Asıl Sorun Nerede? (Eş /Sevgililerde mi? Sanal Ortamda mı?)

• Kullanıcı VERA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü
Asıl Sorun Nerede? (Eş /Sevgililerde mi? Sanal Ortamda mı?)
İnsanlar eş yada sevgililerini, sanal ortamdan ,onlara olan güvensizliklerindenmi yoksa sanal ortamın güvensizliğindenmi (kıskanıyor)uzak tutmaya çalışıyor ??

Leyla ile Mecnuna sormak gerek.
Benim düşüncem: kalbimiz ile beynimizin kuşak çatışması yaşamasından kaynaklanıyor insanların günümüzdeki bir çok sıkıntısı. Aşk veyahut evlilikteki sorunlarda bunlara dahil.

ben kisinin kendisine guvenmiyom. yoksa kizlar namusunu sokakta bulmamis ya sevgilisi
olanlara asilsinlar isimlerine laf cikarsinlar :( Her kes malini iyi tanir, ondan izn vermem ben
girsin foruma facebooka.Ben kendimden eminim, ondan emin olamam ama :(
Kisacasi kiskanclik degil, kisinin kendisine guvensizlik bendeki..Kimde nasildir bilemem ama.

Soruya her iki şekilde de cevap verilebilir ..

E ama bu yorumla kilitlemişsin konuyu :/
Açarsan sevinirim.

Eşler birbirini tanıdıklarını sanır .. Dahası kendilerini de tanıdıklarını sanırlar ve sanal da birbirlerine karşı yanlış yapmayacaklarına emin olmanın rahatlığında takılırlar .. Derken bir gün gelir birinden biri sanalda ummadığı biriyle tanışıp hata yapabilir ki bunun örneklerini duymuş görmüşüzdür ..

Bunun tam tersi olarak da eşler hem kendilerini hem de girdikleri ortamları bilen kimseler olarak attıkları adımlara dikkat eder ve üzücü hatalar yapmayabilirler ..

Sanırım burada ağırlık sanal ortamdan çok karakterde bitiyor ..

Sanal ortamın güvensizliğinden kaynaklanan bir problem
Zira burada herkes ya Angelina Jolie yada Brad Pitt

Herkes diyemem ama çoğu kişi olduğundan ziyade olmak istediği kimlikle sanal ortamda karşımıza çıktığı için bir kaç örnekten sonra güven sorgusuna giriyor insanlar
Tüm suçu sanal ortama yıkmak adil olmaz kişiler ve karakterlerinin şeffaf olması esastır
o zaman zaten nerde tanıştığının ehemmiyeti kalmaz
sen,sensindir... o da odur.

Geçmişte insanlar birbirlerine duydukları hisleri sözlere dökmekte sıkıntı yaşar, cesaret bulmak ciddi bir zaman gerektirirdi..
Şimdi sosyal ağlarda 10 dakika evvel tanıştığı birine teklif edebilen yüzbinlerce erkek var ..
Zaten bunun neticesi olarak internet dışında ki iletişim tabuları da büyük oranda yıkıldı ..
Ama yine de internet hala erkeklerin kolaylıkla bir bayana karşı saçmalayabilme olanağını arttırıyor.

Bu konu tek bi yerden ele alınacak bir şey değil ne yazık ki.: )
Ama kişiler ile ilgili o kesin. Sosyal ağ'lar kullanmasını bilene gerçekten güzel bir nimet.

Sosyal ortam iyi ama çevresi kötü. dkfjs Tamamen kişiyle alakalı. Sosyal medyayı kullanma amacınıza bağlı. Biri sizin aklınızı karıştırıyorsa siz aklınız karışsın istediğiniz içindir. Ki İnsanoğlu zayıf varlıklarız. Zaaflarımıza yeni düşüyoruz öyle yada böyle.

adamin beynimde sorun varsa her ortamda yapdigini yapar
ksitlamakla insanin ruhunu degistiremezsin

Asıl sorun kafalarda ve zihinlerde.

İliski sorunluysa sanal ortam tehlikeli.

İliski duzgunse bir sorun olmaz

Bence öyle değil kendi sevgilimden örnek alıyorum sanal ortamda bile benimle olması hoşuma gidiyor yani.
Uzak tutanlarda genelde kendi yaptıklarının gizli kalmasını istedikleri için uzak tutuyorlar.En azından benim rastladıklarım öyle.

Dedim ya,kiskancim.

Evlilik terapistlerinin elindeki istatistiklere göre evlilikleri bitiren en büyük etken, sanalda yaşanan ve önemsiz kabul edilen tanışmalar oluyor. Bu tanışmaların ilerisinin ihanetle sonuçlandığı çok fazla vaka varken sanal ortam tek suçlu kabul edilemese de ihanetin önünü açan seçeneklerden birisi olduğu da göz ardı edilemez bir gerçektir çünkü kolay ve hızlı tanışmalara vesile oluyor.

Kişi kendinden emin olsa bile karşı tarafın tavrı hiç de evli ya da ilişkisi olan birisine saygı içermeyebilir. Duygusal boşluk yaşayan ya da evliliğinde sorun olan kişiler, bu ortamlarda daha kolay birilerine ilgi duyabilirler çünkü karşı tarafın birkaç güzel sözü bile kişiye kendini iyi hissettirebiliyor.

İhaneti kafaya koyan için engel yoktur fakat sanalda ne yazık ki istemeden tuzağa düşen insanlar da olabiliyor.

Son düzenleme:
müstakbel güzel sevgilimin
beni kıskanmasına gerek yok
dolanıp duruyorum

Geri