Belkide onlarca yıldır insanlarımızın piskolojisini körpecik cocukların Dünyasını perişen eden ygs sistemini eleştiriceğiz. Herkesin bildiği gibi 1 sene boyunca gece gündüz çalışan öğrenciler. 3 saatlik sınav ile tüm senenin başarısını bırakmaya çalışıyorlar. buda bir gerçek. Bugün haberlerde izledim 18 yaşlarında olan üniversiteye hazırlanan kardeşimiz, Sabah sınava giriceği sırada kalp krizi geçirmiş. yani insanın canından da değerli mi bu sınav diyesi geliyor insanın, Bence burada yanlış giden bir şeyler var. mutlaka düzeltilecektir ama daha kaç insanlar öldükten sonra? Artık bir şekilde bilinçlenilmesini düşünüyorum ya bu sistemi kaldırıcak lar yada bu sınav sürecini 2 veya 3 hatta 4 aşamaya bölücekler herhangi bir, stres herhangi bir gerginlik ile yanlış yapılması hata yapılması pek mümkün.. Neden son 1 şansları olsun ki? neden bir daha sınava giricekleri zaman 1 sene gibi bir zaman dilimi olsun?, Bence avrupaya ayak uydurmamız lazım tamam üniversite bitiren işsizler ordusunu düşünürsek belkide üniversite bitirdikten sonra bile bir baltaya sap olamıyıcak bu insanlar ama en azından insanlara geçim derdi stresinin yanında birde ygs stresini adamamak gerektiğini düşünüyorum. Ve son olarak herşey sınav değil insan istedikten sonra her şekilde başarılı olur
yeterki yeteneğiniz ne onu bulun içinizin sesini dinleyin.. Ve tüm sınava giren arkadaşlarıma başarılar diler. Sınavı kazanamıyan arkadaşlarımda üzülmesin diyorum..
Makaleyi Hazırlıyan: Emre ŞEN
Not: kaynak gösterildiği sürece kullanılabilir..
Makaleyi Hazırlıyan: Emre ŞEN
Not: kaynak gösterildiği sürece kullanılabilir..