniyorsun.
Eski sevgilim babamdan bile kiskanirdi :o Dozajı aşmamak lazım asktaki kiskanclikta. Astigin takdirde bu sefer partnerinde birtakım soru isaretleri oluşmaya başlıyor:"Bizim iliskimizde güven yok mu?"
Kiskanmak candir; ama dozunda, abartmadan. :cici:

Bir de dost, arkadaş vs kıskanması vat. Bence uzak durulmasi gereken tiplerdir bunlar. Her türlü kötülüğü yaptırır bunlardaki kıskançlık. Bir arkadaş sizin başarınıza, üstünlüğünüze imrenebilir, feyz alabilir ama asla kiskanamaz. Varsa böyle insanlar hayatımızdan çıkarmak en güzeli.
Anonim bir söz der ki:"Bir dostun başarısıyla mutlu olmak sağlam bir karakter gerektirir."
Arkadaş veya dost adı her neyse kiskanmamali, kiskaniyorsa normal olmayan bir durum mevcuttur.
Savunduğum her iki nazariye de tecrübe ile sabittir. ; )

Dozunda olduğu sürece severim.
Ama aşırıya kaçan insandan uzak dururum ..

İnsanın yapısında varsa aşırıda kıskanır ve kıskanmanın her şekli bana göre güzeldir. Kıskanmayı azaltmak istiyorsanız domuz eti yiyin hormonlarda ters etki yapıyormuş . :)

En sevmediğim kıskançlık türü "Nereye bakıyorsun sen? türüdür.​
Allah'a mı bakacam sağa sola bakıyorum işte hayret 1 şey.​

Geri