AŞILAR vaka artışına engel olamıyor

Konu sahibi son olarak 798 gün önce görüldü
Aşılar vaka artışına engel olamıyor Dünya genelinde yapılan yoğun aşılama programına rağmen koronavirüsün yol açtığı Covid-19 vakaları yeniden hızlı bir artış eğilimine girmiş durumda.
Aşılar vaka artışına engel olamıyor

Dünya genelinde yapılan yoğun aşılama programına rağmen koronavirüsün yol açtığı Covid-19 vakaları yeniden hızlı bir artış eğilimine girmiş durumda.
23.07.2021
BBC Türkçe'nin haberine göre Fransa ve İspanya başta olmak üzere Avrupa Birliği (AB), Birleşik Krallık, ABD, Brezilya, Endonezya, Rusya ve Hindistan gibi birçok yerde vaka sayıları yeniden kış ve ilkbaharda kapanma dönemlerinin yaşandığı seviyelere yaklaştı.

Türkiye'de de benzer şekilde vakalar yeniden yükselişe geçti. Temmuz başında 4 bin 500'ün altına inen günlük vaka sayısı, 22 Temmuz'a ikiye katlanarak 9 bin 586'ya ulaştı.

Ancak son dönemde aşılamanın yaygınlaşmasıyla birlikte dünyanın birçok ülkesinde, pandeminin ilk bir yılından farklı olarak vaka sayıları yerine, hastaneye yatış oranı ve ölüm istatistikleri karar alma süreçlerinde daha belirleyici bir hal almaya başladı.

Türkiye ise 4 Temmuz'dan bu yana zatürre oranı, ağır hasta sayısı ve günlük hasta sayısı gibi verileri açıklamayı durdurdu. Bunun yerine bu veriler haftalık olarak duyurulmaya başlandı.

Odatv.com

23.07.2021 vaka

Verilen bu rahatlığın elbet bir bedeli olacak.
Rahatlık dediğiniz nedir. 2 yıl sonra insanlar sıradan hayatlarına dönmeye çalışıyor. Birbirlerinin boğazına dillerini sokmuyor. Esas duruşta bekleme isteğinize saygılıyım ama bunu tüm dünyadan bekleyemeyiz. Tedbir ve kısıtlamaların amaci aşıya kadar zaman kazanmakti. Şimdi ise aşı var. Yani kısıtlama isteyerek aşıya güvenmiyorum mu diyorsunuz. Ne zamana kadar kısıtlanması istiyorsun mesela. 2035 iyi mi. Yeter mi.

Rahatlık dediğiniz nedir. 2 yıl sonra insanlar sıradan hayatlarına dönmeye çalışıyor. Birbirlerinin boğazına dillerini sokmuyor. Esas duruşta bekleme isteğinize saygılıyım ama bunu tüm dünyadan bekleyemeyiz. Tedbir ve kısıtlamaların amaci aşıya kadar zaman kazanmakti. Şimdi ise aşı var. Yani kısıtlama isteyerek aşıya güvenmiyorum mu diyorsunuz. Ne zamana kadar kısıtlanması istiyorsun mesela. 2035 iyi mi. Yeter mi.
hay tanrı yoluna denk getirsin hocam ne güzel konuştun

Aşıya inancım olmadığına dair bir söylemim mı oldu ? ( İki kez asilandim) söz konusu, aşı tamamen koruyormus gibi bir rahatlığın olması. Sizce bu denli rahatlık normal mi?

Kis gelsin..görücez

iki aşımı da olmuşum, tatil yerimi seçmişim ve virüsün bana bulaşmamasını bekliyorumdur :

1467899145704.jpg

arkadaşlar giresuna gelin...... bayram tatilcileri gitti, haftaya da fındık başlıyo zaten herkes köyde olur..... sahiller bomboş..... niye bodruma gitmek istiyosunuz siz.....

o değilde bu İsveç. neden hiç pandemide kapanmadı bilen var mı?

Aşımı oldum içim rahat en azından, covid geçirmiş biri olarak
Aşı olmamak bir tercih ve de olmak, ama ordan burdan dolma bilgilerle aşı karşıtı yobazların söylemleri özellikle çok sevimsiz.
Aşı olsak da koruycaz kendimizi, inşallahla maşallahla olacak gibi değil maalesef

Geri